Hur man vet om dina lösenord har läckt ut eller hackats

Ett lösenord är det enda som skiljer resten av världen från allt vi gör på Internet. Bankkonton, webbutiker, molnlagring, e-post: allt skyddas av ett lösenord, och om vårt är svagt riskerar vi att bli hackade. Vill du ha ett par tips om hur man bygger en okrypterbar nyckel? Så ta en titt på DENNA POST.

Vad vi ska diskutera i det här inlägget är dock snarare att se vad vi gör efter att ha skapat ett bra lösenord. Så mycket som vi har försökt att utveckla en invecklad sammansättning av tecken, versaler, gemener, siffror och symboler finns det alltid en faktor som vi inte kan kontrollera som användare av någon plattform: externa läckor.

För att förhindra att vårt lösenord exponeras är det mest rekommenderade ändra åtkomstkoden varannan eller var tredje månad. Även om väldigt få människor gör detta utanför arbetsmiljön är det en av få metoder som försäkrar oss lite sinnesfrid - inom vad som är möjligt - inför ett massivt hack som de som Dropbox, Yahoo! och LinkedIn har. drabbats av på senare tid och som har lämnat mer än 2,2 miljarder konton helt exponerade och för försäljning på djupet.

Googles verktyg för att kontrollera säkerheten för dina lösenord

Nyligen har Microsoft avslöjat att mer än 44 miljoner aktiva konton fortfarande använder lösenord som redan hade läckt ut. En bit information som fungerar som ett exempel för att visa den stora okunnighet som de flesta användare har om den information som den handlas med på Internet. Vad kan vi göra för att skydda oss från all denna felaktiga information?

Ett av de verktyg som Google erbjuder i detta avseende är en ny funktion som heter "Säkerhetsgranskning”, Som är integrerad i Password Manager för Chrome och Android.

Relaterat inlägg: Så här visar och hanterar du lösenord som är lagrade i Chrome

I grund och botten är det ett verktyg som ansvarar för att granska säkerheten för alla användare och lösenord som vi har lagrat i webbläsaren. Följaktligen kontrolleras följande data under analysen:

  • Om något av de lösenord som används är svagt eller inte särskilt säkert.
  • Om vi ​​använder ett upprepat lösenord på mer än en webbplats.
  • Slutligen kontrollerar Google också om något av lösenorden har läckt ut genom att jämföra dem med mer än 4 miljarder användare och lösenord som tidigare har filtrerats av tredje part.

För att aktivera det här nya verktyget behöver vi bara komma åt Google Password Manager och klicka på knappen "Kontrollera lösenord”(Ganska intuitivt, verkligen). När analysen är klar visar systemet oss en rapport med resultaten så att vi kan vidta nödvändiga åtgärder för att hålla integriteten i alla våra onlinekonton intakt. Snabbt och väldigt enkelt att använda.

Kort sagt, om vi har ett Google-konto är detta ett av de verktyg som bör tas en gång i gång för att se till att allt fortfarande är i ordning.

Du kanske är intresserad: Hur ser du lösenord dolda av asterisker i Chrome

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.