Kontroller kompatibla med Nintendo Classic Mini (officiell och icke-officiell)

Resultatet av NES Classic Mini det har varit en stor framgång. Några dagar efter att den släpptes, det är nästan omöjligt att få tag på en Nintendo Classic Mini. Om du är en av de lyckliga och du redan har konsolen hemma har du säkert märkt en liten men kriminell detalj: kontrollerkablarna är väldigt korta! Uppenbarligen utesluter detta nästan helt att kunna spela några spel tyst från soffan ... ja. Därför vill jag utnyttja dagens inlägg för att skapa en liten lista med alla kontroller kompatibla med Nintendo Classic Mini. Var det så svårt att göra kablar lite längre?

Officiella drivrutiner kompatibla med NES Classic Edition

Det råder ingen tvekan om att problemet med längden på kontrollerna på Mini NES är en av de mest kontroversiella frågorna i den nya Nintendo-konsolen. Om det vi letar efter är en alternativ styrenhet, är det bästa vi kan göra att titta på den information som Nintendo har publicerat .

Efter indikationerna från Nintendos egen supportgrupp är detta de officiella styrenheterna eller kontrollerna som är kompatibla med Nintendo Classic Mini

NES Classic Controller (modell nr CLV-002)

Det första alternativet är uppenbart: det är själva kommandot som kommer med konsolen. Det är praktiskt taget samma styrenhet som NES men med den kortare kabeln. Den mäter cirka 76 cm.

Wii Classic Controller (modellnr RVL-005)

Detta är den klassiska styrenheten som släpptes för Wii. Det är en styrenhet som mycket liknar den för SNES men lägger till 2 analoga joysticks. Det är inte för att få raketer, men kabeln, den här gången ja, är lite längre: ca 92 cm.

Köp Classic Controller på Amazon

Classic Controller Pro [Modell nr RVL-005 (02)]

Classic Controller Pro kom ut för Wii U, och den är också perfekt kompatibel med Mini NES. Vi står inför en kontroller med en design som är mer riktad mot hardcore-spelare. Kabeln till denna styrenhet Den har en längd på cirka 88 cm.

Köp Classic Controller Pro på Amazon

Inofficiella kontroller kompatibla med Nintendo Classic Mini

Från vad vi kan se alla officiella Nintendo-kontroller är högst en meter långa. Därför, om vi letar efter en längre kontroller måste vi rikta blicken mot de inofficiella kontrollerna, speciellt utformad för att fungera med NES Classic Mini.

Orzly Controller för Nintendo NES Classic Edition

Den perfekta styrenheten för dem som letar efter en kontroller som gör det möjligt att spela på avstånd från konsolen. Kabeln mäter 1,8 meter. Om vi ​​fortfarande vill sträcka avståndet lite mer kan vi få en Orzly-förlängning för att lägga till ytterligare 1,8 meter och uppnå ett totalt avstånd på 3,6 meter. Denna förlängning är kompatibel med både den ursprungliga konsolkontrollen och Orzly-styrenheten.

Köp Orzly Controller på Amazon

My Arcade GamePad Classic Wireless

Det är en trådlös styrenhet som ansluts till konsolen via en liten ficka. Den har en design som mycket liknar den klassiska fjärrkontrollen men något mer vinklad.

My Arcade GamePad Classic Pro Wireless

Trådlös styrenhet mycket lik den tidigare som i det här fallet är utrustad med knappar på toppen, precis som den klassiska Super Nintendo-kontrollen. Som anges i Amazon det skulle också vara kompatibel med Wii och Wii U-spel.

My Arcade GamePad Classic Pro Wired (3 meter)

Styrenhet identisk med Pro Wireless-modellen, den här gången med motsvarande ledningar. Kontakten på den här styrenheten den har en längd på 3 meter.

My Arcade GamePad Classic Combo Pack för trådlöst / förlängningssladd

Det är ett paket som Inkluderar en kompatibel My Arcade trådlös handkontroll och 3 meter förlängningssladd kompatibel med NES Classic Mini.

Kabelförlängning för Ardistel NES Classic

I det här fallet står vi inför en enkel förlängningssladd. Vi ansluter fjärrkontrollen till förlängningssladden och detta till konsolen. Den är nästan 2 meter lång.

Köp Ardistel-förlängningskabel på Amazon

Fungerar de fram- och återgående kontrollerna verkligen?

När detta skrivs är nästan alla alternativa kompatibla styrenheter slut i lager eller ännu inte tillgängliga. Å andra sidan för ett par dagar sedan en användare på Reddit varnade för en förändring av styrenhetens kommunikationsprotokoll (nu skulle förarna kommunicera med 8-bitarspaket istället för 6), vilket skulle göra dessa alternativa drivrutiner inte längre kompatibla med Mini NES.

Detta skulle vara ett slag för de tredje parter som utvecklar denna typ av alternativa dynor, men idag Jag har inte kunnat hitta någon officiell information som bekräftar eller motbevisar detta påstående. I vilket fall som helst är det lämpligt att gå med blyfötter.

Mitt förslag skulle vara att försöka antingen med en officiell fjärrkontroll som är lite längre eller att försöka få en förlängningssladd. De är relativt billiga och om de fungerar kan det vara den perfekta lösningen på ledningsproblemet.

Uppdaterad : Det verkar som om fjärrkontrollen tillverkas av Orzly fungerar perfekt med NES Classic Mini.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found