Hur man ställer in en 3D-bakgrund på Android - The Happy Android

Mobila tapeter kan vara den mest spektakulära, men jag kan försäkra er att inte ens den bästa hyperrealistiska tapeten kan komma nära det vi ska se idag. Med hjälp av gyroskopet, en sensor som de flesta moderna mobiler har, kan vi få lite 3D-bakgrundsbilder med parallaxeffekt som lämnar fler än en med munnen öppen. Låt oss se hur det fungerar!

Vad är parallaxeffekten exakt?

Parallaxen o parallax – På engelska- är en effekt av animering som utnyttjar ”bristerna” i mänsklig uppfattning för att skapa en illusion av djup med tvådimensionella representationsmedel. Med andra ord, om vi har en mobiltelefon med ett gyroskop, kommer parallaxeffekten att bakgrundsbilden verkar ha ett visst djup och förändras beroende på hur vi håller i telefonen. En sann visuell galenskap.

Det är inte samma sak som en animering eller "live wallpaper" som spelas i en oändlig slinga. Bakgrunder med parallaxeffekt kännetecknas av att presentera en stillbild och statisk bild som erbjuder olika betraktningsvinklar. Kvaliteten på parallaxbakgrunder definieras av antalet lager eller "lager" som bestämmer vinklingsnivån som vi kan tillämpa. Här är några exempel.

Hur man applicerar en 3D-tapet med en parallaxeffekt på din mobil

Som jag nämnde i början av inlägget är det enda kravet att kunna använda denna typ av 3D-bakgrund att vår mobil har ett gyroskop. Numera inkluderar även de billigaste Android-terminalerna den här sensorn, så om vi inte har en tegelsten från Jurassic-eran har vi inga problem att njuta av dem.

Obs! Om vi ​​har några frågor kan vi kontrollera de sensorer som vår telefon innehåller med den gratis applikationen Sensorer tillgänglig på Google Play.

Ladda ner QR-kodsensorer Multiverktyg Utvecklare: EXA Tools Pris: Gratis

Härifrån är allt vi behöver göra att installera en applikation som erbjuder bakgrundsbilder med dessa egenskaper. Det finns många gratisappar tillgängliga för Android, även om det är de som vi gillade mest, både för kvalitet och för repertoar och användarvänlighet.

3D Wallpaper Parallax

Denna applikation samlar ett bibliotek med 3D-bakgrundsbilder med ganska intressant vinkeleffekt. Å ena sidan har den en lista över bakgrundsbilder som vi kan sortera efter popularitet, nedladdningar etc. Här hittar vi bakgrunder från aktuella filmer och storfilmer, videospel, landskap och "trompe l'oeil" av alla slag.

En av dess mest intressanta funktioner är dock den "+" -knapp som vi hittar längst ner i appen, varifrån vi kan skapa våra egna parallax tapeter från bilder och lägga till motsvarande lager. Det kräver mycket arbete, men om vi önskar kan vi uppnå helt enkelt unika resultat.

Ladda ner QR-kod 3D Wallpaper Parallax - 4D-bakgrunder Utvecklare: ImaTechInnovations Pris: Gratis

Levande bakgrundsbilder HD

Denna 3D-bakgrundsapp har en fördel jämfört med den tidigare, och det är att den tillåter filtrera bilder efter kategorier (superhjältar, rymd, bilar, sport, djur, natur, fantasi, etc.), vilket inte är dåligt alls.

Även om det har utmärkt material och ett mycket färgstarkt gränssnitt, spelar det faktum att det är nödvändigt att svälja en annons varje gång vi vill ladda ner en tapet mot den, vilket kan vara lite tråkigt och tvingar oss att tänka två gånger innan vi börjar installera bakgrundsbilder som galen.

Ladda ner QR-kod Live Wallpaper HD Parallax Hologram Utvecklare: Appar och Live Wallpapers av HelectronSoft Pris: Gratis

3D Parallax Live Wallpaper

Funktionen för "3D Parallax Live Wallpaper" är mycket lik den för "HD Live Wallpaper". Det erbjuder ett rent gränssnitt där vi måste se en annons för att kunna låsa upp den animerade tapeten som intresserar oss. Det har dock en fördel, och det är att annonserna för den senare är mycket kortare. Biblioteket är inte heller så omfattande, men det har några ganska spektakulära bilder.

Ladda ner QR-kod 3D Parallax Live Wallpaper - 4K-utvecklarbakgrunder: 3d-bakgrund Pris: Gratis

Slutligen är det värt att nämna (jag antar att du redan har tänkt på det) att dessa typer av tapeter förbrukar mycket batteri, eftersom de alltid körs i bakgrunden, vilket avsevärt minskar telefonens autonomi. Det är mycket viktigt att ta hänsyn till detta om vi ska vara hemma hela dagen eller inte har en laddare till hands. Annars en visuell glädje.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found