Porsche Edition Huawei Mate 10, en lyxig mobil på mer än 2000 euro

Häromdagen granskade jag nyheterna i mobiltelefoner som kom till försäljning på GearBest. ¿Porsche Edition Huawei Mate 10? Vänta, jag tror inte att jag såg bra ut ... 2100 US-dollar?! Wow!

Efter att ha gjort lite forskning har jag upptäckt att den här mobilen kom ut i november förra året, och från vad det verkar är det en av de mest exklusiva smartphones som vi kan hitta på marknaden idag.

Porsche Edition Huawei Mate 10 i recension, superexklusiv mobil designad av Porsche för samlare

Frågan som vi alla kommer att ställa oss själva just nu är säkert densamma: "Varför är det värt så mycket pengar?" Svaret är att det är en avancerad och lyxig smartphone, och både själva telefonen och övriga tillbehör är designade uteslutande av Porsche själv. För resten är det en topp i sortimentet med en av de bästa smorda hårdvarorna för tillfället.

Design och display

På framsidan monteras terminalen en utmärkt 6-tums AMOLED-skärm med Full HD + -upplösning (2160 x 1080p) med en pixeldensitet på 402ppi. Telefonen är utformad med ett glasstycke i ett stycke med böjda kanter och skyddar mot damm och vatten (IP67).

På baksidan hittar vi de två kamerorna i vertikalt arrangemang och under dem fingeravtrycksläsaren. Lite längre ner hittar vi Huawei-logotypen och redan på framsidan “Porsche Design” -emblemet med den kända tyska tillverkarens karakteristiska typografi.

Huawei Mate 10 Porsche Edition har måtten 15,40 x 7,40 x 0,79 cm, en vikt på 179 gram och finns endast i "Diamond Black" -färg.

Kraft och prestanda

På hårdvarunivå kan vi säga att den här begränsade upplagan från Huawei är som en bra sportbil: kraftfull och med riktigt lyxiga komponenter. I kommando hittar vi en Kirin 970-processor Octa Core vid 2,4 GHz, 6 GB RAM-minne Y 256 GB internt lagringsutrymme. Det har inte en plats för SD, men uppenbarligen, med allt det interna minnet är det inte att du behöver det exakt. Operativsystemet, Android 8.0.

När det gäller prestanda - förbättrad, förresten, genom användning av artificiell intelligens - kan vi vara säkra på att det inte finns något som kan motstå oss. Tunga applikationer eller krävande spel, alla passerar filtret i Huawei Mate 10 Porsche Edition utan problem. Det skulle vara mer!

Kamera och batteri

Det fotografiska avsnittet har alltid varit bra för Huawei. Främst på grund av den ovärderliga hjälpen från Leica och dess högkvalitativa linser. I det här fallet hittar vi en 20MP + 12MP dubbel bakre kamera med bländare f / 1.7 och en 8MP selfie-kamera.

Batteriet för sin del har 4000 mAh kapacitet med USB-C laddning, en ganska hög siffra för en avancerad mobil (du vet att tillverkare alltid försöker minska batteriet högst upp för att inte öka vikten). Något som uppskattas.

När det gäller resten av funktionerna, klargör att den inte innehåller en 3,5 mm jackplats. Om vi ​​vill använda hörlurar måste vi använda Bluetooth eller mini-jackadaptern till USB-C som ingår i paketet. Eller ännu bättre, använd hörlurarna med en USB-C-kontakt som också kommer som en present med smarttelefonen.

Den har också en Bluetooth 4.2-anslutning, dual-band AC WiFi och dubbla nano-SIM.

I den här videon kan du se detta lilla lyxföremål lite närmare:

Pris och tillgänglighet

Som jag nämnde i början är Porsche Edition Huawei Mate 10 tillgänglig på GearBest för ett pris på 2099,99 dollar, cirka 1800 euro att ändra. Från och med den 30 augusti, när förförsäljningen slutar, kommer dess officiella pris att vara 2430 dollar.

Är det värt att köpa Porsche Edition Huawei Mate 10?

Ärligt talat, om det vi letar efter är en bra telefon kan vi få någon annan topp i serien för mycket mindre pengar och lika kraftfull. Denna telefon riktar sig mer till samlare och älskare av varumärket, som letar efter en exklusiv produkt och inom räckhåll för väldigt få människor. Om du är en av dem, gratulerar du: här är en smartphone som du kan lämna alla dina vänner och bekanta med munnen öppen på.

GearBest | Köp Porsche Edition Huawei Mate 10

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.