Zoom VS Google Meet: Vilken av de två är bättre? - The Happy Android

¿Google Meet eller Zoom? Vilka av dessa två verktyg är bättre för gruppvideokonferenser? Sedan för några dagar sedan meddelade Google att Meet nu blir gratis, det här är en fråga som mer än en kan ha tappat honom. Det finns också andra videosamtalplattformar som Skype eller Microsoft Teams, men för att inte göra inlägget för tungt kommer vi idag bara att fokusera på Meet och Zoom. Låt oss se vilken av de två som kommer bättre ut.

Likheter mellan Zoom och Google Meet

Det första vi måste säga är att både Zoom och Google Meet är ganska lika när det gäller funktionalitet. Båda tillåter videokonferensmöten med hundratals deltagare och är perfekta för företag, arbetsmiljöer och stora grupper.

De har också samarbetsverktyg, såsom möjligheten att dela skärmen på vår enhet, skicka filer, integration med e-post, skapa väntrum, privata möten och ta emot samtal via ljud för dem som inte har en kamera och vill delta via telefon . Likaså är båda tillgängliga på flera plattformar, mobila och stationära datorer.

Ladda ner QR-kod ZOOM Cloud Meetings Utvecklare: zoom.us Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Google Meet: säkra videosamtal Utvecklare: Google LLC Pris: Gratis

Fördelarna med Zoom

Den stora skillnaden mellan Zoom och Meet är i maximalt antal deltagare och i priset, två väsentliga faktorer som är särskilt relevanta om vi planerar att hålla möten på företagsnivå. Men låt oss gå igenom delar ...

 • Upp till 500 personer vid varje möte: Zoom låter dig videokonferens med upp till 500 deltagare. Google Meet är "bara" 250 deltagare.
 • Automatiska transkriptioner: Både Meet och Zoom låter dig spela in möten, även om Zoom går ett steg längre. För varje inspelning som görs med Zoom Business och Zoom Enterprise-prenumerationer genererar applikationen automatiska transkriptioner för att undvika att behöva anteckna allt som hände under mötet.
 • Bakgrundsanpassning: Zoom gör att du kan ändra bakgrunden till rummet där vi är till en blå himmel, en strand eller någon annan bild eller video som vi vill ha. Lite fantasi gör aldrig ont (särskilt om vårt rum inte är något att skriva hem om och vi vill lägga till en elegant touch till våra företagsmöten).
 • Anpassningsbar mötes-URL: När du skapar ett möte i Meet får du en slumpmässig URL med siffror och bokstäver så att människor kan klicka på det och gå med i mötet. Om du har en affärsplan för Zoom kan du göra dina webbadresser mycket mer professionella och lätta att komma ihåg. Vi kan till exempel skapa en möteslänk som var elandroidefeliz.com.us, istället för en länkstyp meet.google.com/wf1rdf24dd.
 • Företagsimage: Zooma låter dig lägga till en anpassad bild till möteslandningssidan. Något som är perfekt för att upprätthålla vårt företags identitet. Det är en liten detalj, men tillsammans med de anpassningsbara webbadresserna gör det kontorsnivåupplevelsen så mycket mer professionell.
 • Mer intuitivt gränssnitt: I allmänhet, även om både Zoom och Meet har liknande egenskaper, presenteras dessa på ett tydligare och mer kortfattat sätt i Zoom. Navigationsmenyerna och verktygen i Meet är inte så intuitiva, vilket kan vara lite irriterande, särskilt för dem som inte är väl förtrogna med ny teknik eller inte är vana vid att använda videokonferensapplikationer.

Fördelarna med Google Meet

Google har å sin sida också en kraftfull uppsättning funktioner som signifikant skiljer den från Zoom i vissa viktiga aspekter.

 • Svårare att hacka: Zoombombing har blivit ett problem för videosamtalplattformen, särskilt eftersom det blev populärt på grund av koronaviruspandemin. Zoomhackar är väldigt enkla, prova bara en URL och om vi har tur kan vi gå in i ett möte på några minuter och vända allt upp och ner. I Google Meet genereras webbadresserna slumpmässigt och inbjudningarna hanteras via Gmail, så det är mycket svårare för inkräktare att göra sitt.
 • Billigare: Både Meet och Zoom har planer för fri användning, men om vi ska använda verktyget på företagsnivå och hyra en affärsplan med Meet blir det mycket billigare. Mötpremieprenumerationer kan erhållas från 4,68 € per månad per användare, medan i Zoom tredubblas denna siffra till 13,99 € per månad per användare.
 • Gratis samtal (endast ljud): Till skillnad från Zoom, som tar ut 100 euro extra för att kunna ta emot deltagare via telefon, i Meet är detta en tjänst som erbjuds helt gratis.
 • Undertexter i realtid: OM vi ringer videosamtal med deltagare som talar på engelska eller något annat språk som vi inte är väldigt flytande med, är detta en funktion som vi kan dra stor nytta av.
 • Omedelbar åtkomst från webbläsaren: Om vi ​​är Zoom-användare för PC behöver vi ett tillägg för webbläsaren som vi måste installera tidigare. Med Meet är allt mycket enklare, eftersom hela upplevelsen görs via webben utan behov av ytterligare konfigurationer.
 • Mer komplett gratisversion: Den gratis versionen av Meet tillåter möten på upp till 60 minuter. När det gäller Zoom reduceras de gratis mötena till 40 minuter.

Slutsatser

På funktionsnivå är Zoom och Meet mycket lika och kan göra ett utmärkt jobb i dessa tider av distansarbete och fjärrmöten. Google Meet är lite bekvämare eftersom det är integrerat i G Suite, en uppsättning applikationer som många företag för närvarande har kontrakt med. Den goda nyheten är att om du har ett nuvarande Gmail-konto kan du också använda Meet utan att registrera dig någonstans och skapa ett nytt konto. Dessutom är deltagande per telefon gratis med Meet, en detalj att ta hänsyn till.

För sin del har Zoom ett mycket tydligare och mer hanterbart gränssnitt. Om vi ​​också behöver hålla massmöten ger gränsen på 500 deltagare samtidigt en sinnesro som vi inte har med Meet. Nu är den gratis versionen av Zoom mycket mer kapabel än Meet, vi kan inte spela in mötena och mötets varaktighet är kortare. Alla coola funktioner - åtminstone på affärsnivå - finns i premiumplanerna, och i det avseendet är Zoom mycket dyrare än Google Meet.

Kort sagt kan vi säga att Google Meet är ett starkt rekommenderat verktyg för att ringa videosamtal med vänner eller i små företag, medan Zoom är mycket kraftfullare på företagsnivå, även om priset är mycket högre.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found