Battery Guru, app för att förbättra batteriets prestanda och hälsa

Inte för länge sedan om du ville förbättra batteriförbrukningen från din smartphone var du tvungen att installera en applikation som Greenify med vilken du kan skicka appar i viloläge och därmed minska energiförbrukningen. Numera har Android optimerat sitt "livsmedelsekosystem" i en sådan utsträckning att det inte längre är nödvändigt att installera något verktyg för att spara batteri.

Det är därför vi vanligtvis inte rekommenderar installation av applikationer relaterade till batterisparande - för det är det bättre att aktivera automatisk energibesparing - eftersom de flesta verktyg av denna typ gör är stäng appar som körs i bakgrunden. Först kan detta verka som en bra idé, eftersom mobilen på detta sätt kan "slösa" mindre batteri på kort sikt med applikationer som vi inte ens använder. På lång sikt betyder det dock mer konsumtion. Anledningen? Det tar mycket mer för telefonen att starta en applikation som är stängd än att hålla den öppen i bakgrunden. Vilka saker, eller hur?

Battery Guru är en app som hjälper dig att förbättra ditt Android-batteris prestanda

Fallet med Battery Guru är helt annorlunda, och istället för att försöka stänga applikationer till vänster och höger är dess uppgift att informera användaren på ett så relevant sätt som möjligt. På detta sätt kan vi få vissa personliga råd som hjälper oss att säkerställa att batteriet i vår mobil eller surfplatta har en friskare, längre livslängd och erbjuder högre prestanda.

Ladda ner QR-kod Batteri Guru Utvecklare: Paget96 Pris: Gratis

Battery Guru-applikationen är utvecklad av Paget96, en av de mest aktiva medlemmarna i XDA Developers, och består av tre väldifferentierade avsnitt: låt oss se vad exakt de består av.

Info

I detta avsnitt hittar vi statistiska data om batteriet, inklusive procentuell laddning / urladdning och den beräknade tiden för full laddning och urladdning. Det erbjuder också annan relevant information, t.ex. maximala och minimala toppar för milliamprar du får batteriet.

Andra intressanta fakta är procentandelen batteri som laddas varje timme, samt andelen urladdning / timme. I samma panel kan vi också se temperaturen som batteriet når (ett mycket viktigt faktum för att undvika skador på grund av överhettning).

På informationsfliken hittar vi också ett kort med laddningsposterna, vilket hjälper oss att upprätthålla batteriets hälsa. Dessa poster klassificeras i tre typer: "Vanligt”, “Hälsosam"Y"Överbelastning”. Kom ihåg att experterna rekommenderar att du laddar batteriet till maximalt 80%, och undvik samtidigt att batterinivån högst inte faller under tröskeln på 20% (idealet skulle vara att inte sjunka under 40%, men 20% är också ett rimligt alternativ).

Med detta i åtanke, om vi respekterar dessa laddningscykler, kommer applikationen att registrera avgiften som "hälsosam" (eller hälsosam på engelska). Om vi ​​har överskridit de rekommenderade procentsatserna kommer det att indikera att det har varit en "normal" belastning, och om enheten laddas till 100% kommer det att indikera att vi har "överbelastad" (överladdad på engelska). På det här sättet kan vi få en global vision av den omsorg vi tar med det lilla litiumbatteriet på vår älskade smartphone och justera våra laddningsvanor i enlighet med detta.

Slutligen, på fliken "Info" hittar vi också ett annat kort där enhetens djupa sömntid anges. "Djup sömn" är det tillstånd terminalen befinner sig i när den använder lägsta möjliga energiförbrukning, och dess varaktighet påverkar direkt batteribesparingen. Om någon process avbryter den djupa sömnfasen tappar batteriet snabbare, och i det här fallet är det lämpligt att starta om telefonen för att lösa det.

Skydd

Från detta avsnitt kan vi justera trösklar för lägsta och högsta temperatur batteri. Således, om enheten når någon av dessa trösklar, kommer vi att få en varning så att vi kan göra något åt ​​det (flytta bort det från värmekällan om temperaturen är mycket hög, eller ge den lite värme om den är mycket kall) .

På samma sätt kan vi också ställa in trösklar för uppladdning och nedladdning så att systemet varnar oss när någon av dessa gränser överskrids. Detta kommer att göra det lättare för oss att genomföra de hälsosamma laddningscyklerna som vi nämnde ett par stycken ovan.

Förutom dessa två funktioner kan vi härifrån också aktivera en påminnelse som kommer att utlösas när applikationen upptäcka eventuell oproportionerlig batteriförbrukning.

Anpassad batterisparare

Det sista avsnittet av Battery Guru är ännu mer intressant om möjligt, eftersom det gör det möjligt för oss att konfigurera personliga energisparlägen.

  • Nattläge (viloläge): Inaktiverar vissa funktioner så att förbrukningen är så låg som möjligt (inaktivera Wi-Fi, Bluetooth, minska ljusstyrkan till 20%, avbryta ljud och vibrationer). Det är det mest rekommenderade att spara batteri medan vi sover.
  • Sparläge: Inaktivera Wi-Fi, Bluetooth och andra funktioner för att spara batteritid. Det minskar också ljusstyrkan till 40% och stänger av den automatiska skärmen till 15 sekunder.
  • Anpassat läge (eget sparande läge): Härifrån kan vi göra vår egen anpassade inställning varifrån vi kan justera inställningar som Wi-Fi, Bluetooth, ljusstyrka och automatisk skärm av, ljud och vibrationer. Det bästa sättet för alla.

Kort sagt, Battery Guru är en utmärkt applikation för att spara batteri "riktigt", annorlunda än de typiska appar som i slutändan allt de gör är att skapa fler problem än de verkligen löser. Naturligtvis kommer den här applikationen inte att vara till nytta för oss om vi inte övervakar den data som samlas in och vi tar hänsyn till de varningar den ger oss. Här är den mänskliga faktorn nyckeln, och det är därför det är ett så kraftfullt verktyg: det visar oss information som annars skulle vara omöjlig att få, och det hjälper oss att förbättra våra vanor och hur vi interagerar med vår enhet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.