Netflix: Så här åtgärdar du ljudsynkroniseringsproblem

Har du någonsin tittat på en film på Netflix och plötsligt insett att ljudet inte matchar det som visas på skärmen? Ljudsynkroniseringsproblem De handlar inte bara om rippade eller tvivelaktiga kvalitetsapplikationer eller serier. Även på plattformar lika viktiga som Netflix du kan uppleva denna typ av problem.

Så mycket att Netflix själv tar hänsyn till att dessa misstag kan göras naturligt. Ljudfördröjning är aldrig trevlig, och att se en skådespelares läppar komma i urspol med ljudet kan vara upprörande för även de mest exemplariska publiken.

Jag personligen kan hantera ett litet synkroniseringsfel, om bara några millisekunder. Men för min flickvän är det till exempel något som tar henne helt ur filmen. Det är rätt. Men låt oss komma till saken, kan det fixas eller inte?

Så här åtgärdar du problem med ljud- och videosynkronisering på Netflix

Efter att ha granskat Netflix egna rekommendationer och flera användare som har haft detta problem på Internet är vad vi får klart, i princip två saker.

  • Problemet kan bara orsakas av:
    • Ett misslyckande i serien / filmen som vi tittar på.
    • Ett fel i enheten vi använder för att komma åt Netflix.
  • Om felet inte finns på vår enhet kan vi inte göra mycket åt det.

Med detta i åtanke, för att åtgärda fel med synkronisering av ljud och video på Netflix, måste vi följa följande riktlinjer.

1 # Hoppa eller starta om uppspelning från början

Ibland när vi gör en Snabbspola eller a Spola tillbaka för att hoppa över en del av innehållet vi tittar på är det möjligt att ljudet inte synkroniseras korrekt och går förlorat.

När ett sådant problem uppstår händer den enklaste lösningen genom att göra ett litet hopp framåt eller bakåt i uppspelningen. Om detta inte löser problemet kan vi också försöka starta om titeln från början.

2 # Försök spela en annan serie eller film

Netflix varnar oss redan för det vissa titlar kan felaktigt laddas upp till plattformen eller innehålla fel. Det är inte vanligt, men det kan vara fallet. Därför är det första vi måste tänka på att problemet är i ursprunget (filmen / serien / dokumentären) och inte i målet (vår spelare eller TV).

Det snabbaste sättet att kontrollera är att spela något annat innehåll på plattformen. Om vi ​​ser att resten av serien eller filmerna synkroniserar ljudet korrekt är det enda vi kan göra att meddela Netflix att korrigera det.

För att göra detta måste vi gå till sidan för Visningsaktivitet och rapportera ett problem med titeln vi tittar på. Det är inte mycket tröst, men om det är en ny serie eller framgångsrik film kommer företaget säkert att ta hand om att fixa det så snart som möjligt (för det konto som det ger dig).

3 # Starta om enheten

När vi har ljud- / videosynkroniseringsfel i allt innehåll indikerar allt att problemet ligger i vår enhet. Om så är fallet kan en bra omstart i tid vara den mest direkta lösningen på vår huvudvärk.

Enligt Netflix skulle det bästa sättet att utföra återställningen vara följande:

  • Avkodare: Koppla ur kabelboxens strömsladd i 2 minuter, anslut den igen och försök igen.
  • Smart TV: Koppla bort TV: n från eluttaget i 3 minuter. Med strömmen fortfarande urkopplad, tryck och håll ned strömbrytaren i 5 sekunder för att ladda ur ström från TV: n. Slå sedan på TV: n igen och kontrollera Netflix.
  • Andra enheter: Som i de två föregående fallen, koppla bort enheten från strömmen i några minuter och försök igen.

Vad händer om inget av detta fungerar? Andra kontroller som vi också kan utföra

Vad vi hittills har sett är de standardlösningar som borde fungera för de flesta användare. Det kan dock finnas andra faktorer som förhindrar att ljud och video körs tillsammans.

En fördröjning i utsändningen av videosignalen på TV: n

Vissa tv-apparater och smarta tv-apparater tar en liten del av tiden att bearbeta varje bildruta och förbättra bildkvaliteten. Detta gör att ljudet reproduceras innan den bearbetade bilden matas ut och ovannämnda fördröjning skapas.

För att utesluta att detta är problemet, ändra TV-skärmläget till “Spelläge"Eller"Spelläge”. Den här inställningen bör eliminera den bildbehandling som utlöser fördröjningen.

A / V-mottagare eller hemmabioproblem

Om vi ​​spelar Netflix från en enhet som är ansluten till TV: n, men vi också har andra multimediaenheter anslutna, rekommenderas det kontrollera andra enheter.

Till exempel, om vi också har en DVD- eller Blu-ray-spelare, låt oss spela en film och se om problemet kvarstår.

Om det inte upprepas kommer vi åtminstone att ha fokuserat problemet. Annars är problemet med TV: n eller vår A / V-mottagare, hemmabio eller ljudutrustning.

Vissa A / V-mottagare tenderar att ta hänsyn till detta och tillåta justera synkroniseringen mellan ljud och video för hand.

För att göra detta kan vi beräkna de fördröjda millisekunderna med ögat, eller så kan vi använda den här praktiska videon:

Många smarta TV-apparater gör att YouTube-videor kan spelas, så vi behöver bara spela upp videon på TV: n för att beräkna fördröjningen i millisekunder eller fps.

Installera om Netflix-appen

En annan möjlig väg ut ur problemet är genom installera om Netflix-appen. Om vi ​​använder en TV Box, en PC, en Android-enhet, iOS eller en Playstation, för att ge några exempel, kan vi alltid avinstallera applikationen.

Om problemet var med en cachad eller korrupt fil om du installerar om Netflix kan problemet lösas.

Problem med signalkvalitet?

Slutligen, om vi använder Netflix med vår smartphone eller PC, kan vi också försöka ladda ner en serie / film för att se den offline. Om detta löser problemet kommer felet att vara i streaming, kanske har vi en för svag internetanslutning? Låt oss sedan försöka ansluta till ett kraftfullare WiFi eller ett trådbundet nätverksuttag.

Och det är alla mina vänner. Om du känner till någon annan metod eller vill lösa ljudsynkroniseringsfel på Netflix, tveka inte att lämna ditt bidrag i kommentarfältet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found