Bästa antispionprogramverktyg för Android - The Happy Android

Det har alltid sagts att Android är ett system som inte behöver ett antivirusprogram (är det sant?). Med hjälp av Google Play Protect, ett antivirusprogram som är integrerat i Play Store, kan vi idag upptäcka ett stort antal hot innan vi ens installerar dem på vår mobil eller surfplatta. Därför, om vi lämnar installationen av appar via APK åt sidan, kan vi säga att Android är en relativt säker och virusfri plats (och om inte, om du gillar risk, kan du alltid installera ett bra antivirusprogram).

Men under de senaste åren, med den betydelse och det värde som användarnas personliga och privata data har förvärvat - det verkliga guldet på Internet, där de riktiga "pengarna" är - har spionprogram blivit ett fullständigt hot. Många spionprogram gömmer sig bakom applikationer som är legitima och ofarliga i princip, och genom att inte skada eller kapa vår enhet går de i de flesta fall helt obemärkt tills någon upptäcker dem och de tas bort från Play Store.

De bästa gratisapparna för att upptäcka spionprogram på Android

Målet med spionprogram är att spionera på dig, värt redundansen. De skickar information om sidorna du besöker, dina lösenord, filer och annan data till skaparen av programmet. Om du vid något tillfälle märker någon misstänkt aktivitet och tror att du kan ha spionprogram på din enhet, prova en av dessa gratis antispy-appar för Android.

Anti Spy & Spyware Scanner

Anti Spy & Spyware Scanner är en annan av de högst rankade antispionprogrammen i Play Store idag. Den använder artificiell intelligens för att skanna och upptäcka potentiella hot, signaturuppdateringar i realtid och heuristiska detekteringsmetoder. Den gratis versionen av appen har dock inte skydd i realtid (för det måste vi gå till premiumversionen).

I vilket fall som helst är detta ett verktyg som kan upptäcka bakdörrar, SMS-bedrägerier, Key Loggers, exploits, BankBots, Ransomware, LokiBots, AgentSmith, kommersiell spionprogram, DoS, Trojan-nedladdare, phishing och andra hot av det slaget. Högt rekommenderad.

Ladda ner QR-kod Anti Spy Scanner och Spyware Utvecklare: Protectstar Inc. Pris: Gratis

Malwarebytes säkerhet

Under mina långa år som supporttekniker har Malwarebytes verktyg alltid varit en konstant som har hjälpt mig att lösa de mest olika virus- och säkerhetsproblemen. Malwarebytes mobilapp erbjuder robust skydd mot spionprogram, adware och skadlig kod i allmänhet. Det bästa av allt är det Malwarebytes säkerhetsdatabas uppdateras ofta, vilket ger oss ett extra skydd mot alla nyligen skapade hot.

Ladda ner QR-kod Malwarebytes Protection: Antivirus & Anti-Malware Utvecklare: Malwarebytes Pris: Gratis

Spionprogramdetektor

En av de mest kraftfulla och högst rankade apparna för upptäckt av spionprogram i Play Store. Utvecklarna lovar att skydda vår Android från cyberhot, spioner och obehöriga spårningsverktyg. Det bör klargöras att det inte är ett antivirusprogram eller antimalware: det fokuserar bara på att upptäcka spionprogram och eliminera det.

Ladda ner QR-kod Spyware Remover GRATIS Utvecklare: Incognito - Spyware Removal By Arcane Solutions Pris: Gratis

Kaspersky Mobile Antivirus

Kaspersky är ett allt-i-ett-antivirusprogram för Android. Den skannar enheten på ett personligt sätt eller i realtid på jakt efter spionprogram, ransomware, trojaner och alla typer av skadlig kod. Den innehåller också ytterligare funktioner som en telefonlokaliserare, stöldskydd, phishing-skydd, blockering av lösenordsapp, webbfiltrering och mer. När det gäller spionprogram som sådan kan den fria versionen upptäcka och ta bort spionprogram effektivt och kraftfullt. Ett rekommenderat verktyg för att skydda mobilen mot spioner och eventuella säkerhetsintrång.

Ladda ner QR-kod Kaspersky Antivirus Android Free - Säkerhetsutvecklare: Kaspersky Lab Schweiz Pris: Gratis

Avast

Avast är ett av de bästa antivirusprogrammen, både för stationära datorer och mobiltelefoner. Dess version för Android kan upptäcka alla typer av skadlig kod, inklusive naturligtvis trojaner, spionprogram och andra typer. Bortsett från det inkluderar det också den så kallade "Web Shield" som blockerar alla länkar med spionprogram eller skadlig kod. Ett av de bästa antivirusprogrammen, ja, men också en utmärkt spionprogramdetektor för Android.

Avast innehåller också andra ytterligare verktyg, som en RAM-booster, en VPN och andra verktyg, som jag personligen skulle rekommendera att lämna åt sidan, med enbart fokus på deras huvudfunktion: att upptäcka hot på enheten.

Ladda ner QR-kod Avast Antivirus 2020 - Android-säkerhet | Gratis utvecklare: Avast Software Pris: Gratis

Anti Spy (SpyWare Removal)

Om det enda vi letar efter är en gratis applikation som skyddar oss mot spionprogram, är Anti Spy ett utmärkt alternativ att överväga. Det har en nackdel och det är att det har lite påträngande annonser, men annars är det ett verktyg som gör sitt jobb perfekt.

En av de mest anmärkningsvärda funktionerna är att den styr tillgången till appar till den aktiva enhetsadministratören, som ansvarar för att hantera de kritiska funktionerna i vilken Android-terminal som helst. Härifrån upptäcker och tar det inte bara bort eventuella spionprogram, det skapar också vitlistor med betrodda applikationer.

Ladda ner QR-kod Anti Spy (SpyWare Removal) Utvecklare: skibapps Pris: Gratis

Förutom dessa antivirus- och antispionprogram har vi också andra intressanta verktyg som Bitdefender, som stöds av grupper av cybersäkerhetsexperter, eller Norton Mobile Security, antivirus med ett av de mest intuitiva och lättanvända gränssnitten på marknaden.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found