Tom King's Vision: A Normal Family - The Happy Android

Tom King är en kille med en rolig historia. Innan han blev en professionell serietidningsförfattare var han CIA-agent, var en kort tid i terrorbekämpningsenheten i Irak och strax efter att hans första barn föddes slutade han sitt jobb för att skriva sin första roman, En elva fullsatt himmel.

I DC Comics måste de ha sett Kings talang, som strax efter började arbeta inom komisk bransch, i sin första serie som en professionell manusförfattare, i serien Grayson. En spionkomik som tycktes passa som en handske med Kings förflutna.

Serien fick ett ganska bra mottagande - delvis tack vare de utmärkta teckningarna av Navarrese Mikel Janín, nuvarande superstjärna från Deceite-förlaget -, dess tomter andades frisk luft och människor började se på Tom King som ett värde att följa noga. Därifrån publicerade han sin första författarserie i Vertigo - The Sheriff of Babylon - och gjorde kort därefter språnget till Marvel Comics.

För närvarande är King en mycket erkänd författare: han har skrivit den viktigaste Batman-samlingen - DC: s gyllene gås - i ett par år och till och med vunnit 2018 Eisner Award för bästa författare, tillsammans med Marjorie Liu.

Men vad ingen förväntade sig när King tecknade för Marvel 2015 är att han skulle skriva ett verk av djupet i The Vision. Den här 12-numrerade berättelsen överraskade alla och med goda skäl. En lite känd författare och tecknare - Gabriel Hernández Walta- berättar historien om en andra klassens medlem i Avengers. Vem kan vara intresserad av det?

Den till synes perfekta och exemplifierande Vision-familjen. | © Marvel Comics

Visionen hade inte haft en minnesvärd roll i Marvel Comics kontinuitet på länge - det fanns de utmärkta serierna med sin fru, Scarlet Witch, men det var för mer än 30 år sedan - så den nya begränsade serien av Ultrons son är inte precis att han väckte många förväntningar. Men Tom King var ansvarig för att stänga allas mun.

Denna miniserie ökade i popularitet med varje publicerad nyutgåva. Långt ifrån att läsa den typiska superhjältehistorien hittar vi en intressant studie av vad det innebär att vara människa, att ha känslor och behovet av att passa in i ett samhälle som tar dig till en freak.

Gymnasielivet för en tonårs syntezoid | © Marvel Comics

För en "normal" person kan detta vara mer eller mindre komplicerat, men när det gäller en Android blir saker och ting mycket komplicerade. Vi står inför ett sätt, psykologisk historia, en bit av livet där vi följer det dagliga livet för en amerikansk familj i medelklassen i en urbanisering, med deras hus, deras trädgård och de typiska skvallrande grannarna som välkomnar dig till området med en bricka med varma kakor. Visionen har "skapat" sin egen familj, och nu har han en fru och två tonåriga barn, alla Synthezoids - konstgjorda människor - som han. Allt de vill är att passa in i samhället och leva ett normalt liv. Vad kan gå fel?

Gabriel Hernández Waltas teckning kanske inte är den mest lämpliga för en superhjältekomik med stora strider och spektakulära scener, men här passar den som en handske och lyckas fånga huvudpersonernas uttrycksfullhet med stor noggrannhet, alltid svängande mellan kyla och värme. nära perfekt balans. Och så finns det de otroliga omslagen till Mike Del Mundo, det perfekta omslaget för en berättelse som vi enkelt kan klassificera som en modern klassiker. A Instant Classic i manualen.

Omslagen till Del Mundo är en annan av de stora attraktionerna i denna serie © Marvel Comics

Det bästa av allt är att det inte är nödvändigt att ha läst någon Avengers-serie, och vi behöver inte heller känna till karaktärens 50-åriga historia för att fullt ut kunna njuta av ett verk som detta. Sådana saker är det som gör att det är värt att läsa den här typen av serier: skaparna kräver väldigt lite av läsaren, och i gengäld ger de några timmars konsekvent läsning och havet av underhållning. Något som nästan är omöjligt att uppnå i de nuvarande publiceringslinjerna i Marvel och DC, där praktiskt taget allt är sammankopplat.

Tom King fortsätter att blända kritiker och allmänheten med andra begränsade serier som Mister Miracle, men om du vill läsa den stora bomben som denna före detta CIA-agent gjorde till en serietidningsförfattare menade, tveka inte att ta en titta på "Visionen." En annan läsning som flyr från superhjälte stereotyper, och en underbar utgångspunkt mot det speciella universum i Marvel Comics-teckningar.

Amazon | Visionen 1. Framtidens visioner

Amazon | Vision 2. Lite mer än ett odjur

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found