Windows 10: s olika "Factory Reset" -lägen - The Happy Android

Windows 10, som andra operativsystem, låter dig utföra vissa återställningsuppgifter. Om vi ​​inte är bekväma med Windows 10, eller om det inte fungerar korrekt, tillåter systemet oss att utföra olika åtgärder för att hitta en lösning på vårt problem.

I grund och botten om det vi letar efter antingen är att återgå till fabriksstatus, till en tidigare version av Windows eller att ladda en bild av S.O. som vi har lagrat tillåter Windows 10 oss att utföra alla dessa åtgärder från en centraliserad panel.

Windows 10 återställnings- och återställningsfunktioner fick mig ansluten

För detta måste vi gå till "Start -> Inställningar -> Uppdatering och säkerhet”Och klicka på“Återhämtning”I menyn till vänster. Vi får ett fönster med tre olika alternativ:

Från återställningsmenyn kan vi återställa Windows till "fabriksstatus", gå tillbaka till en tidigare version eller ladda en systemavbildning

Återställ den här datorn

Det första alternativet som Microsoft erbjuder oss om vi inte är bekväma med vårt systems tillstånd är att återställa S.O. Det är samma typ av restaurering som Android erbjuder idag och består i grunden av att göra en ren ominstallation av Windows. Naturligtvis ger det också möjlighet att behålla personliga filer om vi inte vill utföra en total radering. Det är ett bra alternativ om vi har ett specifikt problem eller har attackerats av ett virus. Också med fördelen att den här gången kommer Windows inte att be oss om systeminstallationsdisken, en mycket viktig faktor.

Vi kan välja att behålla våra personliga filer: Tack Microsoft!

Gå tillbaka till en tidigare version

Med det här alternativet kan vi gå tillbaka till en tidigare version av Windows. Om du nyligen har bytt till Windows 10 kan du gå tillbaka till din tidigare version av Windows 7 eller Windows 8.1, men se upp: du kan bara göra det om du installerade det för mindre än 30 dagar sedan. När du installerar Windows 10 reserveras 20 GB med data från det tidigare operativsystemet, en säkerhetskopia. Från och med installationsmånaden raderar systemet säkerhetskopian, så det finns ingen möjlighet att reversera processen.

Opraktiskt och helt värdelöst om vi inte gör det på mindre än 30 dagar efter installationen av W10

Avancerad start

Från den avancerade startmenyn kan vi utföra mer komplexa uppgifter. Låter dig stryka din dator genom att installera en bild, installera ett annat operativsystem genom att starta från USB / DVD eller återställa systemet till tidigare sparpunkter. För att komma åt avancerad start är det nödvändigt att starta om systemet. När vi startat om måste vi välja "i menyn som visasFelsök -> Avancerade alternativ”.

Förutom att kunna installera om systemet erbjuder den här menyn många andra funktioner för användning och konfiguration

Från den här nya menyn kan vi utföra:

  • En återställning till en tidigare sparpunkt: Detta är ett bra alternativ om vi är vana vid att skapa återställningspunkter och vi vill återvända till en punkt där vi vet att systemet fungerade korrekt.
  • En systembildsåterställning: Låter oss installera en bild av operativsystemet. En bild är en exakt kopia av operativsystemet med alla filer och andra som vi har inkluderat i det, så om vi har en basbild är det ett smidigt alternativ att kunna installera den i händelse av en oförutsedd händelse.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found