Samsung Galaxy J5 (2017) i granskning, Samsungs nya mellanklass

Alla smartphones som har Galaxy-märket är synonyma med miljonärförsäljning. Så är fallet med Samsung Galaxy J5 (2017), satsningen från det sydkoreanska företaget för det mest tillgängliga mellanområdet. Inte allt kommer att bli avancerade premiumterminaler som Galaxy S8 och företag ... Nyckelfrågan är: är det verkligen värt det?

Analys av Samsung Galaxy J5 (2017), 2 GB RAM och Exynos 7870 Octa Core, med metallfinish

Samsung Galaxy J5 från 2017 måste ses för vad det är, ett alternativ till ett bra pris för dem som sympatiserar med varumärket och kvaliteten på sina smartphones, men som inte har råd att lämna miljonärfadern i det senaste flaggskeppet för tillfället.

Jämförelse med andra liknande prissatta mellanterminaler är det kanske inte lika komplett eller lika kraftfullt, men det är utan tvekan en terminal som kommer att ge mycket krig under de kommande månaderna.

Design och display

Denna Samsung Galaxy J5 (2017) har en skärm 5.2 ”HD Super AMOLED med en pixeldensitet på 282ppp. En 468 nit-skärm som ser särskilt bra ut inomhus, med en bred färgskala och ljusstyrka.

På designnivå hittar vi den omisskännliga stämpeln för alla Samsung-terminaler. Fysisk hemknapp på framsidan - med fingeravtrycksläsarfunktion - med en haptisk knapp på varje sida och kameran i det övre området. Höljet å andra sidan, bytt från polykarbonat till en ny mjuk metallskärning vilket lovar att erbjuda ett mycket bra grepp. En elegant telefon med en fin finish, hur kan det vara annorlunda.

Kraft och prestanda

När det gäller att prata om prestanda förändras saker redan lite. Å ena sidan har vi en processor Åtta kärnor Exynos 7870 som körs på 1,6 GHz, med 2 GB RAM-minne, Mali T-830 MP1 GPU Y 16 GB internt lagringsutrymme utbyggbart med SD-kort. Allt detta, under stafettpinnen av Android 7.1.

För att ge oss en uppfattning är Exynos 7870 en mellanklassprocessor som är utformad för att konkurrera med Snapdragon 625. I det avseendet finns det inte mycket att invända och det passar perfekt med vad vi kan förvänta oss av ett bra mellanklass . Lagringsutrymmet kan också utökas med en SD, men RAM-minnet verkar verkligen lite för en 200 euro-smartphone.

För att navigera, chatta och andra har vi inga problem, men om vi försöker installera riktigt tunga appar eller lite kraftfulla spel kan vi märka vissa brister när det gäller prestanda. Har en Antutu-poäng på 45710, och bland andra intressanta funktioner, har den tjänsten av Samsung Cloud att göra säkerhetskopior av våra data, och Säker mapp (säker mapp) för att kryptera filer och mappar.

Kamera och batteri

När det gäller kameran har Galaxy J5 (2017) en 13,0 MP bakre lins med f / 1,7 bländare, autofokus och LED-blixt. Inom selfieområdet hamnar han inte och levererar en frontkamera på 13,0 MP med bländare f / 1,9. I allmänhet är det en kamera som tar väldigt bra foton, men som de flesta smartphones i mellanklass lider den i miljöer med svagt ljus.

För kraft har Samsung valt ett 3000mAh batteri med snabb laddning. Det är en telefon som har en processor med låg effekt och en relativt liten skärm om vi jämför den med de flesta smartphones idag (nästan 5,5 ”uppåt).

För praktiska ändamål innebär detta större autonomi, vilket översätts till cirka 6 timmars aktiv skärm och i slutändan en acceptabel varaktighet som knappast kommer att lämna oss strandade mitt på dagen.

Andra funktioner

En annan av höjdpunkterna som vi inte kan ignorera är högtalarna på Samsung Galaxy J5 (2017). Eller snarare talaren. J5-ljudet har fått fantastiska recensioner för sin höga kvalitet, med bra bas och diskant, och en equalizer värt sin vikt i guld. Bra ljud, både via högtalare och hörlurar.

Ange slutligen att det är en telefon som har en plats för Dual sim (nano + nano), LTE, WiFi, Bluetooth, NFC och FM-radio. Den har mått på 146,2 × 71,3 × 7,9 mm och en vikt på 160 gram.

Pris och tillgänglighet

Samsung Galaxy J5 (2017) säljs till ett pris av cirka 230 euro, men det är redan tillgängligt för drygt 200 euro, cirka 240 dollar att byta, på Amazon.

I stort sett hittar vi en balanserad telefon, utan för mycket chicha men konsekvent, med ett bra batteri, en anständig kamera och några användbara funktioner som NFC för att göra inköp direkt med mobilen.

Om vi ​​letar efter ett mer kraftfullt mellanklass för samma pris kan vi alltid vända oss till märken som Vernee, UMIDIGI, Xiaomi och så många andra. Under tiden är den perfekta telefonen för Samsung-älskare som flyr från de upprörande priserna på deras flaggskeppsmordare.

Amazon | Köp Samsung Galaxy J5 (2017)

Obs: Detta är priset på Galaxy J5 (2017) i skrivande stund (11 december 2017). Priset vid senare datum kan variera.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found