Så här rotar du Android på valfri mobil enhet Hur hör du det!

Om du är en av dem som alltid försöker få ut mesta möjliga av din mobiltelefon har du säkert hört talas om rootbehörigheter på Android eller rooting Android. Men vad betyder root exakt och vilka konsekvenser kan det få? I dagens inlägg kommer vi att se hur man rotar vilken Android-telefon som helst genom en enkel process. Men först, låt oss se vad rooting betyder ...

Vad är att rota eller rota en mobil?

För en tid sedan, när Android var under de första åren av livet, misslyckades många av dessa telefoner som fungerade under sitt paraply att visa sin fulla potential. Apparna var långsamma, mycket tunga eller förbrukade för många resurser, och lösningen på problemet var rot.

När du rotar en mobil får du administratörsbehörighet, som ger dig full tillgång till alla filer i telefonens operativsystem, och du kan göra saker som du annars inte kan på grund av brist på behörighet. Med administratörsbehörighet kan du ändra allt.

Android är baserat på Linux och använder sitt behörighetssystem på filer och mappar för att fungera. Root är inget annat än superanvändarens namn "dess”Från Linux. När du aktiverar root återställer du helt enkelt en typ av behörigheter som tidigare hade tagits bort från ditt system.

Är det lämpligt att rota Android?

Det mest uppenbara svaret är "Självklart! Sätt mig kvarts och halvrot!”. Men innan vi hoppar in i det öppna fältet med administratörsbehörigheter måste vi tänka mycket seriöst vad det innebär.

Att ha rootbehörigheter är bra och låter oss ta bort alla onödiga program som tillverkaren har lagt in i vårt system och som vi hittills inte kunde avinstallera. Vi kan också installera appar som får ut det mesta av vår hårdvara och vi kan få ut mer av telefonen.

Men du måste också överväga nackdelarna. I många företag om du rotar din mobil förlorar du garantin. Dessutom måste man komma ihåg att vi öppnar en dörr som uttryckligen var stängd. Om vi ​​inte är försiktiga kan vi göra vår smartphone till en tegelsten.

¿Så det är värt att rota Android? Jag tror det, men bara om vi är mycket tydliga om det.

Appar för att rota Android

Det finns många applikationer för att rota Android. Beroende på din smartphones märke och modell fungerar vissa rotapplikationer på din enhet och andra inte. Det är bara att hitta nyckeln som öppnar din dörr.

Lyckligtvis finns det en applikation som heter Kingo rot vilket är oerhört effektivt med praktiskt taget alla enheter.

Du måste vara försiktig eftersom rotapplikationer är en hotbed för skadlig kod och virus, och om du använder fel program kan du sluta med ett virus som en tallkrona.

Kingo Root är lyckligtvis ett program som vi kan lita på och i XDA-utvecklare ge en bra redogörelse för det. För att vara säker, innan jag har gjort denna handledning har jag också rotat min telefon med Kingo Root och jag har inte haft några problem, så vi kan bekräfta att Kingo Root är ett program som gör vad det lovar. Inte mer inte mindre. Låt oss komma till det då!

För att rota en Android-enhet har vi två väl differentierade alternativ:

  • Genom ett program som ansluter mobilen till datorn.
  • Genom en app på mobilen.

Därefter ska jag förklara de två metoderna, men jag rekommenderar, när det är möjligt, gör det via PC. Låt oss säga att att rota en enhet från en app är som att operera en patient utan anestesi ... du förstår.

Root Android från PC

För att rota vår Android-telefon från datorn kommer vi att dela upp processen i två delar: de åtgärder som måste utföras på enheten och de som måste utföras från datorn.

Åtgärder som ska vidtas på Android-enheten

Gå till telefoninställningarna "Inställningar -> Utvecklaralternativ"Och aktiverar"USB felsökning”. Om din version av Android inte har “Utvecklaralternativ"Gå till"Om enhet”Och klicka mellan 5 och 7 gånger på”Bygga nummer”. Du kommer att se hur nu utvecklaralternativen visas och du kan gå in för att aktivera USB-felsökning.

Åtgärder som ska vidtas på datorn

Ladda ner och installera Kingo Root-applikationen för Windows. Du kan ladda ner den från HÄR. Var försiktig när du installerar den, eftersom du under processen kommer att uppmanas att installera andra tredjepartsapplikationer på din dator (ByteFence och webbläsaren Krom). När detta meddelande visas klickar du på "Strunta i”.

Härifrån är processen väldigt enkel. När Kingo Root är installerat startar du det och anslut din Android-smartphone till din dator via USB. När applikationen har upptäckt enheten behöver vi bara klicka på knappen "ROT”.

Nu kommer Kingo Root att starta rotprocessen. Processen kan ta cirka 5 minuter att slutföra och telefonen kan starta om automatiskt ett par gånger.

När Android-enheten har rotats ser du följande meddelande på skärmen: “ROTS Framgång”. Mål uppnått.

Härifrån kan du använda en app som Rotkontroll för att bekräfta att administratörsbehörigheterna verkligen har beviljats ​​korrekt.

Ladda ner QR-kod Root Checker Utvecklare: joeykrim Pris: Gratis

Root Android direkt från din mobil

Som jag nämnde för en stund sedan är att rota en telefon med en app på din egen mobil som att fungera varmt, och om det kan undvikas, mycket bättre. Men inte alla har en dator för att utföra rotprocessen.

Om så är fallet kan du enkelt göra det med appversionen av Kingo Root:

  • Aktivera USB-felsökning från telefoninställningarna. Gå till "Inställningar -> Utvecklaralternativ"Och aktiverar"USB felsökning”. Om din version av Android inte har “Utvecklaralternativ"Aktiverad gå till"Om enhet”Och klicka mellan 5 och 7 gånger på”Bygga nummer”. Du ser som nu om utvecklaralternativen visas och du kan gå in för att aktivera USB-felsökning.
  • Aktivera installationen av okända appar från "Inställningar -> Säkerhet -> Okända källor ”.
  • Ladda sidan //www.kingoapp.com/ och ladda ner Android-versionen av Kingo Root. En fil med tillägget “.APK”Att du måste köra och installera på din enhet.
  • När Kingo Root har installerats öppnar du den. Se till att du har en internetanslutning och minst 20% batteriström innan du startar rotprocessen.
  • För att rotera enheten måste du bara klicka på "Försök”Klicka sedan på den stora Android-ikonen som du ser på skärmen.

Slutligen kan du kontrollera att enheten har rotats korrekt genom en app som "Rotkontroll”.

Ladda ner QR-kod Root Checker Utvecklare: joeykrim Pris: Gratis

Om du tvivlar är här en förklarande video med alla steg att följa för att rota Android direkt från din mobil:

Enheten fungerar inte med Kingo Root?

För att utföra rotprocessen söker Kingo Root i molnet efter den bästa metoden för att rota din telefon, men det kan vara så att appen inte stöder eller inte kan rota din Android-telefon. I det här fallet bör du leta efter en app som uttryckligen kan rotera din enhet.

Jag vill att det här inlägget ska hjälpa många människor, så om du inte kan rota din Android-telefon med Kingo Root, lämna ett meddelande i kommentarfältet så uppdaterar jag gärna inlägget med de förfrågningar som kommer från webbläsare.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found