Hur man gör en Windows-bärbar dator till en Chromebook

De Chromebooks De har vunnit enorm popularitet de senaste åren. Medan vissa bara ser det som en version med färre funktioner än en bärbar dator med Windows eller macOS, är det för många det perfekta verktyget att använda i utbildnings- och kontorsmiljöer. I dagens inlägg ska vi se hur vi kan förvandla en bärbar dator - eller vilken annan dator som helst som vi har hemma - till en fullt fungerande Chromebook. Låt oss gå dit!

Vad är en Chomebook exakt?

Innan vi börjar på äventyret, om det är första gången vi hör om den här typen av enheter, skulle det vara intressant att klargöra hur en Chromebook skiljer sig från en PC eller bärbar dator från de under en livstid.

I grund och botten är det en bärbar dator som, i stället för att ha Windows eller macOS, styrs den av Chrome OS, ett operativsystem utvecklat av Google speciellt för denna typ av enhet. Ett lättviktssystem utvecklat runt Chrome-webbläsaren och webbapplikationer.

Till skillnad från Microsoft- och Apple-miljöerna tillåter inte Chrome OS installation av appar från tredje part, vilket innebär att allt vi vill installera måste ske via Google Play Butik. Som en konsekvens kommer vi att ha en mindre "mångsidig" dator i ordets vida bemärkelse, men också mindre benägna att smittas av de typiska virusen och skadlig programvara som plågar de flesta datorer. Därför är den idealisk för studier, för användning i företagsmiljöer eller helt enkelt att användas av människor som inte är särskilt bra med teknik i allmänhet. Dessutom, eftersom det är väldigt lätt är det också fantastiskt att ge nytt liv till den gamla bärbara datorn som vi har lagrat i garderoben länge.

Omvandla en Windows-bärbar dator eller dator till en Chromebook med CloudReady

Chrome OS är inte öppen källkod, vilket innebär att det endast är tillgängligt på officiella Chromebook-enheter. Därför kan vi inte ta en bärbar dator och installera Chrome OS som vi skulle göra med Windows, Linux eller macOS. I alla fall, Chromium OS Ja, det kan laddas ner och installeras på vilken dator som helst, det är öppen källkod och för operativa ändamål är det nästan detsamma som Chrome OS med några små nyanser.

Vid det här tillfället är vad vi kommer att göra för att installera Chromium OS att använda CloudReady-lösningen. CloudReady är en modifierad version av Chromium OS utvecklad av Neverware som gör att du kan förvandla vilken dator som helst med en x86-processor till något nästan identiskt med en Chromebook. Det är också väldigt enkelt att installera, så det är perfekt för oss att genomföra vårt mål utan att bryta huvudet för mycket.

Ladda ner CloudReady

För att installera CloudReady behöver vi ett USB-minne för att skapa en installationspendrive. Pendrive måste vara 8 GB eller 16 GB i storlek och kan inte vara Sandisk-märket (CloudReady-paketet är inte kompatibelt med tillbehör från denna tillverkare). Obs! Tänk på att alla filer som lagras på pendrive under installationen raderas. Gör en säkerhetskopia om du vill behålla dem.

  • Gå in på den officiella sidan för Neverware och klicka på knappen som säger "Ladda ner USB Maker".
  • När USB Maker har laddats ner öppnar du den och sätter in ett USB-minne i datorn.
  • Följ anvisningarna, välj det USB-minne du just anslutit och programmet skapar installations-USB för CloudReady.

  • Det här är en process som kan ta flera minuter, så ta en paus under tiden.

Installera CloudReady (eller prova det från live USB)

Nu när vi har installationen pendrive, behöver vi bara installera operativsystemet på den dator eller bärbara dator som du väljer. Chromium OS-installationen formaterar datorn och raderar alla filer som vi tidigare hade lagrat. Så först och främst, kom ihåg att säkerhetskopiera Windows och alla viktiga filer som du inte vill förlora under processen.

  • Stäng av datorn.
  • Anslut installations-USB till datorn och starta den. Gå in i BIOS-inställningarna och ändra boot-enheten så att systemladdning från USB (Normalt kan vi komma åt BIOS genom att trycka på F2, Delete, ESC eller F9 precis när datorn startar, även om nyckeln kan variera beroende på vårt märke och modell av datorn).
  • Om allt har gått bra ser vi välkomstskärmen CloudReady. Härifrån kan vi ändra språk till spanska, konfigurera tangentbordslayouten och logga in med vårt Gmail-konto som vi skulle göra på en vanlig Chromebook.
  • Lämna USB-ansluten.

Härifrån hittar vi den "live" versionen av CloudReady där vi kan navigera och sautera allt vi vill se hur det fungerar. Om vi ​​vill genomföra en komplett installation behöver vi bara klicka på vår profilikon i nedre högra marginalen och klicka på "Installera OS -> Radera hårddisk & Installera CloudReady”.

När installationen är klar stängs datorn av. Ta bort pendrive, slå på enheten igen så är du redo att börja ge den ett skott.

För praktiska ändamål kommer vi att ha ett system som otroligt liknar en vanlig Chromebook. Den mest anmärkningsvärda skillnaden är att det inte finns något stöd för Play Store eller Android-appar, och att Chrome-versionen alltid är en version bakom de officiella Chromebooks. För resten kan vi installera Chrome-tillägg / applikationer normalt och navigera smidigt på en mycket säkrare dator än den var före Chromium-installationen.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found