Varför har 16 GB minne bara 12 GB ledigt och 32 GB bara 27 GB?

Detta är något som alltid väcker uppmärksamhet. Du köper en smartphone med ett lagringsutrymme på 16 GB och när du slår på den inser du det i verkligheten den har bara 12 GB. Detsamma händer med telefoner med 32 eller 64 GB, det verkliga utrymmet som vi kan använda är alltid mindre än annonserat. Vad händer egentligen?

Vi har tre orsaker till att förklara denna mystiska nedgång i det verkliga GB i ett lagringsminne

Nu pratar vi om det interna minnet på mobiltelefoner, men det här är något som också händer med alla pendrive, SD-kort, hårddiskar eller lagringsenheter. Låt oss se vad som är de verkliga orsakerna till denna nedgång i gigabyte när push kommer att skjuta ...

Operativsystemet förbrukar lagringsutrymme

Det är uppenbart att när vi installerar en hårddisk i vår dator eller när vi använder en mobiltelefon eller surfplatta behöver vi ett operativsystem för att kunna kommunicera med enheten, använda applikationer etc.

Windows, Android, iOS, Linux och andra system utan tvekan ta upp motsvarande utrymme på enhetens hårddisk eller internminne. Ett utrymme som vi måste subtrahera från det globala antalet gratis GB som finns tillgängligt i vår terminal. I vissa mobiltelefoner kan det enkla faktumet att ha Android-systemet installerat upp till 4 GB - det är normalt att det upptar mycket mindre, men kostnaden är där och det är värt att ta hänsyn till.

Den här killen har andra typer av "lagringsproblem"

Skillnaden mellan binär (real) beräkning och decimalberäkning

Generellt tillverkare av lagringsminnen och hårddiskar De använder decimalberäkningen för att uttrycka kapaciteten på deras skivor: 1 GB = 1000 MB. Detta är vilseledande, eftersom operativsystem som Android, iOS eller Windows använder binära beräkningar för att mäta lagringskapacitet: 1 GB = 1024 MB.

På det här sättet, när man gör översättningen från decimal till binär, går några ”virtuella” GB bort under vägen. Så att vi får en uppfattning om faktiskt lagringsutrymme vi måste använda följande konverteringsmönster:

Till vänster har vi decimalvärdena (8 GB, 16 GB, 32 GB och 64 GB) och till höger samma resultat i binära värden. Det vill säga det faktiska lagringsutrymmet. Saker förändras, eller hur?

NAND-flashminnesblock tar också plats som vi inte kan använda

Mobila enheter som telefoner, surfplattor och vissa bärbara datorer använder NAND och eMMC flashminnen som ett internt lagringsmedium. När det gäller smartphones når användningen av NAND-flashminnen upp till 99% av det totala antalet.

Detta är dock ett litet problem när det gäller lagring. På grund av sin struktur och konstruktion kan NAND-minnen inte garantera minnesblockens integritet. Detta resulterar i den slumpmässiga generationen av "korrupta" block, som upptar ett lagringsutrymme som inte kan användas för något annat syfte. Vilken besvikelse, eller hur?

Som du kan se finns det flera orsaker som gör att det verkliga utrymmet som vi kan använda i en helt ny telefon, i en pendrive eller en nyligen köpt extern hårddisk, minskas avsevärt.

Personligen är det som stör mig mest den talesätt som tillverkare använder för att hänvisa till spelningar eller GB. Det är ett sätt att dra nytta av språket för att få användaren att tro att han köper något med större kapacitet, när han verkligen inte gör det. 1 GB blir aldrig 1000 megabyte, oavsett vad de är.

Förresten, om du vill frigör lite internt utrymme på Android flytta några appar till SD-kortet, ta en titt på den här posten. Det är intressant att säga nog!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found