MECOOL BB2 PRO, kraftfull TV-låda med 3 GB RAM och Amlogic S912 CPU

Idag ska jag prata om min nya Android TV Box, den MECOOL BB2 PRO. Jag har varit med i mer än tre månader nu, så jag tycker att det är en bra tid att ge en verifierad åsikt om enheten.

Jag måste erkänna att BB2 PRO har varit ett ganska märkbart språng i kvalitet jämfört med min gamla Android TV-låda. Naturligtvis uppförde den sig som en Valkyrie den gången hon gav sockerrör i vardagsrummet. Det var en TV-box på 20 euro, så vi kunde inte kräva för mycket av den ...

MECOOL BB2 PRO, en kompetent och utmärkt prestanda 3GB Android TV Box

Tja ja, utmärkt prestanda. Det finns inte mycket negativ aspekt att lyfta fram i denna TV Box, åtminstone vad gäller effektivitet och flytbarhet. Men som Jack The Ripper skulle säga, låt oss gå igenom delar ...

Design och tillverkning

I detta av de kinesiska Android TV-lådorna finns det inte mycket variation när det gäller hårdvara - vi har 3 eller 4 typer och lite annat. De flesta av dem är också ganska obehagliga att titta på. Därför var en av de aspekter som jag tog mest hänsyn till när jag valde en ny multimediabox att den hade en design som är så attraktiv som möjligt.

MECOOL BB2 PRO har en elegant finish med ett attraktivt hölje och en logotyp som lyser och blir blå när vi startar enheten. Materialet som det tillverkas med är av en kvalitet över genomsnittet, vilket jag åtminstone uppskattar mycket. Utan tvekan är det en TV Box som sticker ut i den estetiska delen.

Kraft och prestanda

MECOOL BB2 PRO utrustar en processor Amlogic S912 Octa Core ARM Cortex-A53 CPU som körs på 1,5 GHz, Mali-T820 GPU, 3 GB RAM-minne och 16 GB internt lagringsutrymme som kan utökas med Android 7.1 som ett operativsystem. Den spelar upp innehåll i 4K och har HDR och H.265 HEVC.

Skillnaden när det gäller prestanda och användning av applikationer är brutal jämfört med tv-lådor i låg eller medelklass med svagare processorer. Som användare av enheter i båda serierna tror jag uppriktigt att prishoppet är mer än berättigat, och det kompenserar mycket. Framför allt om vi ska använda den till god nytta.

När det gäller appar gör Netflix underverk, som YouTube och KODI. Jag har inte provat andra streamingappar som Amazon Prime eller liknande, men om du är nyfiken måste du bara fråga mig i kommentarerna så ska jag försöka svara dig.

Ett annat avsnitt där denna MECOOL BB2 PRO hanteras riktigt bra är i emuleringen. Prestanda med klassiska spel från NES, Super Nintendo, Megadrive och liknande är helt enkelt exceptionellt.

Hur som helst, vad jag skulle rekommendera, som med de flesta TV-lådor, är att ersätta standardfjärrkontrollen med en kontroller med ett integrerat tangentbord eller en luftmus. Här har du en lista över bästa fjärrkontroller för Android TV Box.

Portar och anslutningar

BB2 PRO har två USB-portar, micro SD-kortplats, HDMI, AV, optisk port och LAN-port. Den har Bluetooth 4.0-anslutning och stöder WiFi ac- och Dual Band (2.4G / 5G) -nätverk. Från vad jag har kunnat verifiera fungerar både WiFi och Bluetooth utan problem.

Pris och tillgänglighet

MECOOL BB2 PRO har för närvarande ett pris på 94,83 dollar, cirka 78 euro att ändra, på GearBest. En TV-låda med utmärkt valuta för pengarna. Om vi ​​inte är villiga att spendera 200 euro på en Nvidia Shield Android TV, det här är det bästa vi kan sträva efter, kanske tillsammans med andra enheter, till exempel Min TV-låda från Xiaomi.

GearBest | Köp MECOOL BB2 PRO

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found