Hur man döljer filer, appar, ljud och foton på Android - The Happy Android

Ingen tvivlar på att mobiltelefoner bara har blivit en annan förlängning av oss. Som med stationära datorer använder vi våra smartphones och surfplattor för att lagra all slags personlig information. Vi pratar inte bara om våra bankuppgifter, komma åt lösenord till Facebook, Twitter eller WhatsApp, utan om känslig information som personliga dokument och foton.

Som vi säger har smartphones blivit en förlängning av oss själva, och i många fall är det till och med bekvämt dölja vissa appar, filer eller foton att vi inte vill att han ska se till exempel vår 8-åriga brorson när han kommer för att besöka vårt hus på söndag morgon.

Informationssäkerhet och integritet blir allt viktigare på mobila enheter. Därför granskar vi i dagens handledning några av de mest effektiva metoderna för att dölja foton, appar eller filer på vår Android-terminal så att ingen ser att de finns där.

Hur man döljer foton och videor

Även om det finns några terminaler som ger möjlighet att dölja filer inbyggt, måste vi i de flesta Android-enheter använda tredjepartsappar för att dölja alla de dokument som vi inte vill att någon annan ska se.

När det gäller foton och videoklipp är en av de mest använda apparna för detta ändamål Sköt om dig. En gång installerad vi kan konfigurera foton, bilder och videor så att de försvinner från våra gallerier och bildmappar. Allt som finns i KeepSafe försvinner från resten av gallerier, album och applikationer på vår enhet.

Förutom denna mycket användbara funktion tillåter KeepSafe oss att lägga till en extra säkerhetsnivå, vilket hindrar någon från att komma åt applikationen om de inte känner till upplåsnings-PIN-koden. Den innehåller också andra funktioner i sin premiumversion: som en falsk PIN-kod, loggar över misslyckade åtkomstförsök och ett moln där vi säkert kan lagra foton och filer (det sista alternativet är gratis).

Ladda ner QR-kod Keepsafe Photo Vault: Hide Photos Safely Utvecklare: Keepsafe Pris: Gratis

Hur man döljer alla typer av filer och gör den osynlig

I ett mer generaliserat fall som filer (inte bara foton: även dokument, pdf, kalkylark etc.) kan vi använda gratisappen File Hide Expert, också känd som Göm expert (Orelevant: Är jag den enda som hatar de "spanska" namnen på angelsaxiska appar? Är det inte bättre att lämna dem som de är, istället för att ge dem skitnamn?).

För att dölja alla typer av filer på Android Med den här appen klickar vi helt enkelt på mappikonen längst upp till höger och som filutforskare väljer vi de filer som vi vill dölja. Klicka sedan på "Göm alla”. Så lätt.

File Hide Expert erbjuder också möjligheten att lägga till ett lösenord för åtkomst. Grundläggande om vi inte vill att någon ska gå in i File Hide Expert och se alla våra "känsliga" dokument.

Ladda ner QR-kod Dölj expertutvecklare: Dölj appar Pris: Gratis

Hur man döljer appar på Android

Om du har en Samsung-enhet kan du antagligen dölja appar inbyggt. För resten av Android-användare kan vi dölja alla de PUA som kommer som standard och som vi inte kan ta bort, eller någon annan högspänningsapplikation som vi inte vill att någon annan ska se, genom appar som Nova Launcher.

Nova-bärraket bland dess funktioner Det har ett alternativ som kommer till vårt hår för att ta bort alla appar ur vägen att vi vill:

  • Vi ska "Nova-inställningar”.
  • Klicka på "Applikationer”.
  • Vi går ner till "Dölj appar”Och vi väljer de appar som vi inte vill ska visas på skärmen.

Nova är en fantastisk launcher, men tyvärr är döljfunktionen endast tillgänglig i Prime-versionen av applikationen, så det kräver förskottsbetalning om vi vill använda denna funktion i vår terminal.

Ladda ner QR-kod Nova Launcher Utvecklare: TeslaCoil Software Pris: Gratis

Hur man döljer dokument manuellt

Slutligen, om vi går längre än att installera ytterligare program kan vi också förhindra att en fil visas i vårt galleri, utforskare eller någon annan app genom att göra ett litet trick.

Vi måste bara använda vilken filutforskare som helst, hitta filen och byta namn på den, lägg till en "." (period) i början. På detta sätt kommer Android att kringgå filen och sluta visa den. Detta hindrar dock inte någon annan från att komma åt den, till exempel genom att ansluta enheten till en dator.

Som du kan se finns det flera sätt att dölja och dölja alla typer av dokument och information i Android. Vad är din favorit? Om du vill veta mer om integritet på Android, tveka inte att ta en titt på handledningen Så här krypterar du en Android-enhet och dess SD-kort.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.