Så här ändrar du ringsignalen för en kontakt på Android

En av de stora framgångarna med de första mobiltelefonerna för 20 år sedan var de berömda "ringsignalerna" och "ringsignalerna". Vi gick snabbt från melodier i midi-format till de mest moderna “ljudtonerna”. Men med tiden gick folk till det tills de praktiskt taget glömde ämnet och lämnade standard ringsignalen som kommer som standard på telefonen för det mesta. Idag får vi se hur man ändrar det, både individuellt och kollektivt.

Har det aldrig hänt dig att du går på buss eller tåg, en telefon ringer och du tror att den är din? Allt för att kontrollera mobilen, se att den inte ringer och sekunder senare ser personen bredvid oss ​​svara på samtalet. Vet du hur det löses? Ställa in en anpassad ringsignal.

Hur man ändrar ringsignalen för en kontakt till en MP3 eller ett specifikt ljud

Det bra med smartphones idag är att vi kan tilldela en specifik ringsignal för var och en av våra kontakter. Det handlar inte heller om att göra det med alla siffror på dagordningen, utan med de mest återkommande.

Så, om Darth Vaders kejserliga marsch plötsligt låter, kommer vi att genast veta att vi får ett samtal från chefen. Eller om svampbobens ledning låter, kommer vi att veta att det är den berusade vänen på vakt att gå ut för några öl.

För att ställa in en anpassad ringsignal måste vi bara följa följande steg:

  • Vi öppnar vår telefonbok med kontakter.
  • Vi väljer den kontakt som vi vill anpassa.
  • Klicka på den övre rullgardinsmenyn (3 vertikala punkter) och klicka på "Etabler ton".

Därefter frågar Android oss ​​med vilken applikation vi vill slutföra åtgärden. Vi väljer alternativet "Ljudfiler”(Eller liknande) och vi väljer den mp3- eller wav-fil som vi vill använda som en personlig ringsignal för den personen.

För att detta ska fungera är det självklart nödvändigt att vi tidigare har laddat ner låten eller ljudfilen som vi vill använda på telefonen.

Om vi ​​inte har några ljudfiler kan vi också välja några av de ljud som Android ger som standard. Vi kan komma åt dem genom att välja "Multimedia-lagring", istället för "Ljudfiler", När vi väljer"Ställ in tonen”I inställningarna för vilken kontakt som helst.

Obs! I slutet av inlägget rekommenderar vi källor för att få anpassade ringsignaler på Android.

Hur man ändrar ringsignalen för alla mobilkontakter samtidigt

Med det sagt, nu när vi har börjat ställa in anpassade ringsignaler, kanske vi vill ändra standard ringsignal för alla andra samtal. För att göra detta följer vi följande steg:

  • Vi öppnar Android-inställningsmenyn.
  • Klicka på "Ljud”.
  • Vi väljer "Ringsignal”Och vi väljer den melodi som ska appliceras.

När den nya tonen väljs ringer alla samtal med den inställda melodin.

Var kan vi ladda ner eller få nya ringsignaler för Android?

Om vi ​​inte har någon låt eller ton nedladdad till mobilen är det enklaste vi kan göra att installera en app som Zedge. Det är en av de mest populära att ändra ljudet av meddelanden, samtal och larm på Android och det har en riktigt otrevlig katalog med miljontals ljud.

Ladda ner QR-kod ZEDGE ™ Ringsignaler och bakgrunder Utvecklare: Zedge Pris: Gratis

Den uppdateras ständigt och i den kan vi hitta många aktuella hits, latinmusik, hiphop, videospelljud, ljudeffekter, rock, pop, komedi och mycket mer. Över 100 miljoner installationer och 4,6 stjärnor.

Tvärtom, om vi föredrar att skapa egna ringsignaler, kan vi också använda den gratis Ringtone Maker-appen. Ett enkelt program för att redigera mp3 och andra ljudfiler och konvertera dem till mobila ringsignaler.

Ladda ner QR-kod Ringtone Maker - skapa ringsignal med musik Utvecklare: Big Bang Inc. Pris: Gratis

Du kanske också är intresserad av att titta på inlägget «Så här anpassar du meddelandeljud på Android«.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.