GPD XD i recension, Android handhållen konsol för retrogamer

GPD har hittat en hel ven med sina alternativa bärbara konsoler. Även om människor redan har långa tänder och väntar på den mycket kraftfulla GPD WIN 2, med specifikationer inriktade på AAA-spel, kommer det fortfarande att dröja några månader till nästa release i maj 2018. Låt oss ta en titt på modellerna mer blygsam och tillgänglig som klassikern GPD XD.

I dagens granskning tittar vi på GPD XD, en bärbar konsol vars särdrag är dess operativsystem Android -GPD WIN, som namnet antyder, fungerar under Windows 10-.

GPD XD i analys, en bärbar konsol typ Nintendo DS med Android: perfekt för emulatorer

Vi måste utgå från att vi står inför en billig enhet med hårdvara för basområdet. Men den GPD XD erbjuder tillräckligt med incitament för att överväga det ett bra alternativ som en bärbar retrokonsol och ta några spel till de typiska Android-spelen. Låt oss ta en titt…

Design och display

När det gäller design är idén klar, en bärbar och hopfällbar konsol i Nintendo 3DS renaste stil. Den övre panelen utrustar en 5-tums multitouch-pekskärm med en upplösning på 1280 x 720p.

I den nedre modulen i GPD XD hittar vi 2 3D-joysticks gjorda av Japan Alps, med korshuvud, utlösare och de fyra standardknapparna, plus välj, start och några ytterligare snabbåtkomstknappar (volym, ström etc.). En gamepad i gott skick.

Väskan har en elegant blank yta, den visar att den är gjord av kvalitetsmaterial och knapparna har en trevlig touch. Sanningen är att vi kan fråga lite mer i detta avseende.

Den har mått på 15,50 x 8,90 x 2,40 cm och en vikt på 300 gram.

Kraft och prestanda

När det gäller hårdvaran i GPD XD, gör inget misstag. Det är inte en bärbar konsol för kraftfulla och tunga spel. Dess funktionalitet är mer inriktad på att emulera klassiska retrospel. Det är något som blir påtagligt när du verifierar att du såg en ganska gammal version av Android, Android 4.4, för att vara exakt.

Och sanningen är att du inte behöver mer, eftersom det för denna specifika typ av användning är tillräckligt och tillräckligt. Systemet har en processor Rockchip RK3288 med Mali-T764 GPU, 2 GB RAM-minne Y 64 GB intern lagring som kan utökas via SD.

Det har också mini HDMI-utgång och WiFi-anslutning, vilket innebär att vi när som helst kunde synkronisera konsolen med TV: n i vardagsrummet och spela några spel på storskärmen. Den enda nackdelen när det gäller anslutning, frånvaron av Bluetooth. Den har en 3,5 mm hörlursutgång, bra ljud i högtalarna och ger en mer än korrekt 5600mAh batteri.

Du kan se mer information om GPD XD i denna intressanta videorecension:

Pris och tillgänglighet

Android GPD XD handhållen konsol Det är för närvarande prissatt till $ 181,59, cirka 151 euro, på GearBest. Vi kan också få 32 GB-versionen för knappt 200 euro på Amazon.

Är en av dessa konsoler värt att köpa, då? Om du gillar videospel från 70-, 80- och 90-talet kommer du definitivt att njuta av det med GPD XD. Emulatorerna till MAME, PSX, Mega Drive, NES eller Super Nintendo fungerar mycket bra på Android, men med en surfplatta eller mobil är upplevelsen helt förlorad.

Denna GPD låter dig dock spela Mario, Mega Man, Castlevania eller Sonic ordentligt. Om du letar efter något mer kraftfullt, ta en titt på GPD WINeller vänta bättre på GPD WIN 2 -Och börja spara, det är inte precis en billig enhet-. För retrospel på den bärbara datorn, utan tvekan, GPD XD.

GearBest | Köp GPD XD (64 GB)

Amazon | Köp GPD XD (32 GB)

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found