Hur kan jag blockera min granns WiFi? - The Happy Android

Vissa saker i detta liv är helt enkelt oundvikliga. Som att åka på en resa till Las Vegas och gifta sig med tappad prut, ha en skallig man i en familj av varulvar eller bli kallad att vara en del av en populär jury. Även om det värsta av allt är att ha en granne med en Wi-Fi-signal så stark att den gör ditt hems eget trådlösa nätverk värdelöst.

Sanningen är att hantering av WiFi-anslutningar kan vara frustrerande vid många tillfällen. Speciellt när du är övertygad om att grannens signal når dig bättre än din egen.

Min grannas WiFi är för kraftfull: kan jag blockera det på något sätt?

Säker! Allt vi behöver göra är att prata med grannen, se vilka är väggarna som de två husen delar och fylla dessa väggar upp till toppen med cement. Eller ännu bättre, identifiera dessa väggar och häng en massa speglar på dem (Obs: speglar är en utmärkt källa till elektromagnetisk störning).

Skämt åt sidan, det finns många byggmaterial som kan hindra det fria flödet av WiFi-signaler. Något som det skulle vara intressant att tänka på om vi i framtiden väljer att bygga om vår lägenhet eller byta hus. Vi kan också välja att måla väggarna med anti-wifi-färg (ja, den finns!), Även om sanningen är, verkar den här sista metoden mer bluff än någonting annat. Vi kan till och med göra vårt golv till en gigantisk Faraday-låda! Men där kanske vi redan överskrider sanitetsgränserna ...

Om vi ​​letar efter en realistisk lösning för att blockera grannens WiFi, eftersom det påverkar hastigheten och tillgängligheten för vår trådlösa signal, kan vi prova följande.

Installera en gratis app som skannar WiFi-signalerna runt dig

Om vi ​​tror att grannens WiFi-signal orsakar oss problem är det första vi måste göra att kontrollera den. För att göra detta kan vi installera en app som WiFi-analysator, som vi kan mäta kraften i alla WiFi-nätverk som kommer till vårt hus.

Denna app låter dig veta vilka som är de mest mättade kanalerna och styrkan i var och en av signalerna.

I många fall är det troligt att vi, när vi kontrollerar styrkan på grannens Wi-Fi, kommer att inse att deras signal är svagare än vår. Det skulle vara något förståeligt med tanke på att vi ligger vid gränserna för dess intervall.

Om inte, vår granne har installerat en åtkomstpunkt eller en WiFi-repeater i en delad vägg. I så fall kommer vi att ha anledning att bli särskilt förbannade.

Prata med din granne

Om vi ​​inte har något val kan vi slå på vår kära grannas dörr och försöka prata med honom.

  • Om du har en så stark signal att den når vår lägenhet betyder det att ditt hem har mer än tillräckligt med Wi-Fi-täckning. Får vi be dig att kontrollera din routerkonfiguration, och till reglera utsläppseffekten (Det är en justering som vi kan hitta i konfigurationspanelen för vissa routrar under rubriken "Överför kraft”).
Alternativet "sändningseffekt" visas vanligtvis inom de trådlösa inställningarna.
  • Vi kan också begära det flytta routern till ett mer centralt rum. Beroende på din kabeldragning kan detta vara en mer eller mindre genomförbar möjlighet. Om vi ​​också berättar att om du gör detta kommer din Wi-Fi-signal att nå alla hörn av ditt hus med samma kraft, kan du ta det villigt.
  • Om grannen avvisar dessa två lösningar kan vi alltid be honom om en tjänst som inte kostar mycket: ändra sändningskanal. På detta sätt kan vi konfigurera vårt Wi-Fi via en annan kanal så att din router inte stör vår. Det skulle vara den perfekta lösningen, och det skulle hjälpa både din signal och vår att samexistera i fred och harmoni.
Kanalen är vanligtvis på "automatisk". Från routerns trådlösa inställningar kan vi ändra den och lämna en fast kanal.

Det bästa försvaret är ett bra brott

Om inget av detta löser våra problem kan vi alltid välja att vända bordet och slå tillbaka. Köp några WiFi-repeaterar (jag använder TP-Link N300 och det fungerar bra) och förstärka kraften i ditt WiFi på ett sådant sätt att det är dina grannar som måste ta itu med dig.

En annan väg ut kan vara att konfigurera så många enheter som möjligt med 5G (om vi har en router som sänder på båda 2,4G / 5G-banden) och be att grannen inte använder samma sändningskanal. Om rätt villkor är uppfyllda kan vi få mycket bra hastigheter och anslutning.

Kort sagt, det är bäst att prata med din granne och förhandla om WiFi-reläkanaler. Om vi ​​också följer den med en WiFi-förstärkare eller repeater (vi kan hitta dem för drygt 20 euro) kommer vi utan tvekan att ha problemet mer än löst.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found