Alcatel 1X i recension, bäst? mobil med Android Go från 2018

Google har äntligen beslutat att "lägga sin hand" i den mindre gynnade sektorn för mobiltelefoni: den låga delen. För detta har han skapat Android Go, en plattform precis som Android för livet, men optimerad för mobiler med låg prestanda. En av dem är Alcatel 1X, föremålet för vår analys idag.

En terminal som kommer att konkurrera på den skrymmande marknaden i det billigaste sortimentet. Okej, det är tydligt att för de 100 euro det kostar kan vi hitta andra mobiler med bättre hårdvara. Det faktum att Android Oreo Go Edition tillåter dock att den begränsade hårdvaran kan pressas maximalt och hanteras på bästa möjliga sätt, vilket resulterar i en bättre användarupplevelse. Så är den här Alcatel 1X värt det?

Alcatel 1X i granskning, letar efter guld i ett hav av billiga specifikationer

När vi tittar på andra mobiler som använder den här Android Go ser vi komponenter som påminner oss om hur calico var för nästan 10 år sedan. Alcatel 1X är inte till raket, men åtminstone går den bort från andra förslag som i princip är lösare (ja, Nokia, jag ser på dig).

Tekniska specifikationer

 • 5,3 tums skärm med TN-panel.
 • 18: 9-bildförhållande och 480x960p FWVGA-upplösning.
 • Mediatek MT6739 fyrkärnig processor som körs på 1,3 GHz.
 • 2 GB RAM-minne.
 • 16 GB internt utrymme som kan utökas upp till 128 GB via micro SD.
 • Android Oreo (Go Edition) 8.1 operativsystem.
 • 16MP bakre kamera med f / 2.0 bländare och LED-blixt.
 • 5MP främre kamera med blixt.
 • 2460mAh batteri med micro USB-laddning.
 • Inkluderar hörlursplats och fingeravtryckssensor.
 • Inkluderar FM-radio.
 • 147,3 mm x 70,3 mm x 9,1 mm mått.
 • Vikt på 150 gram.
 • WiFi-anslutning och Bluetooth 4.2.

Det bästa av Alcatel 1X

Bland höjdpunkterna i denna Alcatel 1X hittar vi några blinkningar av modernitet, till exempel 18: 9-skärm och den fingeravtrycksdetektor. Kvaliteter som vi inte ser i sin mest direkta konkurrent, den nya Nokia 1.

Det inkluderar också 3,5 mm hörlursuttag Y radio, något som vi inte alltid ser, inte ens i avancerade terminaler.

En annan positiv punkt är batteriet, eftersom, tack vare en skärm och processor med måttlig prestanda, ökas autonomin hos 1X märkbart. Och kameran, som vi kan hitta i två versioner:

 • Enkel SIM-version: 13MP bak + 5MP fram.
 • Dual SIM-version: 8MP bak + 5MP fram.

Även om den stora nyheten utan tvekan är den lätta versionen av Android Go, med applikationer som är särskilt utformade för att fungera med låg resursförbrukning (bland annat Google Go, Google Maps Go, Gmail Go och Facebook Lite). Men…

Det värsta av Alcatel 1X

... Låt oss inte lura oss själva. Erfarenheten av att använda en mobil med en processor av denna kaliber och 2 GB RAM ger inte mycket lyx. På hårdvarunivå reser vi till det förflutna, och vi kanske inte längre kommer ihåg hur Android-telefoner var vid den tiden, men en sak är tydlig: de är inte som de förr eller förr. Okej, Android Go-appar hjälper till att göra saker lite mer uthärdliga, men de är inte heller något universalmedel.

Och sedan är det skärmen. Upplösningen är låg och ljusstyrkan är ganska dålig, speciellt om vi får solen att slå huvudet på skärmen.

Är det värt att köpa en Alcatel 1X?

Personligen skulle jag inte rekommendera det för någon vanlig smartphone-användare. Det kan vara praktiskt som en sekundär telefon eller som en första telefon för en ny användare. Problemet är att för samma pris eller lite mer har vi redan en anständig genomsnittlig Xiaomi eller en mycket mer komplett Oukitel, UMIDIGI eller Vernee.

Dessutom, om vi letar efter pris, där har vi Blackview A20, en terminal som knappt når 50 euro, och som också använder Android Go som operativsystem.

Naturligtvis, efter att ha sett sina konkurrenter - den ovannämnda Blackview A20, Nokia 1 och lite annat - kommer vi förmodligen att befinna oss innan den bästa mobilen med Android Go för tillfället. Det säger inte heller mycket, men du vet redan: "Något är något ... sa en skallig man”.

Pris och tillgänglighet

Alcatel 1X från och med den 11 juli 2018, Det har ett pris på Amazon på 103,01 euro, cirka $ 120 att ändra.

Sanningen är att Alcatel kommer att behöva prova lite mer om det verkligen vill trampa i lågkostnadsmobiler. 1X har vissa positiva punkter, det är inte dåligt alls, men lite mer RAM och lite mer internt utrymme skulle hjälpa till att se denna smartphone med bättre ögon.

Amazon | Köp Alcatel 1X

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found