Xiaomi Mi A2 i analys, en Mi A1 med bättre kameror och mer CPU

Efterföljaren till Xiaomi Mi A1 har just sett ljuset. Den här gången har den asiatiska jätten beslutat att sälja flera modeller av den nya Xiaomi Mi A2. Å ena sidan har vi Xiaomi Mi A2 Lite, en lättare version med en lägre CPU och mer ödmjuka kameror (men med hack och mycket mer batteri). Å andra sidan, standard Mi A2-versionen som finns i 3 varianter av 32 GB, 64 GB och 128 GB lagringsutrymme.

I dagens översyn pratar vi om nya Xiaomi Mi A2 Xiaomis senaste förslag för premium mellanklass. (Obs: versionen LiteEftersom vi är en modell med många skillnader jämfört med standard M2, kommer vi att ägna en separat granskning)

Xiaomi Mi A2 i analys, den naturliga utvecklingen av Xiaomi Mi A1 satsar på 20MP i den främre och bakre kameran

Den första Xiaomi Mi A1 när Android One introducerades för första gången på en Xiaomi-enhet, Det var den stora nyheten och det väckte stor uppmärksamhet förra året.

En av dygderna med A1 som mest framhävs av användarna var den bra kameran som den monterade med tanke på att den inte var ett avancerat, så, ¿varför inte fokusera på det fotografiska avsnittet för nästa modell? Om det är det, missar dessa Xiaomi inte en ...

Design och display

Xiaomi Mi A2 har en 5,99-tums skärm med Full HD + upplösning (2160x1080p) och en pixeldensitet på 427 ppi. I den meningen ser vi att skärmen tar mer utrymme än A1, det finns färre bildrutor, och det har också fått definition, vilket inte är dåligt alls.

På designnivå finns det inte många förändringar. Vi fortsätter att ha en nykter, smal och elegant terminal. Fingeravtrycksdetektorn förblir på baksidan och vad som ändras är kamerans placering, från horisontell till en vertikal formation med blixten mellan de två linserna.

Xiaomi Mi A2 har måtten 15.80 x 7.54 x 0.73 cm, en vikt på 168 gram och finns i svart, guld och denimblå färger.

Kraft och prestanda

Mi A2 monterar mer än tillfredsställande hårdvara för vad vi kan förvänta oss av en premium mellanklass. I maskincentret hittar vi en SoC Snapdragon 660 Octa Core körs på 2,2 GHz, 4 GB RAM-minne och 36 GB / 64 GB / 128 GB internt lagringsutrymme (utan möjlighet till SD, ja). Operativsystemet i det här fallet är det senaste Android 8.1 Oreo -Vilket antyder att vi också har ansiktsigenkänning upplåsning-.

På prestandanivån, även om det vid första anblicken kanske inte verkar som det, antar det ganska viktigt hopp jämfört med processorn på Xiaomi Mi A1 (Kom ihåg att den inte har funnits på marknaden på ett år). För att få en idé, låt oss se vad Antutus benchmarkingverktyg säger:

  • Resultat i Antutu av Xiaomi Mi A1: 78 150 poäng.
  • Resultat i Antutu av Xiaomi Mi A2: 134 292 poäng.

Nästan dubbelt. Det vill säga, processorn tillhör fortfarande Snapdragon 600-serien: vi gick från en Snapdragon 625 till en Snapdragon 660. OK. Naturligtvis är hoppet i ren och hård kraft obestridlig. Kort sagt, en mycket saftig föreställning (även om vi senare bara använder mobilen för att titta på videor och chatta, men det är en annan historia ...).

Kamera och batteri

Detta är en av stjärnfaktorerna i Xiaomi Mi A2, dess kameror. Tanken är att göra skillnad, och sanningen är att vi inte kommer att hitta många mobiler för detta pris som kan göra det lite konkurrenskraftigt.

För selfiezonen har Xiaomi valt en 20MP stor pixel 2μm lins gjord av Sony (IMX376) med AI för stående läge (AI Intelligent Beauty 4.0).

Den bakre kameran består av två linser: 12MP + 20MP med bländare f / 1,75 tillverkad av Sony (IMX486 Exmor RS) med en pixelstorlek på 1 250 µm, Dual LED-blixt och autofokus. En kamera som lovar bättre resultat i nattmiljöer (låg belysning har alltid varit kamerans stora fiende i mellanklassen).

Slutligen pratar vi om batteriet i denna lilla pärla. En hög med 3010mAh med snabb laddning via USB typ C. Ett batteri som, även om det verkar lite knappt, kan jag försäkra dig om att det erbjuder bra autonomi (jag har Xiaomi Mi A1 hemma, med ett nästan identiskt batteri, och det räcker mer än en dag tyst).

Anslutning

Mi A2 har ett dubbelt nano-SIM, underhåller 3,5 mm-jackporten, har Bluetooth 5.0, WiFi AC och LTE-anslutning.

Pris och tillgänglighet

Xiaomi Mi A2 är redan i förförsäljningsfasen till ett pris som varierar mellan 223 euro (259,99 dollar att byta) för 32 GB-modellenoch 292 euro (339,99 dollar) när det gäller den mest kraftfulla modellen med 128 GB utrymme.

Terminalerna kommer att börja sändas från och med den 31 juli, så det är möjligt att när förförsäljningen är över kommer priset att öka några euro.

Kort sagt är Xiaomi Mi A2 en logisk utveckling av A1, där bättre kameror och en rimlig ökning av prestanda har implementerats. Om vi ​​älskar fotografering och vi letar efter en högkvalitativ mellanklass med en bra finish är detta ett mer än intressant alternativ.

GearBest | Köp Xiaomi Mi A2 32GB

GearBest | Köp Xiaomi Mi A2 64GB

GearBest | Köp Xiaomi Mi A2 128GB

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found