Så här skickar du meddelanden utan internet på din mobil - The Happy Android

Censur är inte något som bara är begränsat till de nyheter som vi ser eller inte ser på Internet. Det gör det också möjligt att konditionera eller hindra människor från att kommunicera när rörelser som de som ses i Hongkongs protester de senaste månaderna släpps loss. Meddelandeapplikationer är vanligtvis de första som drabbas av serviceavbrott, även om saker kan gå längre, och de kan till och med blockera internetåtkomst i vissa områden eller konfliktzoner.

Låt oss inte prata nu om vi går vilse i bergen utan täckning, det finns nätmättnad, WhatsApp-servrar går ner eller vi har slut på mobildata i ett mycket trångt område i staden, skild från vår familj eller vänner. Finns det ett sätt att skicka meddelanden via mobil utan beroende på en internetanslutning?

Hur man skickar och tar emot meddelanden, även om vi inte har internet på mobilen

I dessa mycket speciella fall där vi måste lämna de mer traditionella kommunikationsmetoderna kan vi använda lösningar som den som Bridgefy föreslår. Den här kostnadsfria applikationen, tillgänglig för både Android och iOS, använder en funktion som vi alla har på vår mobil: Blåtand. En mycket svårare funktion att censurera, och det fungerar även på platser där det inte ens finns täckning.

Ladda ner QR-kod Bridgefy Messages Without Internet Developer: Bridgefy Pris: Gratis

Med Bridgefy kan vi skicka meddelanden via Bluetooth och kommunicera med andra människor inom ett avstånd av 100 meter. En begränsning att vi kan sträcka oss upp till 200 meter om det finns en annan användare mellan de två ytterligheterna (Intermediary Origin Destination). Eller upp till 300 meter om det finns 2 användare som kan förlänga kedjan. Om det används massivt kan det utan tvekan vara ett mest kraftfullt verktyg som skapar ett isolerat kommunikationsnätverk helt oberoende av Internet.

Med det sagt, låt oss se hur det fungerar ...

  • Det första är att installera applikationen från dess officiella databas på Google Play eller iTunes (Android / ios).
  • Innan vi börjar använda appen måste vi ange vårt telefonnummer och ett alias. Därefter får vi en verifieringskod som vi måste ange för att verifiera vårt nummer, och vi är redo att börja skicka meddelanden.

  • Under installationsprocessen kommer vi också att bli ombedda att ge Bridgefy tillgång till vår plats. Vi måste ge detta tillstånd, annars fungerar inte ansökan. På samma sätt kommer Bridgefy också att begära åtkomst till vår kontaktlista, även om vi kan välja att ge denna information eller inte (i det avseendet finns det inga problem).

  • Applikationen har tre flikar: en där vi ser alla våra kontakter, en annan där vi ser privata konversationer och en annan flik där vi kan skicka meddelanden till en offentlig chatt.

Offentlig chatt är det enklaste sättet att kommuniceraEftersom skicka ett meddelande kommer att nå alla människor som är anslutna till Bridgefy just nu. Vi har testat applikationen ett tag och sanningen är att den fungerar ganska bra. När vi väl har skapat en kontakt med en person i chatten (både text och bilder kan skickas), visas deras användare automatiskt i kontaktlistan, och vi kan också skicka privata meddelanden till dem via den andra fliken i huvudmenyn.

Var försiktig, det finns också vissa begränsningar

I vilket fall som helst måste vi också nämna att på grund av Bluetooth-teknikens natur börjar tjänsten att försvagas från avstånd större än 300 meter eller så. Vilket innebär att vi har att göra med ett verktyg som är till nytta för vissa situationer, men det är verkligen inte det bästa sättet att skicka meddelanden till kontakter som är i andra städer eller på mycket långt avstånd.

Hur som helst, ett mycket intressant verktyg för att kommunicera med andra människor när vi inte kan använda traditionella metoder.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found