Hur man installerar Fortnite på Android (officiell beta APK) - The Happy Android

Epic Games lanserades för bara några veckor sedan Android-mobilversionen av Fortnite, den framgångsrika Battle Royale som har mer än hälften av världen ansluten - med tillstånd från PUBG-. Men mer än en skulle vara en enorm besvikelse, eftersom lanseringen kom med ett trick under armen: till en början skulle det bara vara tillgängligt för mobiltelefoner av Samsung Galaxy-märket.

Lyckligtvis är exklusivitetsperioden över. Nu är spelet i en öppen beta-fas och utökar antalet enheter som Fortnite kan installeras på (Xiaomi, Pixel, Asus och andra).

Hur man installerar Fortnite beta på Android, förklaras steg för steg

Det dåliga är att saken inte är så enkel: det finns en väntelista. Det betyder att vi måste registrera oss för beta först och sedan får vi se. Dessutom distribueras spelet av utvecklaren själv, vilket innebär att det inte är det är tillgängligt på Google Play. Enligt Epic Games, allt detta för att förhindra att Google Play tar 30% provision på alla köp som görs i spelet. Wow!

Med det sagt, om vi vill spela Fortnite några bra spel från vår Android-mobil är det här stegen vi måste följa för att uppnå det.

1 # Undvik Google Play Butik

Det första och viktigaste är att vi glömmer bort Google Play Store. Epic Games har redan gjort det klart nog kommer bara att distribuera spelet via sin egen webbplats. Därför, om vi ser APK-filer eller installationslänkar på sociala nätverk (Twitter, Facebook) eller webbplatser som Reddit, är det bäst att hoppa över dem. I värsta fall öppnar vi troligen dörren till ett trevligt virus eller skadlig kod.

Alla applikationer som vi ser på Google Play poserar som det ursprungliga spelet, låt oss inte tveka att det oundvikligen också är en falsk.

2 # Kontrollera din mobiltelefonkompatibilitet

Som vi nämnde i början är inte alla Android-telefoner berättigade att gå in i Fortnite beta. Som utvecklaren förklarar på sin webbplats är detta de officiellt kompatibla terminalerna:

 • Samsung Galaxy: S7 / S7 Edge, S8 / S8 +, S9 / S9 +, Not 8, Note 9, Tab S3, Tab S4
 • Google: Pixel / Pixel XL, Pixel 2 / Pixel 2 XL
 • Asus: ROG-telefon, Zenfone 4 Pro, 5Z, V
 • Viktigt: PH-1
 • Huawei: Honor 10, Honor Play, Mate 10 / Pro, Mate RS, Nova 3, P20 / Pro, V10
 • LG: G5, G6, G7 ThinQ, V20, V30 / V30 +
 • Nokia: 8
 • OnePlus: 5 / 5T, 6
 • Razer: Telefon
 • Xiaomi: Blackshark, Mi 5 / 5S / 5S Plus, 6/6 Plus, Mi 8/8 Explorer / 8SE, Mi Mix, Mi Mix 2, Mi Mix 2S, Mi Note 2
 • ZTE: Axon 7 / 7s, Axon M, Nubia / Z17 / Z17s, Nubia Z11

Även om de inte är kompatibla just nu, arbetar företaget också för att inkludera följande kortvariga modeller på den här listan:

 • HTC: 10, U Ultra, U11 / U11 +, U12 +
 • Lenovo: Moto Z / Z Droid, Moto Z2 Force
 • Sony: Xperia: XZ / XZs, XZ1, XZ2

I alla fall, om vi inte ser vår telefon på listan, låt oss inte vara oroliga. Från Epic berättar de för oss att spelet också kan vara kompatibelt om vi uppfyller följande specifikationer:

 • OS: Android 64-bit, 5.0 eller högre
 • RAM: 3 GB eller högre
 • GPU: Adreno 530 eller bättre, Mali-G71 MP20, Mali-G72 MP12 eller bättre

Vi kan få mer information om det i FAQs-delen av Fortnite för Android, på Epic Games webbplats.

3 # Gå med i väntelistan

Om vi ​​har en kompatibel Samsung-mobil kan vi installera Fortnite från det koreanska företagets app store. För resten av Android-användare är det enda alternativet vi har kvar att gå med på väntelistan från Epic Games webbplatsoch vänta med att få vår inbjudan.

Spelet är endast tillgängligt från Epic Games webbplats.

Här är det viktigt att vi fyller i registreringsformuläret korrekt, eftersom systemet låter dig synkronisera framsteg och inköp som vi tidigare har gjort på vår PS4, Xbox, PC etc.

Därför, om vi har ett kompatibelt Epic-konto (Epic-användare på PC, PSN eller Xbox Live-konto), glöm inte att registrera det korrekt i applikationen.

4 # Vänta med att få din inbjudan

Det här är den del där du måste vänta. Från Epic anger de att de "bjuder in av grupper", och att vi kommer att "informeras via e-post när inbjudan görs". Med företagets ord är detta en process som inte bör ta för lång tid och begränsar sig till några dagars väntan.

Med tanke på att versionen av Fortnite för iOS var i beta i ett par veckor innan den officiellt släpptes, bör fallet med Android inte vara mycket annorlunda. Detta skulle innebära att, om inte något oväntat missöde inträffar, kan vi ha den officiella versionen tillgänglig för alla i september månad.

5 # Ladda ner installationsprogrammet och sedan spelet

På grund av denna ovanliga distributionsmodell innebär installationen att man installerar två applikationer för att kunna njuta av spelet.

 • Först måste vi ladda ner "Fortnite Installer". Detta är den officiella APK-filen som installerar spelet på enheten.
 • För att installera det, kom ihåg att vi måste ha APK-installation aktiverad (källor av okänt ursprung) på Android. Normalt finns dessa inställningar i mobilens säkerhetsinställningar.
 • När installationsprogrammet är installerat - redundans är värt det - kommer flera nedladdningar att göras till telefonen. När vi är färdiga kan vi logga in och börja spela Fortnite.

Slutligen kommentera att Epic Games rekommenderar att du inte tar bort Fortnite-installationsprogrammet, eftersom det kommer att ha ansvaret för att lansera alla korrigeringar och uppdateringar som kommer att distribueras i framtiden.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found