GPS-signalfel i Pokémon GO? Här är lösningen!

Pokémon går Det är ett mycket roligt spel. Så länge du kan spela, förstås. Sedan spelet kom ut i början av juli 2016 har vi sett alla typer av galna saker med människor som tar sig ut på gatorna och översvämmer parker och torg på jakt efter den sällsynta Pokémon. För att kunna spela Pokémon GO, ja, det är nödvändigt att din telefons GPS är i drift och att spelet kan hitta din mobila enhet ... ¿¿Jag har hört GPS-fel?

Fel i Pokémon GO: "GPS-signalen kunde inte hittas"

Det som inte har pratats så mycket nyligen, å andra sidan, handlar om alla de människor som av en eller annan anledning tar slut att kunna spela Pokémon GO, och det kan verkligen inte vara!

Flera personer har sagt till mig att de har det problem med GPS-signalen när du börjar spela Pokémon GO, förhindrar att du kan njuta av spelet i någon av dess aspekter. Det tidigare nämnda GPS-felet dyker upp så snart appen Pokémon GO startas och det exakta meddelandet är följande: "GPS-signalen kunde inte hittas”.

Lösning för GPS-fel i Pokémon GO (Android)

Det finns flera tester som du kan utföra för att försöka fixa det ovannämnda felet med GPS-signalen på Android.

Ställ in platser med hög noggrannhet

Det första vi måste komma ihåg är att Android-telefoner använder 3 olika metoder för att fastställa enhetens plats:

 • Endast enhet: Med denna metod bestäms platsen endast med GPS.
 • Batteribesparing: Bestäm platsen med WiFi, Bluetooth eller mobila nätverk.
 • Hög precision: Den mest kompletta av alla. Ställ in platsen med GPS, WiFi, Bluetooth eller mobila nätverk.

Som sagt, "hög precision" -läget fungerar bäst. Därför är det första vi måste göra att se till att vi har det här alternativet aktiverat.

För att göra detta, om vi har en ny version av Android måste vi följa följande steg:

 • Vi ska "Inställningar -> Säkerhet och plats -> Plats”Och vi ser till att Googles platsnoggrannhet den är aktiverad.

På Android 10 den här inställningen är på en mycket liknande väg. Vi måste gå in i «Inställningar -> Plats -> Avancerat -> Googles platsnoggrannhet«.

Gör följande för att lösa GPS-anslutningsproblem på mobiler med gamla versioner av Android:

 • Gå till "inställningar”Från din Android-enhet.
 • Se till att knappen "Plats”Är aktiverad och klicka på den.
 • Välj "Läge"Och se till att den är markerad som"Hög precision”.

Om din enhet är Android 5.0 eller 6.0 kan du göra det från:

 • inställningar"på telefonen.
 • Sekretess och säkerhet”.
 • Gå in i "Plats"Eller"Plats”Och se till att den är aktiverad.
 • Välj sedan "Platsmetod: GPS, WiFi och mobila nätverk”.

Se till att Pokemon GO-appen har positionstjänsten aktiverad

Om resten av applikationerna vi har på mobilen inte ger oss problem med GPS är det bekvämt att se till att vi har platsbehörigheter korrekt tillämpade i Pokemon GO-appen.

 • Gå in i "Inställningar -> Plats -> Appbehörighet«.
 • Här hittar du en lista över de applikationer du har installerat, indelade i tre grupper: «Tillåtet«, «Endast tillåtet när du bär"Y"Utan tillåtelse«.
 • Om appen visas i listan med «Utan tillåtelse«, Välj det och aktivera alternativet«Tillåt om appen används"Eller"Tillåt alltid«.

Håll WiFi på (även om du inte är ansluten)

Pokémon GO arbetar med ett assisterat lokaliseringssystem och använder både enhetens WiFi-signal, det närmaste mobiltelefontornet och GPS-satelliter för att hitta dig i spelet. Om du bara har WIFi eller datasignalen aktiverad är spelet mindre exakt och din karaktär kommer att röra sig genom att "hoppa" och göra det mindre troligt att någon Pokémon dyker upp i omgivningen. Håll alltid WiFi aktiverat, även om du inte är ansluten till något trådlöst nätverk.

Förbättra GPS-signalens kvalitet

Ett annat test som du också kan göra är att installera en app som förbättrar kvaliteten på GPS-signalen på din enhet. Försök att installera en app som «Aktivera GPS – GPS Booster«, Starta om telefonen och starta om spelet.

Ladda ner QR-kod ActiveGPS - GPS booster Utvecklare: Anagog Pris: Gratis

Google kartor

Om inget av detta fungerar öppnar du Google Maps och öppnar sedan Pokémon GO-appen. Vissa användare anger det lämnar Google Maps i bakgrunden Pokémon GO-appen tas plötsligt för givet och felet i GPS-signalen försvinner. Det vill säga om Google Maps lyckas hitta dig, kommer spelet troligen också att göra det.

Rökelsetricket

Har du märkt om felet i GPS-signalen uppnås när du använder rökelsen? Problem har upptäckts med användning av rökelse, och i princip, om det är orsaken, kan du försöka lösa det justera datum och tid för din telefon automatiskt.

Inställningarna för datum och tid i Android finns i «Inställningar -> System -> Datum och tid«.

Kalibrera om GPS-tjänsten

Många Pokémon GO-användare har problem med GPS-signalen på grund av användningen av appar som Fake GPS, som låter dig ändra din plats virtuellt. När falsk GPS har använts och när du försöker återgå till normalitet, när du startar Pokémon GO visar den «GPS-signalfel«.

Vi kan försöka lösa problemet genom att kalibrera om GPS-tjänsten. Hur? Genom att använda appen «GPS-status och verktygslåda»På Android och med en manuell återställning om du är en iOS-användare.

Du kan ladda ner "GPS-status och verktygslåda»För Android från den här länken:

Ladda ner QR-kod GPS-status och verktygslåda Utvecklare: EclipSim Pris: Gratis

Aktivera platshistorik

Den här andra kontrollen för Android (tack vare inmatningen från en webbkommentator, Dacdariel) är väldigt intressant och kan vara en nyckelkontroll för att lösa problemet med GPS-signalen i Pokémon GO. Den består av att bekräfta detplatshistoriken är på. För det:

 • Vi ska "Inställningar -> Säkerhet och plats -> Plats«.
 • Klicka på "Googles platshistorik»Och vi ser till att«Platshistoriks"det är aktiverat.

Om vi ​​har en mobil med en gammal version av Android:

 • Vi går till telefoninställningsmenyn och anger «Plats«.
 • Klicka på "Googles platshistorik«.
 • Slutligen ser vi till attAktiverad»Är aktiverat, som vi ser i den här andra skärmdumpen.

Inaktivera testplatser

Om du är Android-användare, gå till inställningsmenyn till «System -> Telefoninformation»Och klicka på kompileringsnumret 7 gånger för att visa utvecklaralternativ.

Därefter ser vi till att det inte finns någon app vald (särskilt Pokémon Go-spelet) i "Välj applikation för att simulera plats”. I vissa versioner av Android måste vi också inaktivera alternativet «testplatser»Om det här alternativet är tillgängligt (visas vanligtvis bara på äldre Android-versioner).

Lösning för GPS-fel i Pokémon GO (iOS)

Om du spelar Pokémon GO från en iPhone kan du prova följande:

Lämna WiFi på

 • Se till att WiFi-signalen är aktiverad även om du inte är ansluten till något trådlöst nätverk. Apple använder också WiFi-kartläggning som ett lokaliseringssystem.
 • Om du befinner dig i Pokémon GO kan du aktivera WiFi genom att dra underifrån skärmen uppåt för att ta bort kommandomenyn. Tryck på WiFi-ikonen och se till att den är aktiverad.

Håll Google Maps öppen

 • Om detta inte fungerar, som vi har angett i Android, öppnar du Google Maps och öppnar sedan appen Pokémon GO. Vissa användare anger det lämnar Google Maps i bakgrunden Pokémon GO-appen tas plötsligt för givet och felet i GPS-signalen försvinner.

Användning av rökelse

Som vi har kommenterat i testerna för Android har problem med användning av rökelse upptäckts, och i princip, om det är orsaken, kan du försöka lösa det justera datum och tid för din telefon automatiskt.

Från iOS kan du automatiskt justera datum och tid från «Inställningar -> Allmänt -> Datum och tid»Och aktivera«Automatisk justering«.

Jag har inte fått någon förklaring för att motivera denna ändring av datum / tid-inställningen, men det verkar som om det i många fall löser problemet.

Återställ och kalibrera om GPS-tjänsten

Om GPS-tjänsten inte fungerar ordentligt kan du försöka kalibrera den igen. För iOS, för att återställa GPS-tjänsten, gör följande:

 • Tryck två gånger på hemknappen. Detta visar dig en lista över alla appar som körs. Stäng alla appar kasta dem med fingret.
 • Gå till telefoninställningar och aktivera flygplansläge.
 • Gå till "Inställningar -> Allmänt -> Återställ -> Återställ nätverksinställningar«. Kom ihåg att du måste ange dina WiFi-lösenord igen.
 • När återställningen är klar går du till «Inställningar -> Sekretess -> Plats»Och inaktivera och återaktivera«Plats«.

 • För att avsluta, gå till «Inställningar -> Sekretess -> Plats -> Systemtjänster»Och avaktiverar«tidszon«.

Kan du fortfarande inte spela?

Även om mobila enheter har förbättrats mycket de senaste åren, är GPS-signalen fortfarande lite känslig. När du är inomhus, mellan väggarna, lider GPS-signalen fortfarande och kanske inte fungerar så bra som den borde.

Om du får felet hemma eller på en stängd plats, gå ut på gatan eller balkongen och ge Pokémon GO lite tid att försöka plocka upp en signal igen. Om 30 sekunder ska det nämnda GPS-felet försvinna.

Medan du väntar på en signal kan du ta ett litet mellanmål

Andra alternativ

Om inget av dessa tips har varit till nytta, försök också med följande:

Starta om / avinstallera appen

Om inget av detta fungerar, försök starta om enheten, och som ett sista försök avinstallera spelet och installera om det med den senaste tillgängliga versionen. Oroa dig inte för att speldata sparas på kontot du är inloggad med, så det finns inga problem i det avseendet.

Uppdatera din Android-version

Se till att du har den senaste versionen av Android tillgänglig för din enhet installerad. Pokémon GO har ett minimikrav på Android 4.4 eller högre och 2 GB RAM. Om du inte uppfyller minimikraven kan du ha problem av alla slag (förutom att du inte kan ladda ner det från Google Play officiellt).

Installera spelet med .APK

Om den officiella versionen av Pokémon GO inte fungerar på din smartphone gör det aldrig ont att göra ett test installera spelet med en .APK-fil, utanför Google Play.

Eftersom APKMirror Du kan ladda ner olika versioner av spelet i .APK-format. Gå bara in, ladda ner den senaste tillgängliga versionen och installera den på din enhet. HÄR du har tillgång till alla .APK-värdar APKMirror.

Instabila servrar

Om du fortfarande drar ut håret, kom ihåg att Pokémon GO-servrar har rykte om att vara ganska instabila, och det finns tillfällen när de kraschar och slutar fungera ordentligt. I så fall bör du ge spelet en paus och försöka igen efter en timme eller två. Jag vet att det kan vara frustrerande, men ibland händer den här typen av saker.

Som jag nämnde i början kan du också spela Pokémon GO utan att GPS-signalen är aktiverad, men bara om du verkligen är nära en mycket stark WiFi-signal, som de som finns i biblioteksrestauranger och liknande. Naturligtvis, glöm i så fall att följa samma spelnivå som dina vänner, för du kommer inte att kunna hålla jämna steg med dem oavsett hur hårt du försöker.

Kort sagt, det finns flera kontroller som kan göras, men jag tror en av de viktigaste testerna är relaterade till Google Maps. Om Google Maps hittar spelet borde det också göra det och om det inte gör det ligger problemet i appen. Om Google Maps inte hittar dig är problemet med smarttelefonen. Jag tycker att det är en bra indikator för att lösa problemet.

Kontrollera tabellen för felsökning av GPS-problem

För att avsluta bifogar jag en tabell som sammanfattar alla kontroller som ska utföras för varje enhet.

Se till att du gör dem alla, och i ett extremt fall, om du inte har något annat val, skulle jag rekommendera att du återställer telefonen till fabriksstatus (alltid efter att ha testat alla tillgängliga alternativ).

Om du är trött på att spendera så mycket batteri medan du spelar, ta en titt på inläggetknep för att spara batteri när du spelar Pokémon GO.

Om du vill ge din smartphone en liten förändring av landskapet, besök också inlägget 25 Pokémon-bakgrundsbilder för mobil. Vissa kommer säkert att falla!

Ah! Och om du känner till några andra tester eller tricks som kan utföras för att lösa problemet, lämna gärna ett meddelande i kommentarfältet!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found