Din telefon: Microsoft-appen för att ringa samtal från PC

Microsoft-appen "Din telefon" för Android låter dig visa dina mobilfoton, meddelanden och meddelanden direkt från en Windows-dator. En uppsättning funktioner som inte alls är dåliga, men som har förstärkts enormt med införandet av en ny funktion som nu tillåter oss både ringa och ta emot samtal direkt från datorn. Allt detta utan att behöva röra vid mobiltelefonen alls.

För att kunna dra nytta av detta verktyg behöver vi bara uppfylla två krav. Å ena sidan behöver vi en dator med Windows 10 som innehåller uppdateringen från maj 2019 (eller högre) och å andra sidan en smartphone med Android 7.0 eller senare.

Steg 1: Installera appen «Din telefon» på mobilen och på datorn

För att ansluta datorn eller den bärbara datorn och smarttelefonen är det nödvändigt att ladda ner appen "Din telefon" (Min telefon, på engelska) både i Android och i dess version för Windows (vissa system har den redan förinstallerad som standard).

  • Android: Ladda ner "Din telefon" i Google Play Butik.
  • Windows: Ladda ner programmet “Your Phone” för Windows 10 från Microsoft Store.

För att synkroniseringen ska lyckas är det nödvändigt att vi har loggat in på datorn med ett Microsoft-konto. Om vi ​​inte är säkra kan vi kontrollera vilket som är det aktiva kontot från "Hem -> Inställningar (kugghjulsikon) -> Konton”.

När vi installerar applikationen på Android måste vi också se till att vi loggar in med samma Microsoft-konto, och att vi ger alla begärda behörigheter till appen (kontakter, samtal, multimedia, körning i bakgrunden etc.).

Steg 2: Synkronisera telefonen med datorn

Nu när vi är inloggade är båda enheterna redo att prata med varandra. När vi väl har sett till att både PC och mobil är anslutna till samma wifi-nätverk Vi öppnar appen Your Phone i Windows.

Vid denna tid kommer programmet att försöka skicka ett meddelande till smarttelefonen, och vi kommer att se ett meddelande om "Tillåt anslutning”Att vi måste godkänna. Om allt har gått korrekt ser vi ett ”Allt är klart" på skärm.

Vid denna tidpunkt bör vi kunna komma åt telefonfoton, meddelanden och SMS-meddelanden från datorn. Vi ser också en markörikon där vi kan ringa.

Steg 3: Aktivera Bluetooth-anslutningen

Trodde du att vi var klara? Den sista nyckelpunkten saknas fortfarande: Bluetooth. För att datorn ska kunna skicka och ta emot samtal är det nödvändigt att vi ansluter mobilen via Bluetooth så att:

  • I Windows går du till inställningar och navigerar till inställningarna för "Bluetooth och andra enhetsinställningar”. Klicka på "Lägg till Bluetooth eller annan enhet -> Bluetooth”För att börja söka efter Android-enheten.
  • Från mobilen aktiverar du Bluetooth-signalen och går till Bluetooth-inställningarna och väljer “Para ihop ny enhet”.
  • Både mobilen och datorn ska visa en PIN-kod som vi måste acceptera på båda skärmarna för att upprätta anslutningen korrekt.

  • Slutligen ber mobilen oss att ge tillgång till samtalsloggen. Om allt har gått bra ser vi hur de senaste historikposterna börjar visas i Windows-appen.

Härifrån måste vi bara se till att vi har hörlurar med en mikrofon och att vi kan ringa och ta emot samtal direkt från appen Your Phone för Windows. För att göra detta går vi till alternativet "Samtal", klickar på "Start" och vi ger tillstånd till applikationen i popup-fönstret som visas på skärmen. Duktig!

Ett verktyg som kan vara det mest användbara för att inte missa några samtal när vi arbetar med datorn.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.