Hur komprimerar du tunga videor utan att förlora kvalitet - The Happy Android

Videoklippen blir bättre och bättre kvalitet, och även om detta objektivt sett är en positiv faktor, medför det också vissa olägenheter eller "säkerhetseffekter". Å ena sidan behöver vi alltmer hårddiskar och penna enheter med mer lagringsutrymme. Och var försiktig med att ladda upp videor till Internet i 4K eller en FullHD som varar i flera minuter, för processen kan ta evigt om vi inte har en bra internetanslutning (förutom att konsumera massor av data om vi delar videon från mobilen ).

För att lösa denna typ av problem har vi två alternativ: antingen köper vi en hårddisk med högre kapacitet och hyr en snabbare anslutning, eller vi komprimerar videor för att ta mindre plats. I dagens inlägg förklarar vi hur man uppnår det senare på det enklaste och mest bekväma sättet. Låt oss gå till nougat!

Hur komprimerar du videor (AVI, MP4, MKV) utan att förlora kvaliteten

Det första du måste tänka på är att det inte finns några knep eller magiska formler för att "gå ner i vikt" tunga videor. Om vi ​​vill att en video väger mindre megabyte eller gigabyte måste vi oundvikligen klippa någonstans. I den meningen är den bästa lösningen att konvertera filen till ett videoformat som har en bättre komprimeringsnivå, som MP4 och därifrån justerar du vissa värden som upplösning eller bildfrekvens så att kvaliteten lider så lite som möjligt.

Hur man kan minska vikten på en video från Windows, Linux eller Mac

Om vi ​​arbetar från en stationär dator är ett av de mest rekommenderade verktygen för att komprimera videor Handbroms. En omkodare fri och öppen källkod som stöder många videoformat (WMV, AVI, M4V, MOV, etc.). Programmet är tillgängligt för Windows, Linux och Mac från dess officiella webbplats.

Att komprimera en video med handbroms är ganska enkelt. Vi kan optimera en video för att ladda upp den till Internet med en rimlig vikt efter ett par steg.

  • Vi öppnar applikationen, vi går till "Öppna Källa -> Arkiv”Och vi väljer den video som vi ska arbeta med. För detta exempel har vi valt en 65MB-video.

  • På landet "Spara som", Klicka på"Bläddra”Och vi väljer mappen där videon ska sparas och namnet den kommer att ha när den komprimeras.

  • På fliken “Sammanfattning"Vi väljer formatet"MP4"Och vi markerar alternativet"Webboptimerad”.

  • Nästa klickar vi på fliken "Video"Och vi ser till att"Video Codec"Vald är"264 (x264)”.

  • Nu när vi har allt klart behöver vi bara klicka på den gröna knappen "Starta kodning”. Programmet börjar komprimera videon enligt de riktlinjer som vi just har angett.

När processen har slutförts har 65MB-videon som vi använt för det här exemplet reducerats till bara 5MB. Det vill säga, med denna komprimeringsmetod har storleken minskats till en tiondel av originalet.

Detta är det snabbaste och bekvämaste sättet att komprimera video utan att förlora kvalitet, men Handbrake har många fler konfigurationsalternativ. Således tillåter det oss också att retuschera andra aspekter som FPS, bildens upplösning och dimensioner, ljudet eller undertexterna. I denna mening är handbroms ett mycket mångsidigt verktyg.

Hur komprimerar du videor på Android

Om vi ​​har en mobil med en bra kamera och vi vill dela våra inspelningar på sociala nätverk eller skicka dem via WhatsApp eller Telegram, är det lämpligt att minska storleken. Ett bra program som kan hjälpa oss att göra våra videor lite mer hanterbara är Video Compress.

Ladda ner kompakt QR-kod videoutvecklare: Mel studio apps Pris: Gratis

Detta är en mycket enklare applikation än handbroms, och den erbjuder inte så många konfigurationsalternativ. Vi kan dock komprimera videor på ett riktigt intuitivt sätt.

  • Vi öppnar Video Compress-appen och väljer den video vi vill arbeta med.
  • Klicka på "Komprimeravideo-”.
  • På nästa skärm ser vi de tillgängliga komprimeringsalternativen. Kvaliteten på resultatet beror på kompressionsgraden. Vi väljer det alternativ som intresserar oss mest.
  • Programmet börjar automatiskt komprimera videon automatiskt.

Om vi ​​går in i menyn "Personlig”, Verktyget ger oss också möjlighet att välja den exakta nivån på videoupplösning och bithastighet som vi vill tillämpa.

Komprimera videor på iOS

IPhone-kamerorna är utmärkta men det innebär också att om vi gör det mesta av deras kapacitet kommer vi att generera stora videor. För att lösa detta och ha mer hanterbara filer kan vi använda applikationer som Videokompressor(tillgänglig på iTunes HÄR).

Dess funktion är väldigt enkel: vi väljer den video vi vill konvertera, vi väljer upplösningen (FullHD, HD, 480p, etc.) och bitöverföring och komprimerar videon. Så lätt!

Slutsatser

Efter att ha provat flera verktyg är det enda jag har klart att om vi vill behålla högsta möjliga kvalitet är det bästa gratisverktyget vi kan använda handbroms. Mobilapplikationer är inte dåliga och de kan vara ett bra alternativ för att komma ur problem när som helst, men de är inte så mångsidiga och i slutändan är det något som hamnar i den slutliga videon. Om vi ​​letar efter professionella resultat är utan tvekan det bästa att välja stationära kompressorer på stationära datorer.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found