De 10 bästa Augmented Reality-apparna för Android

De Augmented reality Det är en teknik som alltid har låtit väldigt futuristisk, och faktum är att den har varit med oss ​​i flera år. Jag kommer ihåg att jag chattade med en kompis från college om ett augmented reality-projekt som jag arbetade med på hans företag för mer än 5 år sedan. Då var det en idé som fascinerade mig, och jag är glad att veta att det redan 2018 finns en liten marknad för denna typ av applikation.

Augmented reality består i grunden av att överlagra bilder - eller data - som genereras av datorn på vår vision om den verkliga världen och skapa en sammansatt syn som berikar vår uppfattning om verkligheten. Idag tittar vi på 10 av de bästa augmented reality-apparna för Android.

De 10 bästa apparna för förstärkt verklighet (AR) för Android-telefoner

Många av Android-applikationerna som arbetar med Augmented Reality använder för närvarande Googles ARCore-teknik för att visa AR-innehåll. En teknik som enligt Google är kompatibel med mer än 100 miljoner Android-enheter. Vilket innebär att du förmodligen inte har några problem med att installera ARCore-baserade appar från den här listan - om du inte har en mycket gammal telefon. Var uppmärksam, för det finns en hel del som är en riktig glädje.

Civilization AR

Augmented reality har ett helt rev att utnyttja i utbildning. Den här appen som utvecklats av brittiska BBC är ett bra exempel på detta. Med civilisationer kan du observera och analysera olika verk och historiska föremål och placera dem i vardagsrummet i vårt hus, rotera och ändra storlek på dem. Som om de stod framför oss.

När vi till exempel startar applikationen får vi en egyptisk sarkofag, så att vi kan se mumien inuti med röntgenstrålar och känna till en del av dess historia. Appen har mer än 30 historiska objekt.

Ladda ner QR-Code Civilizations AR Utvecklare: Media Applications Technologies för BBC Pris: Gratis

SketchAR

SketchAR är ett program som visa mallar på vår skissbok så att vi kan spåra dem. Vi kan välja mellan ett stort antal skisser av katter, händer, ansikten, byggnader, blommor och andra ritningar som kommer att visas på mobilskärmen som om de verkligen var framför oss.

Idén är helt enkelt fantastisk, men mycket av charmen går förlorad i utförandet: den tvingar oss att hålla mobilen i en viss höjd medan vi ritar. Något som verkligen inte är särskilt praktiskt. Det är ändå värt ett försök.

Ladda ner QR-kod SketchAR: lär dig att rita AR Utvecklare: SketchAR UAB Pris: Gratis

Bara en rad

Vi fortsätter med ritapparna. Just a Line är en applikation som utvecklats av Google med ARCore och är van vid klottra och "blanda" dem i den verkliga världen. Det bästa är att vi kan spela in vår skapelse på video och dela den med andra människor. Rekommenderas starkt för att uppmuntra kreativitet.

Ladda ner QR-kod Just a Line: måla världen med augmented reality Utvecklare: Google Creative Lab Pris: Gratis

Google-objektiv

Google Lens är utvecklingen av konceptet som de började utveckla med Google Googles. Ett verktyg som vi kan använda identifiera text, bilder och verkliga objekt använder molnens datorkraft hos Googles kraftfulla motor.

Den är tillgänglig som en fristående applikation, även om vi också kan hitta den integrerad i de senaste versionerna av Google Photos.

Ladda ner QR-kod Google Lens-utvecklare: Google LLC Pris: Gratis

ViewRanger

ViewRanger är en app med tusentals vandrings- och cykelleder. Den har massor av rekommendationer och kartor som vi kan använda utan internetuppkoppling, men den verkliga juvelen i kronan är dess Skyline-funktion.

Denna funktion använder augmented reality till identifiera de viktigaste punkterna som vi upptäcker med kameran och visa oss deras namn, och andra uppgifter som höjd, när det gäller en topp eller berg. Rekommenderas och uppskattas mycket av Google Play-användare. Det är också kompatibelt med Android Wear OS. Tyvärr är Skyline-funktionen endast tillgänglig i premiumversionen av appen.

Ladda ner QR-kod ViewRanger - Vandrings- och cykelvägar Utvecklare: Augmentra Pris: Gratis

Holo

Holo är en app som infoga hologram i videor med augmented reality. Ett väldigt roligt verktyg med vilket vi kan spela och få guld med alla slags sammankomster. Det finns massor av karaktärer som Spider-Man, en gorilla som spelar ukulele, en hund och alla slags roliga karaktärer.

När vi väl har upprättat scenen måste vi bara spela in en video så att vi kan spara en kopia eller dela den med våra vänner. Mycket roligt, särskilt med vänner.

Ladda ner QR-kod Holo - Hologram för videor i förstärkt verklighet Utvecklare: 8i LTD Pris: Gratis

Google översättare

Google-översättaren tog ett enormt steg framåt när den införlivade förstärkt verklighet i sin uppsättning översättningsverktyg. Tack vare henne är det kan upptäcka text med kameran och översätta den i realtid, från platser som affischer, inskriptioner eller skyltar mitt på gatan.

En applikation som fungerar förvånansvärt bra. Oumbärligt för resor utomlands, särskilt om vi inte kontrollerar det lokala språket för mycket.

Ladda ner QR-kod Google Translate Utvecklare: Google LLC Pris: Gratis

Wallame

WallaMe är en augmented reality-app som tillåter oss att lämna meddelanden i vissa geografiska områden. Tanken är att vi gör en liten ritning eller skriver något, till exempel på gatan, på busshållplatsen etc. Senare, när en annan person passerar den webbplatsen, kan de se att det finns ett dolt meddelande och visualisera det i augmented reality.

Det kan ge mycket lek, särskilt i gruppaktiviteter, för sightseeing eller kommunicera med våra vänner på ett annat och kreativt sätt.

Ladda ner QR-kod WallaMe - Augmented Reality Developer: Wallame Ltd Pris: Gratis

Pokémon går

Vi kan inte göra en lista över appar med förstärkt verklighet utan att nämna det det mest populära AR-spelet genom tiderna: Pokémon Go. Här utmärktes Nintendo och Niantic genom att skapa en titel som revolutionerade hela planeten och lyckades ta riktiga horder av tonåringar - och inte så tonåringar - ut för att fånga Pokémon och erövra gym.

Även om det inte längre höjer febern från förr, är det fortfarande ett mycket populärt spel och värt att ta en titt om vi aldrig har haft en chans att prova det.

Ladda ner QR-kod Pokémon GO Utvecklare: Niantic, Inc. Pris: Gratis

Stjärnpromenad 2

Vi avslutar listan med Star Walk 2, en app med himmelkartor, stjärnor och konstellationer som smälter in i landskapet tack vare förstärkt verklighet. Det är bra för att identifiera planeter och konstellationer, och det har massor av ytterligare information.

Ladda ner QR-kod Star Walk 2 Gratis: Atlas of the sky and planets Utvecklare: Vito Technology Pris: Gratis

Förutom de appar som nämns i listan finns det många andra applikationer som utnyttjar Augmented Reality på sätt som är värda att nämna. Där har vi andra spel som Ingress, från samma skapare som den berömda Pokémon Go. Eller Ikea Place, en app som låter oss se hur den här eller den andra möbeln ser realistiskt ut i vardagsrummet. Ink Hunter är en app som låter dig "testa" tatueringar och se hur de skulle se ut om du faktiskt tatuerade dem på din hud.

Och vad säger du? Vilken är din favoritapp för augmented reality?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.