Hur man säkerhetskopierar WhatsApp till molnet

WhatsApp gör säkerhetskopior av våra chattar dagligen och säkerhetskopierar våra chattar och filer upp till maximalt 7 dagar i internminnet på vår mobil. Utan tvekan är det en användbar funktion som gör att vi kan återställa WhatsApp i händelse av oförutsedd eller oönskad radering. Vad inte alla vet är att vi också kan göra en säkerhetskopia av WhatsApp i molnet.

När det gäller Android görs säkerhetskopian i Google-enhet, och när det gäller iPhone i vårt konto iCloud. För att säkerhetskopiera WhatsApp i molnet och kunna återställa det när vi behöver det måste vi bara följa följande steg.

Hur säkerhetskopierar jag WhatsApp till Google Drive

Om vi ​​har en telefon Android, WhatsApp använder Google Drive molnlagringsutrymme av det Gmail-konto som är kopplat till vår telefon för att spara säkerhetskopian.

  • Vi öppnar WhatsApp och går till “inställningar”.
  • Klicka på avsnittet "Chattar -> Säkerhetskopiering”.

  • Om det här är första gången vi försöker göra en säkerhetskopia i molnet kommer WhatsApp att be oss om det Vi ger honom tillstånd att ladda upp kopian till Google Drive, som vi ser på bilden nedan.

  • Slutligen måste vi bara klicka på den gröna knappen "Ha kvar"För att starta säkerhetskopieringen och WhatsApp ladda upp motsvarande säkerhetskopia till vårt Drive-konto, med alla meddelanden, foton och filer.

Vi kan också markera rutan "Inkludera videor så att dessa läggs till i säkerhetskopiorna på Google Drive.

Ställa in vanliga säkerhetskopior i Drive

Om processen att göra en manuell kopia verkar som en bummel och vi föredrar att WhatsApp själv tar hand om det göra och ladda upp säkerhetskopior automatiskt, gå bara till “Google Drive-inställningar -> Spara på Google Drive”Och välj periodiciteten automatisk kopia (dagligen, veckovis, månadsvis, "Endast när jag trycker på Spara" eller "Aldrig").

Så här återställer du en WhatsApp-säkerhetskopia som sparats i Google Drive

När vi behöver återställa den kopia som är lagrad i Google Drive räcker det till avinstallera WhatsApp och installera om det. När vårt telefonnummer har verifierats ger applikationen oss möjlighet att återställa våra filer och meddelanden från Google Drive.

Hur säkerhetskopierar jag WhatsApp till iCloud

För Apple-användare görs säkerhetskopior av chattar och bilder i molnet på samma sätt:

  • Låt oss gå till avsnittet "inställningar"av WhatsApp.
  • Klicka på alternativet "Chatt inställningar"Och vi kommer åt"Chattkopia”.
  • I knappen "Automatisk kopia”Vi väljer kopiens periodicitet.
  • Slutligen, välj bara "Säkerhetskopiera nu”Att göra en kopia vid alla våra samtal och foton och hålla dem på ett säkert sätt iCloud.

För att återställa iCloud-säkerhetskopiering allt vi behöver göra är att avinstallera WhatsApp från vår iPhone och installera om det. Under installationsprocessen kommer WhatsApp att ge oss möjligheten att återställa kopian från iCloud, med ett meddelande som anger "Återställ chatthistoriken”.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found