Hur man byter hårddisk på en PS3

Jag har en PS3 Slim med en 250 GB hårddisk. Hittills hade jag inte haft några problem eftersom det enda jag använde hårddisken för var att ladda ner uppdateringar till mina fysiska spel och att spara spel ... men åh! För en tid sedan prenumererade jag på PlayStation Plus, och det fick mig att ge hårddisken en enorm boost. Varje månad åt två eller tre fler spel på min hårddisk de 250 spelningarna som tills nyligen levde lugna och avslappnade. Och vad tror du att jag gjorde? Visst ... titeln på inlägget är «Hur man byter hårddisk på en PS3»Så du kan föreställa dig vart skotten går ...

Verktyg som behövs för att byta hårddisk på en PS3

Att byta hårddisk på en PlayStation 3 (för att hårddisken inte fungerar eller för att du vill ha en större kapacitet) är en ganska enkel uppgift. Oavsett vilken modell av vår PS3, vare sig det är FAT, Slim eller Super Slim, i alla fall är processen mycket lik och nödvändiga verktyg är alltid desamma. Observera att du bara behöver ändra disk:

  • En kompatibel 2,5 mm 5400 rpm hårddisk (en högre rpm-enhet kan överhettas på konsolen). 9'5mm hårddiskar passar inte.
  • En liten stjärnskruvmejsel.
  • Ett USB-minne i FAT32-format för att ladda ner firmware på PS3. Du kan ladda ner den från //es.playstation.com/ps3/support/system-software/. När du har laddat ner den skapar du en mapp som heter "PS3" och inom den här en som heter "UPPDATERING". Kopiera den nedladdade filen till mappen "UPPDATERING".
  • En USB-Mini-kabel (t.ex. konsolkontrollens laddare).

När hårddisken har ändrats ser du att när du startar konsolen indikerar det ett diskfel. Ange USB för att ladda firmware, filen som du laddade ner för ett tag sedan. Följ stegen tills installationen är klar.

I princip är det en process som inte kan leda till många komplikationer, men från att läsa den till att göra det finns det en sträcka, eller hur? Därför föredrar jag alltid att spela in YouTube och se en bra förklarande video som visar hur man gör det live. Så jag gör byte tillsammans med videoförfattaren och jag undviker att förstöra.

För att göra hela processen enklare för dig, här är några Youtube-videor, en för varje typ av PS3-konsol, så att du tydligt kan se hur du byter hårddisk på en PS3 och inte blir rädd (en annan dag berättar jag du när jag rengjorde skivspelarens lins, det var ganska odyssey ...)

Hur man byter hårddisk på en PS3 FAT

Hur man byter hårddisk på en PS3 Super-Slim

Hur man byter hårddisk på en PlayStation 3 Slim

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found