UMIDIGI F1 i recension, premium mellanklass med Helio P60 och Android 9.0

Även om UMIDIGI F1 Det kom officiellt i december, det verkar som om de vise männen inte har kunnat distribuera det i tid, så även om vi redan är långt in i januari månad finns det fortfarande väldigt få butiker som har den färskaste UMI.

Denna UMIDIGI F1 har gått starkt, med de saftigaste specifikationerna för de användare som rör sig mer i mellanområdet än någonting annat. Den har en spektakulär kapacitet, en mycket kraftfull processor och den bästa, ett mycket extra batteri för den vikt det presenterar. Allt detta utan att ta hänsyn till att det är en av de första telefonerna som fungerar under den senaste versionen av Android hittills.

UMIDIGI F1 i granskning, en balanserad telefon som kan markera steget att följa inom mellanområdet

UMIDIGI har en tendens att namnge sina terminaler baserat på de mest populära smartphones för tillfället. Ärligt talat, även om det kan tjäna till att locka tillfällig clueless en, jag tycker inte att det är den bästa av idéer. Framför allt med tanke på att åtminstone i det här fallet har den fysiska likheten med den nya UMI liten eller ingenting att göra med Xiaomis POCOPHONE F1 där den är inspirerad. Och mer med tanke på att UMIDIGI F1 har tillräckligt många skäl att hävda sig. Hur som helst kommer de att se ...

Design och display

Denna F1 monterar en utmärkt skärm 6,3-tums Full HD + (2340 x 1080p) med en pixeldensitet på 409 ppi. En skärm som täcker 92,7% av fronten, vilket begränsar ramarna till deras minimala uttryck, både högst upp och längst ner. Det finns fortfarande hack, ja, men i det här fallet är det mycket mindre än vad vi brukar se vanligtvis.

När det gäller designen som sådan är det inte mycket överraskning: en mobil med böjda kanter, en fingeravtrycksdetektor på baksidan och en dubbel huvudkamera placerad vertikalt. Vi kan säga att det är en elegant och subtil design, där det som är mest slående är utan tvekan dess stora skärm.

UMIDIGI F1 har måtten 15,70 x 7,50 x 0,90 cm, den finns i svart, guld och lavaröd. Dess vikt är mer än korrekt 186 gram.

Kraft och prestanda

Om vi ​​gräver in i tarmarna på UMI F1 upptäcker vi ganska intressanta saker. Till exempel en SoC Helio P60 Octa Core körs på 2,0 GHz, åtföljd av 4 GB LPDDR4X RAM och en helt enkelt obehaglig lagringskapacitet: 128 GB internt utrymme. Ett minne som också kan utökas till 256 GB via en SD, om detta inte räcker.

En annan höjdpunkt i den här telefonen är dess operativsystem, och det är det vi står inför en av de första mellanklasserna som använder Android 9.0 Pie. Något som utan tvekan kommer att fungera till deras fördel för dem som letar efter ett system som är så uppdaterat som möjligt.

UMIDIGI F1 har också NFC.

På prestandanivå är det värt att lyfta fram införandet av Helio P60, en av Mediateks mest kraftfulla marker, som innehåller stöd för AI och erbjuder bättre prestanda. För att ge oss en idé översätts detta till ett resultat i Antutu på cirka 134 000 poäng. Om vi ​​gör en liten jämförelse betyder det att den erbjuder en prestanda som är praktiskt taget identisk med den för den nya Xiaomi Mi A2 (nästan dubbelt så hög som för Xiaomi Mi A1, en mobil som redan är ganska fin), men med ett mycket lägre pris än för den asiatiska jätten.

Det saknas heller ingen upplåsning genom ansiktsigenkänning.

Kamera och batteri

Vi går in i känslig terräng. Som du vet är kameran oftast den svagaste delen i denna typ av mellanklassmobiler. Här har UMIDIGI räddat möblerna genom att montera en mer än anständig kamera av 16MP + 8MP med bländare f / 1,7 tack vare vilket vi kan få bättre resultat än vanligt i miljöer med svagt ljus. Självklart kommer vi inte att hitta samma solvens som i en Galaxy S9 eller en iPhone, men för det intervall vi rör oss i är det det bästa vi ska hitta. Allt detta utan att glömma selfie-kameran, som monterar ett objektiv på 16MP med ansiktsavkänning och skönhetsläge.

Vi kommer till en annan av styrkan i denna terminal, autonomi. UMIDIGI F1 utrustar ett mycket rymligt 5150mAh batteri med laddning via USB typ C och snabbladdningsfunktion (18W). Detta ökar utan tvekan enhetens vikt, men som vi har sett lite ovan har tillverkaren uppnått en anmärkningsvärd balans i detta avseende. 186 gram för en mobil på mer än 5000 mAh är ganska godis.

Pris och tillgänglighet

Sanningen är att det är svårt att veta det officiella priset som denna UMIDIGI F1 kommer att ha. För närvarande kan vi bara hitta den i ett par kinesiska butiker och priset är mellan 150 och 175 euro. I vilket fall som helst, om vi rör oss inom det intervallet kan vi våga säga att dess värde för pengarna är värt att ta hänsyn till.

UPPDATERAT: Priset på UMIDIGI F1 är cirka 180 euro, cirka 200 dollar att ändra, på webbplatser som Amazon eller GearBest.

Kort sagt, en telefon som vi inte ska tappa ur sikte om vi letar efter ett mellanklass med premiumspecifikationer, bra skärm och autonomi till ett pris som inte överstiger 200 euro. Låt oss hoppas att resten av sortimentet konkurrenter noterar UMIDIGI, för det här är vad vi alla skulle vilja hitta från och med nu i denna typ av smartphones.

UMIDIGI F1 | Köp på Amazon

UMIDIGI F1 | Köp på GearBest

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found