5 fantastiska verktyg för att mäta din CPU-temperatur

CPU-överhettning är ett ganska vanligt problem, särskilt när det gäller bärbara datorer som inte har bra ventilation. Om vi ​​har en stationär dator och vi vill experimentera med överklockning, är det möjligt att vi förutom att skjuta gränserna för maskinen också kommer att skicka processorn till närmaste skräp. Och detsamma kan hända oss om vi försöker till fullo utnyttja möjligheterna med vår mobil.

För att undvika att vår enhet blir en elektronisk potatis rekommenderas det övervaka CPU-temperatur med ett dedikerat verktyg, och det är precis vad vi kommer att se i dagens inlägg.

Bästa appar för att övervaka processortemperatur

Här tittar vi på några av de bästa övervakningsprogram temperatur för processorn som vi kan hitta, både i Android, som i Windows, Linux och MacOS. Om din dator är för långsam, stängs av utan varning eller avger märkbar värme efter några minuters användning, kanske du vill installera ett av dessa program.

Öppna hårdvarumonitor (Windows)

Detta program är tillgängligt för både Windows XP och Windows 7/8/10 med 32- och 64-bitarsversioner. Det är ett öppen källkod och gratis verktyg och anses vara ett av de bästa verktygen för att mäta processorns temperatur. Den kan också övervaka fläktarnas hastighet, liksom spänningar, belastning och klockhastighet på vilken dator som helst. Fungerar med både Intel- och AMD-processorer.

Ladda ner Open Hardware Monitor från dess officiella webbplats

CPU-termometer (Windows)

CPU-termometer är ett av de bästa programmen för att mäta temperaturen på vår dator. En av dess mest intressanta funktioner är det låter dig se temperaturen på var och en av kärnorna som utgör processorn. Och inte bara det, CPU-termometern kan också visa belastningsnivån för var och en av dessa kärnor individuellt. Naturligtvis är det också gratis och kan enkelt laddas ner från sin webbplats.

Ladda ner CPU-termometer från dess officiella webbplats

CPU-skärm (Android)

Ett av de bästa övervakningsverktygen som vi kan hitta på Android. Med CPU Monitor kan vi visualisera både frekvensen och temperaturen på processorn på vår telefon eller surfplatta. Allt detta i realtid och med möjlighet att skapa en historia för att se utvecklingen av data. Applikationen innehåller också ett avsnitt där vi kan se information om enhetens komponenter, såsom SoC-modellen, antal kärnor, pixeldensitet på skärmen etc.

Ladda ner QR-kod CPU-skärm - temperatur, användning, prestanda Utvecklare: Systemmonitor verktygslabb - Cpu Ram Batteripris: Gratis

Psensor (Linux)

Om vi ​​arbetar från en dator med Ubuntu eller något annat Linux-system är ett av de mest rekommenderade verktygen det grafiska gränssnittet för Psensor. Det är ett otroligt verktyg för att kontrollera inte bara CPU: n utan även andra hårdvarukomponenter som hårddisken.

Innan vi installerar Psensor måste vi först installera och konfigurera ett kommandoradsverktyg som kallas lm-sensorer. På samma sätt är det också nödvändigt att installera för att mäta hårddiskens temperatur hddtemp. För att installera alla dessa verktyg måste vi bara öppna ett terminalfönster och köra dessa kommandon:

sudo apt installera lm-sensorer hddtemp

Vi börjar upptäcka sensorer i utrustningen:

sudo sensorer-upptäcka

Vi kontrollerar att sensorerna fungerar korrekt:

sensorer

Och slutligen lanserar vi Psensor-installationen:

sudo apt installera psensor

Om allt har gått bra ser vi hur en ny ikon visas på skrivbordsfältet. Om installationskommandona inte fungerar kan vi också söka efter applikationen i programvarulageret för den Linux-distribution som vi använder.

Fanny (MacOS)

Om vi ​​har en Mac är det enklaste sättet att kontrollera temperaturen på processorn att använda Fanny-applikationen. Detta är ett gratis program som håller reda på värmen från CPU: n, även om det också erbjuder olika detaljer om fläkten. En gång installerat fungerar det som en aviseringswidget som vi kan visa från skrivbordets menyrad.

Ladda ner Fanny från sin officiella webbplats

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found