Topp 10 musikspelare för Windows - The Happy Android

Med normaliseringen av musikstreamingsplattformar har många lagt MP3-filer åt sidan. Men det finns fortfarande en stor tvivel av härdade musikälskare som fortsätter att lagra sin musiksamling på datorns hårddisk, med ett bibliotek noggrant beställt och gjort genom åren.

Topp 10 musikspelare för Windows

Dagens inlägg är tillägnad alla dessa människor: de bästa och mest kompletta musikspelarna att lyssna på våra favoritalbum utan att behöva vara ansluten till Internet, med utjämnare och alla typer av justeringar så att ljudet flyter kristallklart. Låt oss gå dit!

Musicbee

Gratis musikspelare för de flesta musikälskare, som kan hantera mer än 500 000 låtar med knappast någon röra. En spelare designad för få ut mesta möjliga av din PC-maskinvara, inklusive avancerade ljudkort och surroundljudutrustning.

Den har också kontinuerlig uppspelning, vilket eliminerar tystnader mellan sång och sång, med möjlighet att lägga till tystnader eller gradvisa blekningar i slutet av varje spår, synkronisering med last.fm, volymnormalisering eller experimentera med equalizern. Den är kompatibel med nästan alla befintliga ljudformat och låter dig konvertera filer med stor lätthet. Bland andra intressanta punkter är det värt att nämna att det också har en app för Android för att fjärrstyra MusicBee, samt stöd för Winamp-plugins.

Ladda ner MusicBee

Dopamin

Dopamine är en öppen källkodsspelare med en design som påminner om andra Microsoft-produkter. Den har ett smidigt och lättanvänt gränssnitt och många anpassningsalternativ. Spelaren stöder ett stort antal format, inklusive MP4, WMA, OGG, FLAC, AAC, WAV, APE Y OPUS bland andra. Bland dess funktioner finns automatiska metataggar, texter i realtid, last.fm scrobbling och ett brett spektrum av andra. Några av dess funktioner kräver användning av Windows 10 för att få ut det mesta av dem.

Ladda ner Dopamine

MediaMonkey

På funktionsnivå liknar MediaMonkey mycket MusicBee. Den har inte synkronisering med last.fm, även om den stöder podcaster och ljudböcker, och den kan konfigureras för att ladda ner våra favoritpodcaster för oss.

Den kan stödja upp till 100.000 låtar och spellistor, låter dig tagga låtar, har automatisk låtidentifiering och till och med automatisk taggkorrigering, vilket är bra för att organisera dåligt eller dåligt taggade bibliotek. Den har också andra intressanta funktioner som Auto DJ, ljudsynkronisering och inspelning för amatörmusiker, "party mode", ljudexport och bärbar installation. Otvivelaktigt en av de bästa gratis musikspelarna för Windows.

Ladda ner MediaMonkey

AIMP

Som alla bra musikspelare som är värda sitt salt gör AIMP det mycket enkelt att klassificera vårt bibliotek, även om vi har en helt rörig musiksamling, i olika format, mappar eller med ofullständiga / obefintliga metadata. Med AIMP kan vi rippa CD-skivor (med digitalisering av spår och automatisk taggform), det är kompatibelt med många format även om det också erbjuder ytterligare kodare för de riktigt konstiga formaten, samt tillägg skapade av användarna själva.

Bland dess mest framträdande plugins hittar vi ett tillägg för YouTube med vilken vi kan skapa spellistor från olika videor och till och med ett plugin-program för att spela upp streaminginnehåll från SoundCloud och ett tillägg för att fjärrstyra spelaren. Som extra kan du också välja mellan standardversionen och den bärbara versionen när du installerar den (perfekt för att bära programmet på ett USB-minne).

Ladda ner AIMP

Winamp

Winamp är ett av kännetecknen på 90-talet, när MP3 var frodig på alla dessa Windows-datorer. "Farfar" till gratis ljudspelare har en lätt och helt anpassningsbar design tack vare de hundratals skinn som är tillgängliga för applikationen.

Med Winamp kan vi skapa och organisera vårt lokala bibliotek, skapa spellistor, ett brett stöd för alla typer av format, datasynkronisering med smarttelefonen och till och med en webbläsare för att besöka internetsidor utan att behöva lämna spelaren.

Ladda ner Winamp

Foobar2000

En annan av de mest framstående spelarna på senare år. Foobar2000 kan spela praktiskt taget allt vi kastar åt det: från MP3, via WMA, Musepack, Speex och andra format ännu mer obskyra tack vare dess många plugins.

Den har en integrerad omkodare, stöd för Unicode, etiketter och sömlös uppspelning. Förutom detta innehåller det också andra coola saker som ReplayGain-funktionen, ljuduttag och konvertering (perfekt för digitalisering av våra gamla musik-CD-skivor). Gränssnittet är helt anpassningsbart, och även idag fortsätter programmet att få uppdateringar, vilket visar att Foobar2000-projektet lever mer än någonsin.

Ladda ner Foobar2000

VLC

VLC är ungefär som den schweiziska armékniven för mediaspelare: den gör allt och spelar nästan vilket format du än kastar mot ditt ansikte. Vi hittar det i Windows i två olika format: det ena är Microsoft Store-versionen för datorer, surfplattor och Xbox One; den andra är datorns app för livet.

Ladda ner VLC

Spotify

Även om de flesta använder Spotify som en streamingtjänst är sanningen det dess stationära version är också en utmärkt musikspelare för PC. Det är inte bara en utmärkt källa för att lyssna på musik online, det fungerar också som en lokal ljudfilspelare (för att aktivera det måste vi gå till "Inställningar" och aktivera fliken "Visa lokala filer").

När vi väl har loggat in tillåter appen att vi kan se aktiviteten hos våra vänner i rätt område på skärmen, och naturligtvis har den alla funktioner som vi redan känner från sin version för Android eller iOS. Dessutom låter det dig spela valda låtar istället för det typiska slumpmässiga spelet som kommer som standard i sin gratisversion för mobiltelefoner. Det har också en nackdel, och det är att att vara orienterad mot streaminguppspelning inte har så många funktioner för lokal musik som andra spelare som vi ser i den här listan.

Ladda ner Spotify

Hysolid

Förmodligen den bästa gratis högupplösta musikspelaren. Om vi ​​har en Hi-Fi-utrustning och vi vill utnyttja dess möjligheter förvandlar denna programvara vår dator till en musikspelare som vi kan styra från mobilen. Hysolid kan spela nästan vilket format som helst i högupplöst: kompatibel med PCM-, WAV- och FLAC-ljud upp till 384KHz, samt DSD från 2,8MHz till 11,2MHz i DSF-format. Det låter oss också se driftläget för USB DAC vi använder, det är kompatibelt med ASIO- och WASAPI-drivrutiner och kan berätta om uppspelningen är "lite perfekt". Lite mer kan du be om.

Ladda ner Hysolid

Amarra Luxe

Vi avslutar listan med en annan HD-musikspelare för Windows. Till skillnad från resten av de program som vi har nämnt står vi i det här fallet inte inför en gratis applikation utan en premium (priset är $ 99), även om det är fullt av funktioner. Stöder högupplösta format som FLAC eller DSD. Amarra Luxe är också ett bra alternativ för att spela högupplöst musik i streaming, och det tillåter sonkronisering med plattformar som Tidal eller Qobuz. Om du letar efter en applikation som låter dig styra all din musik från en enda plats, är detta förmodligen ett av de bästa alternativen du kan hitta på marknaden idag.

Ladda ner Amarra Luxe

Glöm inte att ta en titt på den sista glasyren DENNA ANDRA POST för att upptäcka några av de bästa apparna för att spela lokal musik på Android, till exempel Stellio eller Pulsar.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found