House of X - Sammanfattning för Lazy and Curious - The Happy Android

Det här är historien om Jonathan Hickman, en serietidningsförfattare som älskar science fiction, och som under de senaste åren har haft ansvaret för att skriva långa och invecklade scener i serier som Fantastic Four och Avengers. Efter att ha lämnat förlaget för att sträva efter andra ansträngningar återvänder Hickman till Marvel Comics för att återuppliva ett av företagets mest misshandlade franchises, X-Men.

House of X # 1

"House of X" är miniserien som startar relanseringen, och sanningen är att det är det mest förvirrande, eftersom vi inte vet vilka händelser som kommer att förbli som kanon och vilka kommer att ignoreras av ortopediska skäl. Och med tanke på att serien är full av tillfälliga hopp, är det bekvämt att ta på dig bältet och fästa det väldigt hårt, för det kommer ganska fina kurvor.

För tillfället har vi en Charles Xavier, som verkar ha kommit tillbaka till livet (än en gång), och några X-Men som från början har förnyat sin garderob. Serien börjar med en kryptisk scen där vi ser professor Xavier med en super konstig hjälm, bredvid ett ännu främmande träd, där det finns några chrysaler som bryter och från vilka Cyclops, Jean Gray och några andra människor kommer ut. Med ett subtilt oroande utseende säger Xavier ”Jag, mina X-män” och där slutar scenen.

Därefter ser vi X-Men plantera blommor över hela planeten. Blommor som vi senare kommer att känna till är en del av Krakoa, den mutanta levande ön. Flera månader går och vi lär oss att Krakoa har utvecklats och skapat ett litet ekosystem som är sammankopplat av dimensionella grindar (WTF?). Dessutom har Xavier odlat tre typer av medicinska växter som har stora effekter på människor.

  • En av dem förlänger en persons liv med fem år.
  • Ett annat är ett universellt antibiotikum.
  • På tredje våningen botas mentala och psykologiska problem.

I utbyte mot att tillhandahålla dessa otroliga droger kräver Xavier att resten av länderna erkänner Krakóka som en oberoende nation, endast styrd och befolkad av mutanter. För att göra detta möter Magneto de olika representanterna som ambassadör för att förhandla.

Efter detta ser vi Jean ta en promenad med några unga studenter genom en färgstark och lummig kulle inuti Krakoa, och Wolverine verkar också leende och leker med några barn som om allt var detsamma. I bakgrunden Charles Xavier i en mystisk plan.

Även om det är tydligt att det finns en katt låst här och att dessa X-Men gömmer något, verkar allt gå väldigt normalt. På samma sätt lär vi oss att människor också får tag på det och har skapat en superhemlig organisation som heter Orchis med agenter från SHIELD, Hydra, SWORD, AIM och andra organisationer. Det starka är att de har ett gigantiskt Sentinel-huvud som kretsar mycket nära solen. Vem vet vad de kommer att röra med där uppe.

Som om allt detta krångel inte var tillräckligt för ett problem verkar det som om X-Men inte längre gör skillnader mellan hjältar och skurkar, och alla är välkomna till den mutanta saken. Således försöker Cyclops få amnesti för Sabretooth för att stjäla statshemligheter från Fantastic 4, allt med en ganska viktig arrogans och antyda att detta inte längre handlar om "bra mot dåliga" utan om mutanter mot människor.

House of X: s nummer ett slutar med ett bombastiskt tal från Magneto, som försäkrar människor att "De har nu nya gudar." Det måste sägas att serien har en utmärkt teckning av Pepe Larraz (den bästa klonen av Stuart Immonen) och enastående färg av Marte Gracia.

House of X # 2

Från och med nummer 2 lägger Hickman till ytterligare en bit i pusslet och upptäcker att en av de få betydande karaktärerna i X-Men-historien som hittills var mänsklig, efter alla dessa år, faktiskt var en mutant. Moira McTaggert är en person vars mutanta kraft är att reinkarna sig om och om igen, alltid återuppleva samma liv, men behålla minnet av sina tidigare liv.

Och varför hade ingen upptäckt sin kraft fram till detta ögonblick? Tja, för hans mutanta gen manifesterar sig bara när det är dags för hans död! Säker! På det här sättet, varje gång Moira återföds, försöker hon ändra sitt öde, även om det alltid går fel och hon aldrig riktigt lyckas, vilket genererar en mängd alternativa tidslinjer och framtidsutsikter.

Allt tyder på att detta är "esset i ärmen" hos Jonathan Hickman för att ordna om X-Mens kanoniska historia. Således, om någon händelse inte intresserar oss, säger vi att det är från en av tidslinjerna som skapats av Moira och att leva att det är två dagar.

För närvarande ser berättelsen intressant ut. Vilka dolda avsikter döljer professor Xavier? Är dessa de riktiga X-Men eller har de hjärntvättats? Hur långt planerar Krakoa att sträcka sig? Varför är Magnetos kostym vit? Kommer det att vara hennes outfit på söndagar?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found