Hur man tar bort polisvirus på Android / iOS - The Happy Android

Det välkända polisviruset är ett hot mot ransomware som påverkar alla typer av datorer, vare sig Windows eller Mac. Du har säkert någonsin hört talas om det, eller hur? För närvarande, även om det fortfarande påverkar stationära datorer, utvecklarna av denna "bug" har beslutat att fokusera alla sina ansträngningar på att infektera mobila enheter, vilket har orsakat att polisviruset ses allt oftare på smartphones och surfplattor.

Om du har bevittnat deras doggies vet du säkert hur det fungerar. Du startar din enhet och ser hur ett fönster öppnas som indikerar att du har begått ett brott från den datorn, vanligtvis relaterad till barnpornografi, zoofili eller liknande. Om du försöker öppna din webbläsare kan du inte heller göra någonting, eftersom samma meddelande dyker upp om och om igen, vilket gör det omöjligt att normalisera din webbläsare.

För att lösa problemet föreslår denna bluff att du betalar en viss summa pengar för att avbryta rapporten och undvika ytterligare problem. Många människor tyvärr slutar ge upp för detta bedrägeri och sluta betala.

Detta är det berömda polisviruset. Bild: Internetanvändares säkerhetskontor

Om vi ​​vill eliminera polisviruset på vår Android-smartphone måste vi göra följande:

Steg 1: Starta om telefonen i säkert läge. Metoden för att starta om i säkert läge varierar beroende på tillverkare, så först och främst ta reda på hur du startar om enheten i säkert läge. Några metoder är:

  • Starta om telefonen och tryck på volym ned-knappen en stund.
  • Tryck på avstängningsknappen och tryck på "Starta om" i utgångsmenyn ett tag tills alternativet att starta om i säkert läge visas.

Steg 2: När vi väl är i säkert läge går vi till "Inställningar-> Programhanteraren" och letar efter den senaste applikationen som du har installerat på mobilen. Avinstallera den. Troligtvis har polisviruset lagt sig på din telefon via någon ofarlig app. Det spelar ingen roll att denna applikation inte kallas "Polisvirus", den är där kamouflerad som en annan app.

Vad händer om detta inte löser problemet?

I det här fallet kan vi bara återställa vår smartphone till fabriksstatus. Vi tappar all data, så om du fortfarande har tid, gör en säkerhetskopia av dina foton och filer på en annan enhet.

För att återställa en telefon till fabriksstatus, stäng av telefonen och när du startar den, tryck på strömbrytaren medan du trycker på + eller - volymknappen (knappen som du kan trycka på kan variera beroende på tillverkare) i flera sekunder. Vi går in i återställningsläge. Härifrån kan vi välja alternativet "Rensa data"Eller"Fabriksåterställning”Att radera all data från telefonen och lämna vår enhet som om vi just hade köpt den.

Hur kan jag åtgärda problemet på min iPhone?

Att eliminera detta irriterande virus är lättare på Apple-telefoner. Gå bara in i Safari och gå tillInställningar -> Safari -> Rensa historik och webbplatsdata. Om vår webbläsare är Chrome kommer vi att göra samma operation från Inställningar -> Sekretess -> Rensa webbinformation -> Rensa allt.

Som du kan se kan vi bli av med detta virus på ett relativt enkelt sätt, men om du har drabbats och du inte kan eliminera det med de angivna riktlinjerna, tveka inte att lämna en kommentar så kommer jag att försöka ge dig en hand . Om du vill veta mer om polisviruset rekommenderar jag följande länk från Internet User Security Office.

Ah! Och om du är intresserad av hela ämnet virus på Android, tveka inte att titta på inlägget. Är det nödvändigt att installera antivirus på Android?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found