Hur man aktiverar "mörkt läge" i Android (mörkt tema) - The Happy Android

För den nya versionen av Android 10 beslutade Google att gå vidare för att uppnå ett mycket mer komplett mörkt läge. Något som han redan har börjat testa inbyggt i Android Pie, men som han inte hade grävt för mycket på. Om du har Android och du också vill aktivera det "mörka läget" i din terminal, idag förklarar vi hur du får det oavsett din operativsystemversion.

Vad är mörkt läge för?

Mörkt läge har blivit populär under senare tid. Tack vare "natt tema" får vi inte bara minska ögonansträngningen, men också vi sparar batteri i enheten om vi har en AMOLED-skärm.

Med tanke på att mobiltelefonen redan är en del av vår dagliga rutin och att vi använder den i genomsnitt 5 timmar om dagen och ersätter ljusa färger på skärmar och menyer med andra mer dämpade, gråaktiga eller direkt svarta, är något vi borde värde.

Hur man aktiverar "mörkt läge" eller mörkt läge i alla versioner av Android

Mörkt läge rullar ut stegvis, vilket innebär att, beroende på vårt telefonmärke och vår Android-version, måste vi använda en eller annan metod för att uppnå vårt mål.

Mörkt läge i Android 10 inbyggt

När den första betaversionen av Android 10 presenterades i början av 2019 var en av de saker som mest uppmärksammade Android-communityn utvecklingen av ett nytt mörkt läge för operativsystemet. Ett mycket mer komplett mörkt läge än det som redan kunde ses i den tidigare versionen av Android Pie.

Om vår terminal är Android 10 kan vi aktivera det mörka läget helt enkelt genom att ange systeminställningarna:

  • Gå till huvudkonfigurationsmenyn under «Inställningar».
  • Gå till «Skärm» och aktivera skjutfliken som motsvarar «Mörkt tema».

  • Som en extra funktion kan du också klicka på "Mörkt tema" och schemalägga att den ska aktiveras automatiskt på natten och inaktiveras på morgonen.

Så här aktiverar du mörkt läge i Android 9 Pie

Android Pie var den första versionen av Android som erbjuder nattläge inbyggt. På smartphones med Android One och Android Go den implementeras i standardinställningarna för skärmen. När det gäller resten av modellerna och anpassningsskikten beror det på tillverkaren.

Om vi ​​till exempel har en Samsung-smartphone uppdaterad till Android 9 kan vi aktivera den genom att aktivera "Nattläge”I skärminställningarna.

Aktivera mörkt tema på Android One

Om vi ​​har en mobil med Android One, till exempel Xiaomi Mi A2, kan vi aktivera det mörka läget från:

Inställningar -> Display -> Avancerat -> Enhetstema

Hur man aktiverar mörkt läge i Android 8 Oreo och tidigare versioner

För användare av versioner före Android Pie blir saker lite komplicerade, eftersom det inte finns något nattläge. Men vi kan fortfarande uppnå detta genom att installera en applikation för detta ändamål, till exempel en launcher.

Använd mörkt läge genom att installera en launcher

Launchers används för att anpassa användargränssnittet på Android. Därför är det förståeligt att de också anser nattläge bland sina anpassningsalternativ.

Ladda ner QR-kod Nova Launcher Utvecklare: TeslaCoil Software Pris: Gratis

Nova Launcher är en av de bästa bärraketerna för Android, och hur kan det vara annars, det erbjuder också nattläge. Detta är beläget inom konfigurationsalternativen för själva Nova Launcher.

Mörk EMUI för Huawei och Honor-telefoner

Om vi ​​har en Huawei- eller Honor-smartphone kan vi få mörkt läge med detta tema för mobiler med EMUI. Den är inspirerad av Android P och erbjuder ett nattgränssnitt för dem som har versioner av Android 8.0 och lägre.

Ladda ner QR-kod G-Pix [Android Q] Dark EMUI 9/10 THEME Utvecklare: EMUI THEME Pris: Gratis

Använd nattemat på applikationsnivå

Avsluta, nämna att om vi inte vill installera en launcher eller har möjlighet att aktivera den på systemnivå kan vi alltid dra nytta av och aktivera mörkt läge i appar som tillåter det.

Många av Googles appar har redan mörkt läge, till exempel Google kartor, själva appen Kontakter: och appen Telefon.

Facebook Messenger det tillåter också inställning av nattläge. Andra appar som WhatsApp De har inte lämnats kvar heller och efter flera år meddelat det har de äntligen implementerat det mörka läget. Om du har svårt att aktivera det i din terminal, ta en titt på det här andra inlägget i vår sekundära blogg om hur du aktiverar nattläget i WhatsApp.

Nyligen i Facebook-appen för Android Mörkt läge distribueras också som vi förklarade i DENNA ARTIKEL, och många andra populära applikationer som Instagram, Reddit eller Chrome erbjuder också redan denna tjänst.

I alla fall, kom ihåg att om du har trötta ögon eller tillbringar mycket tid framför mobilskärmen, är det en konfiguration som utan tvekan kan vara riktigt bra. Dessutom ger det estetiskt en ganska intressant touch till mobilen, vilket inte är dåligt heller.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found