Xiaomi Redmi 5 Plus i analys, en mobil med en stor skärm och ett stort batteri

De Xiaomi Redmi 5 Plus, även känd som Xiaomi Redmi Note 5 i sin asiatiska version, är företagets nya mellanklass för 2018. Arvtagaren till Xiaomi Redmi Note 4 kommer för att möta behoven hos dem som letar efter en bra prestanda terminal, med en stor skärm och ett bombsäkert batteri.

I dagens granskning analyserar vi Xiaomi Redmi 5 Plus, en mobiltelefon som kommer att skaka mer än en konkurrent från den kinesiska tillverkaren. Framför allt de som erbjuder stora smartphones till ett pris av högst 200 €. Vad erbjuder den nya Redmi 5 Plus?

Xiaomi Redmi 5 Plus i analys, mellanklassen med en stor skärm och ett kraftfullt batteri som många väntade på

Den nya Xiaomi Redmi 5 Plus har inte alltför revolutionerande funktioner, särskilt med tanke på att inte ens ett år sedan sedan Xiaomis andra stora mellanklass, Mi A1, avgick.

I alla fall, Redmi 5 Plus kommer att behaga dem som letar efter en större panel, med en estetik som är bättre anpassad till tiden och ett batteriljusår bort från den stora Xiaomi Mi A1.

Design och display

När det gäller design är förändringarna betydande jämfört med den tidigare Xiaomi Redmi Note 4. Vi har en större smartphone med en större skärm som, utan att eliminera telefonens ramar, använder mycket mer av ytan.

För att göra detta har det blivit av med den klassiska fysiska knappen på framsidan för att lämna så mycket utrymme som möjligt för skärmen. En skärm som råkar erbjuda ett bildförhållande på 18: 9 med utmärkt Full HD + upplösning 2160x1080p, med en pixeltäthet på 403ppi och ljusstyrka på 450 nit.

En skärm med rundade kanter och välvd 2.5D omgiven av ett metallhölje på baksidan, där vi hittar den klassiska fingeravtrycksläsaren, strax under kameran.

Xiaomi Redmi 5 Plus har måtten 15,85 x 7,54 x 0,80 cm, en vikt på 180 gram och finns i svart, blått och guld. En terminal med kraftiga dimensioner och vikt, utan att röra vid överflödet, i precis rätt mått.

Kraft och prestanda

När det gäller att komma in i tarmarna på Redmi 5 Plus hittar vi egenskaper som liknar de vi kan se i den tidigare nämnda Xiaomi Mi A1. Å ena sidan har vi en processor Snapdragon 625 Octa Core 2.0GHz åtföljd av en GPU Adreno 506, 4 GB RAM-minne Y 64 GB intern lagring kan utökas upp till 128 GB med kort. Om något fungerar, varför ändra det?

I programvarusektionen använder terminalen en version av Android 7.1 anpassad med Xiaomi MIUI 9-lager. Ett lager av programvara som innehåller några intressanta funktioner som Mi File Manager, Mi Remote för att dra nytta av terminalens infraröda funktion och styra TV: n och den alltid uppskattade FM-radio.

I allmänhet är det en mellantelefon som presterar riktigt bra när det gäller prestanda och flytande, och erbjuder intressanta resultat även i vissa spel med stor grafisk belastning.

För att ge oss en idé har den här terminalen en Antutu-poäng på 77 221 och en benchmarking på 864 (singel) / 4 239 (multi) på Geekbench. En mycket bra poäng i sig, men ännu bättre om vi jämför det med andra telefoner som Xiaomi Mi A1 (61 454 i Antutu), Huawei P Smart (65 935 i Antutu) eller BQ Aquaris X (60 123 i Antutu).

Kamera och batteri

Xiaomi Redmi 5 Plus-kamera är engagerad i enkelhet. Det finns ingen dubbelkamera på baksidan, men åtminstone såg du ett 12MP-objektiv med bländare f / 2.2 och 1,25μm pixlar. En bra kamera som också inkluderar nattläge, fasdetekteringsfokus och som i slutändan ger mer än tillfredsställande resultat. På framsidan hittar vi dock bara en kompatibel 5.0MP-lins. Räcker för några selfies, men lägre kvalitet än den bakre linsen.

Batteriet för sin del är en av styrkan i denna terminal. Ett 4000mAh batteri med micro USB-laddning Det erbjuder en autonomi på två dagar tack vare både dess kapacitet och chipet med låg förbrukning från Qualcomm. Den har inte snabb laddning, men åtminstone förlängs dess varaktighet i tid, långt över genomsnittet.

Pris och tillgänglighet

För närvarande är Xiaomi Redmi 5 Plus prissatt till 199,99 dollar, cirka 165 euro att byta, på GearBest. Det finns också i Amazon.co.uk till ett pris som i början av mars 2018 är cirka 200 euro.

På andra betrodda webbplatser, som AliExpress, kan vi också få en lättare version av 3 GB RAM + 32 GB ROM för ett ungefärligt pris på 136 euro.

En terminal med ett saftigt valuta för pengarna, som utan tvekan levererar en kvalitetsprodukt till det pris du frågar.

Yttrande och slutlig bedömning av Xiaomi Redmi 5 Plus

[P_REVIEW post_id = 10772 visual = ’full’]

Xiaomi Redmi 5 Plus är den perfekta terminalen för dem som gillar Xiaomi Mi A1 men vill ha en större skärm och längre batteritid. I gengäld har vi en lite tyngre terminal, men med ett mer stiliserat utseende och ett mycket mer justerat pris.

För resten, en perfekt telefon för att surfa, chatta, med tillräckligt med utrymme för att lagra foton och en prestanda som till och med gör att vi kan njuta av oss med en mer kraftfull app eller ett spel än normalt.

[wpr_landing cat = ’smartphones’ nr = ’5 ′]

Och vad tycker du om Xiaomi Redmi 5 Plus? Vad tycker du om Xiaomis nya mellanklass för 2018?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found