Topp 10 alternativa sökmotorer till Google

Google är den mest använda sökmotorn för att surfa på Internet. Resultaten och förslagen vi får från att ange söktermer är nästan alltid perfekta, något som man uppnår - delvis genom att samla in användarens webbinformation. Om du är fast besluten att lägga Google-algoritmen åt sidan och prova nya sökmotorer här samlar vi in ​​några idéer som kan intressera dig.

Topp 10 alternativa sökmotorer till Google

När det gäller sekretess finns det sökmotorer med större grad av anonymitet, men det är inte allt, eftersom om du har spenderat hela ditt liv med Google för att göra dina frågor på nätet kommer du säkert att uppskatta andra funktioner än de säkert locka din uppmärksamhet. Låt oss gå dit!

1- Bing

Bing, Microsofts sökmotor, är den näst mest använda sökmotorn på planeten (även om det är ljusår från Google). Bing-algoritmen visar resultat som extraherats från Yahoo!-sökmotorn i sig, med en hemsida med en bakgrund som uppdateras dagligen med bilder av djur, platser, sport, etc. En intressant detalj är det i videoresultaten kan vi få en liten förhandsgranskning av innehållet om vi håller musen över det. Dessutom, om vi klickar på videon kan vi spela den utan att lämna sökmotorn.

Det erbjuder också många av de funktioner som vi ser på Google, som sportresultat, översättningar, stavningskontroll, flygscheman och mer.

Ange Bing

2- StartPage

En av favoritsökmotorerna hos många internetanvändare som är oroliga för deras integritet online. Startsidan drar uteslutande samma resultat som Google, så det är ungefär som Google men utan spårare och spårningselement används av Google. De registrerar inte vår IP eller använder spårningskakor.

Ett annat intressant faktum är att StartPage ligger i Nederländerna och därför följer EU: s regler, vilket innebär att det följer GPRD: s dataskyddslag.

Ange StartPage

3- DuckDuckGo

Ett av de bästa alternativen till Google för dem som söker en högre nivå av integritet. DuckDuckGo har fått ett välförtjänt rykte genom att hålla användarens integritet i schack - vår onlineaktivitet och sökningar loggas aldrig, vilket innebär att vi aldrig kommer att se personliga annonser någonstans.

Sökmotorn erbjuder ett rent gränssnitt med resultat från sökmotorerna Yandex och Yahoo. En av dess mest intressanta funktioner är "bangs". Tack vare dem kan vi fråga direkt på webbplatser som YouTube, Wikipedia eller Amazon, helt enkelt genom att lägga till ett utropstecken och webbplatsens namn i vår sökning (till exempel! youtube ,! facebook, etc.)

Ange DuckDuckGo

4- CC-sökning

Den ledande sökmotorn för alla som söker innehåll utan upphovsrätt av något slag. Den här sökmotorn är perfekt om du behöver musik för en video som du förbereder, eller för en bild för ett inlägg på din blogg, eller i grund och botten för allt som inte innebär att du måste gå runt och svepa innehåll från andra författare utan deras tillstånd.

Användningen av CC Search är väldigt enkel: du gör en sökning och motorn visar resultat från webbplatser som Soundcloud, Wikimedia, Flickr och allt material taggat med en Creative Commons-licens.

Ange CC-sökning

5- Swisscows

Schweizisk sökmotor som har egna indexerade resultat för tyska användare, men som använder Bing för alla andra språk. I det här fallet står vi inför en ”familjevänlig” sökmotor som filtrerar alla resultat ta bort allt vuxeninnehåll (våld, pornografi). Detta är inbyggd funktionalitet och kan inte inaktiveras i konfigurationsalternativen, vilket kan vara mer än bekvämt i vissa miljöer.

En annan av dess styrkor är integritet: den använder inte spårningskakor eller geo-identifierare. Om vi ​​är oroliga över ditt beroende av Bing kommer vi gärna att veta att alla förfrågningar går igenom Swisscows brandvägg för att ta bort eventuella personliga identifierare från användaren. Resultaten är inte lika bråttom som i andra sökmotorer men den totala upplevelsen är mer än positiv.

Ange Swisscows

6- Qwant

Baserat i Paris började Qwant sin resa tillbaka 2013. Sökmotorn drivs av Bing och sina egna webbsökare. Qwant det samlar inte heller in användardata eller använder spårningskakorVilket är bra men också har sin nackdel när det gäller att göra lokala sökningar.

Om vi ​​till exempel söker efter "pizzerior nära mig" kommer resultaten inte att ta hänsyn till vår geolokalisering, få generalistresultat eller resultat från andra länder (i mitt fall att jag bor i Spanien, det visar mig några sidor från Mexiko). Annars en ren och kompetent sökmotor.

Ange Qwant

7- Ecosia

Ett annorlunda och originellt alternativ till Google som har "rockat" sedan 2009, även om det aldrig har nått en sådan popularitet som sina konkurrenter. Ecosia presenterar ett rent och distraheringsfritt gränssnitt som liknar Googles egen sökmotor. Dess stora överklagande, och den främsta anledningen till att denna sökmotor är känd, är att en del av de pengar företaget tjänar investeras i plantera träd för att återplantera planeten (Hittills har de planterat mer än 100 miljoner).

Liksom DuckDuckGo i Ecosia spåras inte vår aktivitet eller så säljs våra uppgifter till tredje part, vilket resulterar i en bra sökmotor för dem som söker integritet i sin navigering.

Gå in i Ecosia

8- Sökkryptera

Sekretessinriktad sökmotor som använder lokal kryptering för att säkerställa att våra sökningar är 100% privata. Använd en kombination av krypteringsmetoder inklusive AES och SSL-kryptering.

Utöver det har det andra intressanta funktioner, som till exempel att söktermer har ett utgångsdatum, vilket hjälper till att hålla informationen privat även när någon lyckas komma åt vår dator.

Ange Sökkryptera

9- Yandex

Yandex, även känd som ryska Google, är den populära sökmotorn som används av 45% av internetanvändarna i Ryssland. Det har också mycket drag i andra länder som Vitryssland, Turkiet och Ukraina, och i allmänhet är det en mycket korrekt och mycket renare sökmotor än Google. Vissa detaljer saknas emellertid fortfarande, till exempel införlivande av det spanska språket.

En av de största konkurrenterna på Google som också erbjuder liknande tjänster som molnlagring, mobilappar, kartor, e-post, översättare, egen webbläsare och mer. Sekretess verkar dock inte vara en av dess starka sidor.

Ange Yandex

10- Yahoo!

Yahoo var ett av de mest kraftfulla företagen under de tidiga åren av Internet, nu lite mer än en skugga av vad det en gång var. Dess mytiska sökmotor är inte längre så populär, och i dag drivs den av Bing, även om det inte betyder att den fortsätter att vara den tredje mest använda sökmotorn i världen (1,6% av globala sökningar).

Resultaten det visar är vanligtvis ganska anständiga, även om gränssnittet är ett av de minst attraktiva vi kan hitta. Det är inte heller sekretessinriktat: företaget samlar in personlig information från användare som registrerar eller använder dess tjänster. Det kan vara ett intressant alternativ om vi är trötta på Google, men åtminstone i denna typ av övning kommer vi inte att se för många skillnader.

Gå in på Yahoo!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found