Hur man beräknar din rullningshastighet med Google Maps

Hastighetsmätaren är ett verktyg som ingår i Google Maps som gör det möjligt för oss att känna till vår hastighet när vi åker bil, cykel eller någon annan transportmetod. En funktion som, som är lite dold bland alla menyer och inställningar i applikationen, kan gå något obemärkt.

I dagens inlägg kommer vi att se hur man aktiverar Google Maps hastighetsmätare, något som kan vara till nytta om vi regelbundet kör med appen vid vår sida och vill undvika eventuella böter för fortkörning (detta är lite sorgligt men det är fortfarande en allt vanligare verklighet: många förare konsulterar skärmen mer av mobilen eller GPS än fordonets kontrollpanel).

Relaterade inlägg: De 12 bästa fartkamerorna och trafikvarningsapparna för Android

Så här aktiverar du Google Maps hastighetsmätare

Google Maps hastighetsmätare är vanligtvis inaktiverad som standard. För att sätta igång den och se den km / h som vi rör oss måste vi följa dessa steg:

  • Vi öppnar Google Maps och visar inställningsmenyn till vänster (ikon med 3 horisontella linjer).
  • Vi kom in "Inställningar -> Navigationsinställningar”.
  • I den här nya menyn går vi ner till “Köralternativ"Och aktivera fliken"Hastighetsmätare”.

När vi väl har aktiverat det här alternativet visar applikationen oss en bubbla på kartan med fordonets hastighet i realtid.

Vilken noggrannhet erbjuder denna hastighetsmätare?

För att testa detaljgraden för Google Maps hastighetsmätare har vi gjort en kort resa med bilen. När rutten och destinationen har fastställts har applikationen börjat registrera fordonets hastighet när du klickar på "Start" -knappen och vi har märkt två saker:

  • Hastighetsmätare registrerar en liten "lag" eller fördröjning på cirka 2 eller 3 sekunder.
  • Google Maps-appen visas något lägre värden (km / h) jämfört med de som visas i bilens hastighetsmätare.

Därför, om vi är en av dem som driver gränserna, måste vi överväga att vår verkliga hastighet alltid kommer att vara lite högre än vad applikationen anger och agera därefter. För resten, en praktisk funktion som vi kan kombinera med upptäckt av radar som redan ingår i Maps-applikationen för att undvika böter och samtidigt respektera trafikreglerna.

Du kanske är intresserad: Hur man aktiverar inkognitoläget på Google Maps

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found