Wi-Fi-anslutningsproblem med Nintendo Switch? Här är lösningen!

Även om det inte ens var en vecka sedan lanseringen av Nintendos senaste konsol, har de redan börjat meddela Problem med kvaliteten på Wi-Fi-anslutningen på Nintendo Switch. Det verkar som om radion som plockar upp WiFi-signalen inte är så kraftfull eller har någon annan typ av problem, vilket ett stort antal användare har sett i forum som Reddit, GameFAQ eller NeoGAF. Detta problem leder till Svårigheter att spela upp videor i eShop, ladda ner innehåll och spel, och en förutsebar brist och brist på flytande onlinespel. Därför kommer vi att utnyttja dagens inlägg för att ge dig lite tips, tricks och rekommendationer för att förbättra kvaliteten på WiFi-signalen på den nya Nintendo Switch. Var uppmärksam!

Så här fixar du WiFi-problem på Nintendo Switch

Chipet som Switch använder för att ta emot den trådlösa signalen är ett Broadcom BCM4356, som Stöder 802.11ac WiFi i 2,4 GHz och 5 GHz-banden.

Med detta i åtanke kan vi utföra flera åtgärder för att försöka förbättra mottagningen av WiFi-signalen på vår Nintendo Switch. Vissa är ganska uppenbara, men vi kommer att försöka citera dem alla lika:

Ta Nintendo Switch närmare routern

Detta är det mest uppenbara. Ju längre vi är från routern, desto svagare blir signalen. Så, låt oss försöka vara så nära routern som möjligt och se om det förbättrar WiFi-mottagningen. Vissa användare kommenterar att de på ungefär 10 meter redan börjar ha en svag signal, andra säger att de vid 3 meter redan märker en betydande nedgång ... om detta inte löser ditt problem, fortsätt läsa.

Följ Nintendos rekommendationer

Nintendo har redan publicerat en artikel med rekommendationer att prova Avsluta eventuella problem med trådlös anslutning. Deras rekommendationer är följande:

  • Stäng av och sätt på konsolen igen.
  • Starta om din hemrouter.
  • Skapa en ny internetanslutning.
  • Flytta bort metallföremål från Nintendo Switch.
  • Bekräfta att din router har den senaste firmware installerad.
  • Återställ routern till fabriksstatus.

Hitta den bästa platsen för routern

Så länge Nintendo inte vidtar åtgärder i frågan, det enda vi kan göra för att lösa switchens WiFi-anslutningsproblem är att försöka öka och klargöra signalen att vår router sänder ut så mycket som möjligt.

För detta kan vi börja med att söka den bästa platsen för vår router. Om vi ​​inte kan byta rum kan vi kanske hjälpa till att distribuera signalen bättre:

  • Flytta routern så långt bort från väggar som möjligt.
  • Lägg den på en öppen plats.
  • Placera routerns antenner (om den har dem) vinkelrätt.
  • Höj routern så högt som möjligt.

Hitta en kanal som inte är rörig

Routrar sänder sin trådlösa signal på en mycket specifik frekvens och kanal. Om kanalen genom vilken vi sänder signalen är mättad av andra enheter och routrar kan vi enkelt förbättra kvaliteten på vårt WiFi ändra sändningen till en kanal som är mer gratis.

Denna app låter oss veta vilka som är de mest mättade kanalerna

Vi kan kontrollera kanalmättnad med mobilappar så praktiska som WiFi-analysator (Android) eller WiFi Explorer (iOS).

Ladda ner QR-kod Wifi Analyzer Utvecklare: farproc Pris: Gratis Ladda ner QR-kod WiFi Explorer Utvecklare: Intuitibits LLC Pris: 21,99 €

Har du en router med dubbla band? Gå 5 GHz

Inte bara routrar kan skapa störningar i vår signal. Andra apparater som hemtelefonen eller mikrovågsugnen kan också försvaga signalen från vår router. Om vi ​​har en dubbel router kan vi lösa detta genom att sända WiFi från 5 GHz-bandet.

Detta band är mer kraftfullt, men signalområdet är kortare, och det tar längre tid att komma igenom väggarna. Om routern är relativt nära strömbrytaren kan vi försöka gå till 5 GHz och se om kvaliteten förbättras.

Använd bara ett av banden för Nintendo Switch

Om vi ​​har en dubbel router är en av de bästa åtgärderna vi kan vidta att isolera Switch i en signal för sig själv. Om vår router kan sända samtidigt i 2,4 GHz och 5 GHz, låt oss bara använda ett av de två nätverken för konsolenPå så sätt kommer vi att undvika störningar från resten av enheterna som är anslutna till samma nätverk.

Skaffa en signalförstärkare

Om vi ​​vill öka styrkan på den trådlösa signalen i rummet där vi vanligtvis spelar med konsolen kan vi få tag på det en WiFi-repeatersom ansvarar för att stärka kvaliteten på den trådlösa signalen. På detta sätt kommer signalen att komma med större kraft, både till Nintendo Switch och till andra enheter i närheten.

Öka din routers kraft med en hemlagad uppfinning

En välkänd hemlagad uppfinning har svävt på internet i flera år som tillåter oss förbättra signalen från vår router med lite uppfinningsrikedom. Heter Vindsurfaren, och de är små aluminiumfoliepaneler som placeras på routerns antenner för att bättre distribuera och kanalisera den trådlösa signalen. Du kan se hur du gör det själv i det här andra inlägget. Alltför lätt.

Installera DD-WRT-firmware på din router

Här kommer vi redan in i känslig terräng. Så länge Nintendo inte löser problemet via firmwareuppdatering eller liknande, kan vi bara leta efter lösningar utanför själva Nintendo Switch. Den välkända DD-WRT-firmware kan öka kraften hos ett stort antal routrar. Den har ett stort samhälle, och om vi är lite praktiska och försiktiga kan vi förbättra vår routers prestanda genom att uppdatera den till DD-WRT.

Konfigurera QoS för ditt trådlösa nätverk

Ett annat sätt att säkerställa att Switch inte saknar WiFi är att konfigurera en QoS (Service Quality) i routern för att säkerställa att konsolen alltid får ett bra signalflöde. Från QoS-hanteringen av routern kan vi också begränsa användningen av applikationer som förbrukar för mycket bandbredd, ett faktum som vid varje given tidpunkt också kan sakta ner anslutningskonsolen.

Förhoppningsvis åtföljs detta problem som verkar påverka så många användare över hela världen av en lösning på höjden av Nintendo senast. Om inte, detta misslyckas Det kan väl på ett rungande sätt fördöma en konsol som praktiskt taget just har fötts. Svaret kommer med tiden…

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found