Realme X2 i analys, en mobil med 8 GB RAM och 64 MP kamera

Realme är ett mobilt varumärke som många medier redan har klassificerat som ”efterträdaren till Xiaomi”. På senare tid har den blivit populär på grund av sina mellanklassterminaler: mycket bra pris och kraftfulla specifikationer för de mest saftiga. I dagens granskning pratar vi om en av deras hittills mest framgångsrika smartphones Realme X2.

Innan vi börjar måste vi komma ihåg att Realme inte är en okänd person från ingenstans, i själva verket är dess chefer (BBK Electronics) samma som har tillverkat de prestigefyllda Oppo, Vivo och OnePlus i flera år. Därför är det inte så att de är nykomlingar exakt. Realme X2 är ett av de senaste förslagen att byta ut det mest krävande mellanklassen med en enhet laddad med goda avsikter.

Realme X2 recension: Super AMOLED-skärm, Snapdragon 730 och ett 4-kamerasystem

Innan du går in i mjöl är det viktigt att nämna att det redan finns en förbättrad version av samma terminal, Realme X2 Pro, med ett kraftfullare chip. Därför, om vi ser att den här smarttelefonen blir lite kort, kan vi alltid ta ett hopp och gå till nästa steg.

Design och display

När det gäller skärmen utrustar Realme X2 a 6,4-tums Super AMOLED med 2,5D böjt glas, FullHD + -upplösning (2340x1080p) och en hög pixeldensitet på 403 ppi. Allt detta skyddas av ett Corning Gorilla Glass 5-glas och ett skår i den övre delen för att hysa kameran och lämna en användbar yta utan gränser på 85%.

Designen är en annan av de mest slående aspekterna, och är att den förutom att vara en mycket trevlig terminal på en visuell nivå tack vare sitt hus glansig Tillverkad av ramar av glas och metall, den är betydligt tunnare och bekvämare att hålla i än den kraftfullare motsvarigheten, Realme X2 Pro. Den har mått på 75,4 x 156,8 x 8,4 mm och en vikt på 188 gram.

Kraft och prestanda

Terminalen monterar en SoC Qualcomm Snapdragon 730 Octa Core körs på 2,2 GHz, 8 GB LPDDR4X RAM, GPU Adreno 618 och ett bekvämt 128 GB internt lagringsutrymme som kan utökas med SD-kort. Operativsystemet är Android 9.0 med ColorOS 6.0 anpassningsskikt.

På prestandanivå hittar vi en enhet som kan flytta tunga applikationer utan att förlora flyt. Om det vi letar efter är en mobil för spelare skulle det vara mer rimligt att vända blicken mot Pro-versionen av terminalen. I alla fall är dess prestanda mer än exceptionell med ett benchmarking-resultat i Antutu på 256 000 poäng, en siffra som väldigt få medelstora mobiler kan komma nära.

Kamera och batteri

Vi går nu till en annan av de intressanta punkterna i denna terminal, dess kamera. Här har tillverkaren valt ett system med fyra kameror i vertikalt arrangemang med en huvudlins på 64MP från Samsung, med bländare f / 1.8 och en pixelstorlek av 0,80 | im. Detta åtföljs av en 8MP vidvinkelobjektiv med f / 2,25 (1,12 µm) bländare, en 2MP makrolins med f / 2,4 (1,75 µm) bländare och en 2MP djuplins med f / 2,4 (1,75 µm) bländare. Allt med 4K-videoinspelning med 30 fps och 960 fps slow motion slow motion. Kort sagt, en bra kamera med en bra detaljnivå, snabb fokus och ljusa foton.

När det gäller batteriet hittar vi ett polymerbatteri på 4000 mAh med 4,0 30 W snabb laddning Det erbjuder en autonomi på cirka en och en halv dag, något som är ganska vanligt i denna typ av nuvarande mellanklassterminaler, vilket är att uppskatta. I den meningen kommer vi inte att ha problem av rädsla för att lämnas utan batteri mitt på dagen.

Anslutning

Realme X2 har dual-band 802.11ac MIMO WiFi (2,4 GHz + 5 GHz), lågeffektiv Bluetooth 5.0, USB Type-C-port med USB On-The-Go-funktion och Dual SIM (nano + nano) -fack. Det erbjuder också NFC-anslutning, VoLTE och har ett 3,5 mm hörlursuttag.

Pris och tillgänglighet

För närvarande kan vi få en Realme X2 i sin 8GB + 128GB-version för ett pris som är cirka 282 euro på Amazon. När det gäller Realme X2 Pro utrustad med Snapdragon 855 och 8 GB + 256 GB, är detta tillgängligt till ett högre pris på cirka 449 euro mer eller mindre.

I allmänna linjer och efter att ha sett korgarna som utgör denna Realme X2 är det svårt att inte rekommendera det: en bra kamera, en prestanda som ligger över genomsnittet och en design som inte har något att avundas det bästa av det mest premium mellanklassen. Här kan du se den erfarenhet som tillverkaren har utvecklat med sina andra varumärken (OnePlus, Oppo), och även om bara tiden kommer att visa om den lyckas ta tronen från Xiaomi, är sanningen att den inte saknar element för att konkurrera med bra den nuvarande asiatiska jätten.

Amazon | Köp Realme X2

Amazon | Köp Realme X2 Pro

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found