7 knep för att spara data och internetförbrukning på din mobil

Jag vill ställa dig en fråga, kära läsare: kan du berätta för mig hur många megabyte internet har du konsumerat vad du har varit den här månaden? Håller du vanligtvis koll på mobildataförbrukningen eller blir du bara fördriven? Jag måste erkänna att förrän för drygt ett år sedan var jag en av dem som skakade datatrafiken tills min internetförbrukning nådde sin topp, och sedan var jag tvungen att gå till slutet av månaden och lida för att ladda en sorglig webbsida från tid till tid när. "Tillräckligt. Jag vill behålla megabyte internet till slutet av månaden, och jag kommer att få det ändå ”sa jag till mig själv en dag. Och det visar sig att jag fick det (du var bara tvungen att lägga lite ansträngning och kontroll i saken). Därför vill jag i dagens inlägg dela den erfarenheten med dig och visa dig alla knep och riktlinjer som jag använder för att spara på internetförbrukning och mobildata på min smartphone. Låt oss gå dit!

Trick nr 1: Visualisera hastigheten på internetanslutningen och konsumtionen av megabyte i realtid

Den första åtgärden som hjälpte mig att förbättra min datakonsumtion var att installera app "Internet Speed ​​Meter Lite". Det är en mycket enkel applikation som visar i meddelandefältet nedladdningshastigheten på min telefon Android i realtid. På det här sättet, om jag surfar eller använder en app som förbrukar megabyte på internet, kan jag hela tiden se hur mycket data per sekund jag konsumerar. Om förbrukningen är mycket hög kan jag bestämma att stänga den appen och öppna den igen när jag är ansluten till ett WiFi-nätverk.

Internet Speed ​​Meter Lite erbjuder också möjligheten att se förbrukningen av megabyte uppdelad i mobildata och WiFi och det hjälper mycket att hålla koll på och ha en översikt över konsumtionen dag för dag.

Ladda ner QR-kod Internet Speed ​​Meter Lite Utvecklare: DynamicApps Pris: Gratis

Trick nr 2: Undvik överanvändning av streamingappar

Streaming-appar är de typer av applikationer som spelar live multimediainnehåll från internet, det vill säga det finns ett kontinuerligt flöde av nedladdningar av data som gör det möjligt för mig att lyssna på musik eller titta på videor från min telefon. När jag installerade Internethastighetsmätare fann jag att en stor andel av mina värdefulla internet megabyte gick till appar som Spotify, SoundCloud, YouTube eller appar för att lyssna på podcasts.

Mitt råd: försök bara använda streamingappar när du är ansluten till ett WiFi-nätverk, och om du inte har något staket, använd måttlig denna typ av applikationer.

Trick # 3: Minska internetförbrukningen genom att ställa in varningar och datagränser

Detta är kanske en av de viktigaste punkterna. Du kan markera varningar på din mobil så att du utlösa en varning när du har förbrukat en viss mängd mobildata, och fastställ också en gräns på megabyte så att datatjänsten från en viss punkt är inaktiverad.

Från och med Android 4.0 kan du ställa in dessa gränser från "Inställningar -> Dataanvändning”. Du kan till och med ställa in vissa applikationer för att sluta ladda ner data i bakgrunden när de drar mobildatanätverket om du vill.

Trick nr 4: Inaktivera automatisk nedladdning av bilder och videor i WhatsApp

WhatsApp är fantastiskt, alla älskar WhatsApp, men vet du vem som älskar WhatsApp mer än resten? Internetleverantörer. Närhelst de skickar en video eller en bild till dig som standard laddar WhatsApp ner dem automatiskt till din enhet, och om de skickar en hel del foton och videor kan dataförbrukningen bli väldigt stor. Lyckligtvis kan du inaktivera automatisk nedladdning från WhatsApp i "Inställningar -> Dataanvändning”. Klicka på "Ansluten till mobildata”Och avmarkera alla rutor.

Dessutom kan du aktivera nedladdning av denna typ av filer automatiskt när du är ansluten till ett WiFi-nätverk genom att klicka på "Ansluten till WiFi”Och möjliggör nedladdning av alla typer av filer.

Trick nr 5: Webbläsare, nyckeln till att spara megabyte på internet

Många gånger tar vi vanligtvis bort webbläsarens data och historik för att spara lite lagringsutrymme. Det är viktigt att vi inte tar bort cacheminnet i vår webbläsare om vi vill spara på datakonsumtion, eftersom detta är information som annars, om vi åter anger en sida som vi redan har besökt, måste vi ladda ner all siddata igen. Om vi ​​behåller cachen i webbläsaren behöver vi inte ladda ner den informationen igen och vi konsumerar mindre internet.

Å andra sidan, om du är en Android- eller iOS-användare kan du installera webbläsaren Opera Mini, som är särskilt utformad för att komprimera data och konsumera mindre när du surfar på nätet.

Ladda ner QR-kod Opera Mini Browser Developer: Opera Price: Gratis Ladda ner QR-kod Opera Mini webbläsare Utvecklare: Opera Software AS Pris: Gratis

Trick nr 6: Akta dig för e-post

Om du vanligtvis får många e-postmeddelanden med bilder inbäddade i meddelandets kropp, kom ihåg att dessa bilder också förbrukar megabyte på internet, det vill säga din telefon måste ladda ner dessa bilder för att visa hela innehållet i e-postmeddelandet. Vissa e-posttjänster inaktiverar automatisk nedladdning av bilder som standard, men det händer inte med alla e-postappar, så det är en faktor att ta hänsyn till.

Om din e-postapp automatiskt hämtar bilderna, eller om du bara vill ladda ner en stor bilaga som har skickats till ditt e-postkonto, försök alltid göra det när du är ansluten till ett WiFi-nätverk. Vilket leder oss till tips nummer 5 ...

Trick nr 7: Dra nytta av WiFi-nätverk

WiFi-nätverk är en källa till manna för internetanvändare. Om de har skickat en video till dig eller om du vill lyssna på en låt och inte vill spendera mobildata, vänta lite och ta chansen att komma till en plats med WiFi-täckning för att göra det. Gratis WiFi-nätverk blir allt vanligare och det är väldigt enkelt att hitta en bar, ett köpcentrum eller ett bibliotek som erbjuder gratis WiFi. Detta "knep" eller råd är mycket uppenbart, jag vet, men i många fall kan det bli nyckeln mellan att ta slut på internet-megabyte och att ha en bra reservfond.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found