Nokia 7 Plus i analys, ren Android i en stor och elegant terminal

Nokia är tillbaka, mina herrar. I början av förra året introducerade företaget Nokia 6 och dess avsikt att lämna Windows Phone bakom och gå ner på Android-vägen. Ett år eller så - och flera mobiler - senare, här är vi och pratar om finländarnas nya mellanklass Nokia 7 Plus. Ett enkelt, direkt och opretentiöst förslag (som i slutändan är de som fungerar bäst).

I dagens granskning pratar vi om Nokia 7 Plus, en storskärmstelefon utrustad med Snapdragons nya CPU för mellanklassprofilen och ett konsekvent 3800mAh-batteri.

Nokia 7 Plus i granskning, en premiumdesign med en keramisk “smak”, 16MP selfies och den renaste Android One-upplevelsen

Nokia satsar på att använda ren Android på sina smartphones. Det är ett smart drag, för oavsett vilken hårdvara du monterar vet vi att vi kommer att få ut mesta möjliga av den mobil vi har förvärvat.

Inga skräpappar, konstiga förseningar eller förändrade egenskaper eller de finns inte. Allt som Google har tagit fram till bordet är vad du får när du får tag i en av dessa enheter. Och det är något som vi inte alltid hittar i någon telefon, även om den är avancerad.

Med detta sagt kan vi bara titta på telefonens design och egenskaper för att få en uppfattning om vad vi kan hitta i nya Nokia 7 Plus.

Design och display

Nokia 7 Plus har en 6-tums skärm med bildförhållandet 18: 9, en Full HD + -upplösning på 2160x1080p och en pixeldensitet på 402ppi. Kort sagt, en panel skyddad av Gorilla Glass 3 som erbjuder en kvalitetsvisuell upplevelse. Det finns lite att skylla på Nokia i detta avseende.

Kanske kan den automatiska ljusstyrkan förbättras, men om vi inte är mycket fans av denna typ av fördefinierade inställningar kommer vi knappast att märka det, eftersom dess maximala ljusstyrka i alla fall verkligen är anmärkningsvärd.

När det gäller designen monterar 7 Plus ett hölje av aluminiumlegering som är täckt av ett plastskikt som ger en mycket liknande känsla som för keramik. A svart (eller vit) terminal med nyfikna kanter och kopparfärgade detaljer som ger den en konstig aura av elegans. Du kanske gillar det mer eller mindre, men utan tvekan är det ett differentierande element som undgår den vanliga monotonin i denna typ av enhet.

För resten är fingeravtrycksläsaren korrekt placerad på baksidan, den har ett 3,5 mm hörlursuttag och en fysisk knapp på höger sida av telefonen. Den har måtten 158,38 x 75,64 x 9,55 mm och en vikt på 183 gram.

Kraft och prestanda

I tarmarna på Nokia 7 Plus hittar vi en hårdvara för höga medelklasser som leds av den nya Snapdragon från 2018, QualcommSnapdragon 660. En 8-kärnig processor som körs på 2,2 GHz, åtföljs av 4 GB RAM, Adreno 512 GPU, 64 GB utbyggbart internt lagringsutrymme upp till 256 GB via micro SD-kort. Allt detta under lagerversionen av Android 8.0.

En ren Android där vi hittar några intressanta funktioner som den omgivande skärmen, nattbelysningen och dubbeltryck för att väcka skärmen. Även om det bästa av allt är nöjet att inte hitta någon skräpapplikation längs vägen och den flytning det ger vid hantering av övergångar, öppnande och hantering av appar.

För att ge oss en uppfattning om dess prestanda, detta Nokia 7 Plus visar ett resultat i Antutu på 141 522 poäng. En mer än intressant poäng om det vi letar efter är ren prestanda. Det har också NFC Y Bluetooth 5.0.

Kamera och batteri

På det fotografiska området har finnarna samarbetat med den optiska tillverkaren Zeiss och levererat en kamera dubbel på baksidan med effekt bokeh 12MP + 13MP med bländare f / 1,75 och f / 2,6.

På framsidan har det valda objektivet 16MP (f / 2.0) och porträttläge. I denna mening bör det noteras att Android-appens lagerapp har ersatts av programvara som innehåller fler justeringsalternativ, till exempel det oumbärliga "professionella läget".

Autonomi å sin sida täcks väl av ett 3800mAh batteri med Quick Charge 3.0 snabb laddning via USB Type-C-anslutning. Ett batteri som ger bra resultat tack vare en processor som förbrukar mindre och ett effektivt operativsystem.

Pris och tillgänglighet

För närvarande, från och med 4 juni 2018, kan vi hämta Nokia 7 Plus från ett pris som ligger runt 374 euro, på webbplatser som Amazon. Ett pris som är långt ifrån klassikerna i det billigare kinesiska mellanklassen, men som i gengäld erbjuder en klart överlägsen prestanda utan att nå de orimliga priserna för det nuvarande avancerade sortimentet.

Vad tycker specialmedierna om Nokia 7 Plus?

Slutligen, låt oss ta en titt på vad specialiserade digitala medier har att säga:

  • Engadget: “…Nokia 7 plus är en bra mobil som slår oss genom kvaliteten på konstruktionen och renheten i programvaran och förlorar oss efter storlek”.
  • Övre delen av intervallet: “I denna generation av HMD Global-enheter hör flytande problem till det förflutna. Goda nyheter."
  • TechRadar: "Även om den kanske inte har en avancerad chipset och saknar den livfulla stansen från en AMOLED-skärm, har Nokia 7 Plus mycket att erbjuda, speciellt när man tänker på att den kostar hälften så mycket som en 2018 flaggskeppsapparat. "
  • Gratis Android: “Det är samma par kameror, sensorer och optik som Nokia 8 Sirocco, en mobil som kostar nästan dubbelt så mycket. "

Du kan se detta 7 Plus närmare i motsvarande videobild som Xataka gjorde för några veckor sedan på sin YouTube-kanal:

Kort sagt, en stor premium mellanklass som erbjuder flytande prestanda tack vare hjälp av en ren Android som hanterar rotting som denna Nokia 7 Plus har som ingen annan.

Amazon | Köp Nokia 7 Plus

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.