Hur man byter språk på Android Det är så enkelt! - The Happy Android

En av fördelarna med Android är att åtminstone när det gäller språket är dess baksida mycket väl täckt. Praktiskt taget vilken enhet som helst med ett Android-operativsystem (för att inte säga alla) levereras förinstallerat med de flesta befintliga språk. Från tyska, engelska, spanska, kinesiska, italienska eller franska till fler minoritetsgrupper som baskiska, katalanska, filippinska, afrikanska eller Asturianu, alla är tillgängliga bara ett par klick bort.

Språkförändringen på systemnivå Det påverkar gränssnittet, inställningsmenyn, skrivbordet och navigering av terminalen och även Google-applikationer som är installerade som standard på enheten, som kontakter, telefonen, Google Maps och liknande applikationer.

Så här ändrar du systemspråket på vår Android-enhet

För att ändra operativsystemets språk på Android vi följer följande steg:

 • Vi går till menyn "Miljö"Eller"inställningar"Av enheten.
 • Klicka på "System -> Språk och textinmatning”.
 • Klicka på “i språkinställningarnaspråk”. Detta är avsnittet som är tillägnad språken i telefon- eller surfplattans operativsystem.

Obs: I tidigare versioner av Android hittade vi språkinställningarna i «Inställningar -> Språk och ingångar -> Språk«.

 • Vid denna tidpunkt har vi två olika konfigurationsalternativ beroende på vår version av Android:
  • Android 6.0 och tidigare: Listan över tillgängliga språk visas. När det önskade språket har valts ser vi ett varningsmeddelande som indikerar att vi ska ändra enhetens språk. Vi är säkra, eller hur? I det här fallet klickar du bara på "Acceptera".
  • Android 7.0 och senare: När det gäller att arbeta med Android Nougat eller senare versioner ger systemet oss möjlighet att har flera språk installerade samtidigt, och vi kan ändra dem efter behag på ett något mer ordnat sätt. Klicka först på "Lägg till ett språk", Vi väljer önskat språk och vi kommer att se hur det sedan läggs till i listan över språk inom"Språkinställningar”. För att ändra språk, tryck och dra önskat språk med fingret upp till första position.

Som du kan se är det en mycket enkel process som inte har något att göra med de många gånger komplicerade processerna för datorer, där vi måste hitta och installera saker som de berömda Windows MUI-språkpaketen. På Android är processen mycket lättare och mer tillgänglig.

Relaterat: De 10 bästa tangentborden för Android

Hur man ändrar språket på Android virtuella tangentbord

En annan fråga relaterad till denna fråga är den som rör tangentbordsspråket. I allmänhet antar tangentbordet samma aktiva språk i systemet. Om vi ​​vill ändra bara tangentbordsspråk processen skulle vara sådan att:

 • Vi går till menyn "Miljö"Eller"inställningar”Från terminalen.
 • Klicka på "System ->JagSpråk och textinmatning”.
 • Vi ska "Virtuellt tangentbord”.
 • Nu ser vi en lista över alla tangentbord som vi har installerat i terminalen (den som kommer som standard är vanligtvis GBoard eller den Android AOSP-tangentbord). Vi klickar på tangentbordet och väljer "språk”.
 • Som standard är alternativet “Använd systemspråk”. Om vi ​​vill ändra det och använda ett visst språk, avmarkerar du bara den här fliken och väljer önskat språk från "Inmatningsmetod för tillgångar”.

Exempel på användning Android-tangentbord (AOSP) som virtuellt tangentbord:

Hur man ändrar språk på andra tangentbord som GBoard eller SwiftKey

Om vi ​​har GBoard-tangentbordetändrar vi språket från «Inställningar -> System -> Tangentbord och textinmatning -> Virtuellt tangentbord -> GBboard -> Språk«. I det här fönstret ser vi de språk som för närvarande är installerade. För att lägga till en ny, klicka bara på «Lägg till tangentbord»Och välj önskat språk.

Om vi ​​använder Swiftkey, Microsoft-tangentbordet, skulle stegen vara mycket lika:

 • Vi rullar till «Inställningar -> System -> Tangentbord och textinmatning -> Virtuellt tangentbord "och välj" SwiftKey-tangentbord ".
 • Bland de olika anpassningsikonerna som vi kommer att se på skärmen, klicka på »Idiom«.
 • Klicka slutligen på rullgardinsmenyn för «Alla språk»Och välj det språk vi vill lägga till. Om vi ​​bara vill lämna det nya språket som huvudtangentbordsspråk, måste vi inaktivera fliken för resten av de språk som är markerade i «Dina språk«.

På detta sätt, även om vi ändrar systemets språk, tangentbordet behåller alltid samma språk tidigare etablerade.

För att avsluta, klargöra att alla dessa språkändringar inte påverkar de flesta appar som vi har installerat på systemet. I dessa fall måste vi ändra språk (så länge det stöder mer än ett språk, naturligtvis) från inställningarna inom samma applikation.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found