Guide för att inaktivera automatiska uppdateringar i Windows 10 - The Happy Android

Till skillnad från tidigare versioner av Windows är det inte lätt att inaktivera automatiska systemuppdateringar i Windows 10 (Windows Update). Innan vi kunde välja om vi vill ladda ner dem automatiskt eller inte, när och hur de ska installeras. Men i Windows 10 - om vi inte har Enterprise-versionen installerad - är processen lite komplicerad.

Sedan Windows Update maj 2019 tillåter systemet oss redan att välja när vi vill ladda ner och installera uppdateringar. Microsoft tillåter dock inte att du fördröjer uppdateringar på obestämd tid, vilket tvingar dig att uppdatera till nya versioner när företaget slutar stödja äldre versioner. Detta är till exempel vad som kommer att hända i slutet av juni med Windows 10-uppdateringen som distribuerades i april förra året (2018).

Så här inaktiverar du automatiska uppdateringar i Windows 10

Lyckligtvis, även om det är lite mer komplicerat, kan vi fortfarande inaktivera automatiska uppdateringar i Windows 10. Det finns 3 olika sätt:

  • Inaktiverar Windows Update-tjänsten.
  • Skapa en grupppolicy.
  • Aktiverar uppmätta anslutningar.

Inaktivera Windows Update-tjänsten

En något dålig men ganska effektiv metod är att inaktivera Windows Update från tjänstepanelen. Skriv "tjänster”I Cortana eller högerklicka på startknappen i Windows, klicka på«Springa"och skriver"services.msc”. Båda vägarna tar oss till Windows-tjänstepanelen.

Nu måste vi bara hitta tjänsten som heter "Windows uppdatering", Dubbelklicka på den, markera starttypen som"Inaktiverad”Och spara ändringarna.

Starta om datorn och Windows laddar inte ner eller installerar några uppdateringar igen. Om du vill gå tillbaka kan du alltid återaktivera tjänstens starttyp till automatiskt läge. Lite långsökt men lätt att genomföra.

Inaktivera uppdateringar genom att skapa en grupppolicy

Ett annat alternativ för att bli av med automatiska uppdateringar är att skapa en grupppolicy med GPE-redigeraren. Öppna "Springa"(Du kan trycka på" Windows "-tangenten + R för att göra det bekvämare) och skriva"gpedit.msc”.

Bläddra ner till vänster meny tills du kommer till "Datorkonfiguration -> Administrativa mallar -> Windows-komponenter -> Windows Update”Och högerklicka på”Redigera"på"Konfigurera automatiska uppdateringar”.

Ett nytt redigeringsfönster öppnas där du bara behöver markera alternativet "Inaktiverad”Och tillämpa ändringarna.

Starta om din dator och hejdå med automatiska uppdateringar.

Aktivera uppmätta anslutningar

Fortsätt, det här sista passet fungerar bara för trådlösa / WiFi-anslutningar. Det är, det är främst inriktat på bärbara datorer. Vi måste bara gå till “Start -> Inställningar -> Nätverk och Internet -> WiFi -> Avancerade alternativ"Och aktivera"Anslutningar med uppmätt användning”.

Så här inaktiverar du automatiska appuppdateringar

Om vi ​​vill fortsätta ta emot Windows 10 säkerhetsuppdateringar och uppdateringar, vi kan också utföra en åtgärd som är halvvägs och som består av att inaktivera endast automatiska uppdateringar som är dedikerade till applikationer.

För att göra detta behöver vi bara trycka på startknappen och öppna «Lagra»Från Windows 10. Nästa kommer vi«Miljö»Inom vår användarprofil.

En gång inuti måste vi helt enkelt inaktivera alternativet "Uppdatera applikationer automatiskt" som visas i bilden nedan.

Obs! Det här konfigurationsalternativet i Windows Store är tillgängligt från och med den 10 augusti 2015 kumulativa uppdateringen.

Här är en kort video med instruktioner om hur man utför dessa 3 processer:

Inaktivera Windows 10 automatiska uppdateringar med hjälp av ett skript

Jag vill utnyttja de sista raderna i denna handledning för att lägga till en ny aktiverings- / avaktiveringsmetod. I det här fallet består det av att skapa ett skript som vi skapar i en enkel textfil.

Skript för att inaktivera uppdateringar

För att göra detta öppnar vi anteckningsblocket och skriver följande kommandorader:

sc config wuauserv start = inaktivera

sc konfigurationsbitar start = inaktivera

sc config DcomLaunch start = inaktivera

netto start wuauserv

nätstopp wuauserv

startbitar netto

nätstoppbitar

nettostopp DcomLaunch

Därefter sparar vi filen och byter namn på tillägget från ".txt" till ".bat". Nog med kör den här filen som administratör så att tjänsten som hanterar uppdateringarna (wuauserv) blir inaktiverad.

Skript för att återaktivera uppdateringar

På samma sätt kan vi också skapa ett annat skript som gör det motsatta, det vill säga återaktivera nämnda tjänst wuauserv. Kommandona i detta fall:

sc config wuauserv start = auto

sc config bits start = auto

sc config DcomLaunch start = auto

nätstopp wuauserv

netto start wuauserv

nätstoppbitar

startbitar netto

netto start DcomLaunch

På samma sätt sparar vi filen igen och ändrar tillägget från ".txt" till ".bat". Vi utför det med behörigheter för administratörsanvändare, och det är det.

Obs: Stort tack till Oscar för att du har bidragit med denna metod i kommentarområdet.

Du förstår, att inaktivera automatiska uppdateringar har blivit lite mer komplicerat än tidigare, men det är fortfarande möjligt. Det är möjligt!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found