10 idéer för att återanvända din gamla router och ge den en ny användning

I teknikvärlden är Internet ett av de mest nödvändiga verktygen i vår dag till dag. En av dess grundläggande pelare är routern, en enhet som används för att hantera informationstrafiken som cirkulerar genom ett nätverk av enheter. Dessutom gör det att vi kan hålla kontakten och ha stabil kommunikation. Liksom annan utrustning kan den dock bli föråldrad. Det finns dock ingen anledning att återvinna den. Det är möjligt att fortsätta använda det och utforska hur man gör det återanvänd din gamla router.

Även känd som en router är den närvarande i vårt liv. Det är nu allmänt tillgängligt i hem och företag. Och det är viktigt att hålla distribuerade servrar globalt. När vi slutar använda en router, eftersom vi bestämmer oss för att köpa en mer avancerad, behöver vi inte kasta den, den kan användas på nytt. Det finns många alternativ som du kan hitta.

10 idéer för att ge vår gamla router en ny användning

Vid någon tidpunkt känner vi behovet av att byta router. Vanligtvis gör vi det för den vi har har inte vissa nödvändiga funktioner för nya enheter. Det är dock viktigt att inte kasta bort det och återanvända din gamla router. Om du inte vet det kan du ge det andra användningsområden, vilket gör att du kan njuta av en mer effektiv anslutning. Därefter kommer vi att nämna några av de möjliga användningsområden som vi kan ge den gamla utrustningen.

1- Använd den som en repeater

I vissa fall täcker inte routern vi köper ett för brett signalområde. Om vi ​​ansluter den gamla routern till den här kommer det att tillåta oss ta anslutningen till dessa platser på avstånd från huvudområdet. Således är det möjligt att ansluta där det normalt inte nådde eller var mycket bristfälligt.

Relaterade inlägg: De 7 bästa WiFi-repeterarna för att öka internetsignalen hemma

2- Använd den som om det vore en omkopplare

Generellt har en router inte många ingångar för att ansluta trådbundna Ethernet-portar. Genom att ha två routrar skulle dessa poster dupliceras. Detta kommer att tillåta ansluta fler enheter. På samma sätt beror det på antalet lediga portar efter montering. Beroende på modell varierar antalet portar.

3- Använd den som en server

Genom att ha en annan router kan vi använda den för att skapa en NAS-server. Denna användning kan ges om och endast om routern har en USB-port, vilket gör att vi kan ansluta den till hårddisken. A) Ja det kommer att vara möjligtkomma åt alla filer var som helst. Dessutom skulle vi med denna funktion spara lite pengar, eftersom det inte skulle vara nödvändigt att köpa en NAS-server.

4- Skapa ett gästnätverk

Generellt inkluderar alla routrar den här funktionen. Men om du har en ytterligare skulle det vara viktigt att använda den som ett gästnätverk. På detta sätt skulle vi ha en för vår användning och den andra för gästerna. Samtidigt kommer det att förhindra att vårt nätverk kollapsar på grund av antalet anslutna enheter.

5- Utnyttja det för att testa driften av alternativa system

Om det du vill är att installera olika operativsystem på den nya routern och du vill veta om de fungerar, bör du utföra tester. Vilket bättre alternativ än att använda den nedlagda routern, detta för att undvika att riskera den viktigaste. Naturligtvis måste båda lag tillåta alternativa operativsystem.

6- Anslut den till gamla enheter och dra nytta av deras kompatibilitet

När vi använder mer uppdaterad utrustning är dessa ibland inte kompatibla med tidigare versioner av andra enheter, till exempel skrivare eller mobiler. På lång sikt blir det ett problem. Det kan dock lösas med routern som vi lämnar åt sidan, eftersom det i allmänhet är kompatibelt. Anslutningen kan göras genom den. Underlätta på detta sätt Internetanslutningen och i många fall uppdatera äldre enheter.

7- Etablera ett virtuellt privat nätverk

Om du har ett virtuellt privat nätverk eller VPN ökar integriteten och säkerheten när du surfar på nätverket avsevärt. Så här kommer vi att skydda våra uppgifter. En detalj att tänka på är att för att skapa den behöver vi bara en router. Och den som vi inte längre använder anses vara det perfekta alternativet.

8- Nätverksskrivare

Med hjälp av en nätverksskrivare kan du göra utan att datorn ska skriva ut. Återanvändning av en gammal router på detta sätt är endast möjlig på en skrivare som har den här funktionen. När vi är anslutna kan vi skriva ut dokument som skickas från andra enheter som är anslutna till samma nätverk.

9- Organisera ett LAN-parti

För spelälskare är det en dålig idé att kasta ut en gammal router. Det kan vara ett viktigt verktyg för timmar av kul. Perfekt alternativ om det du vill är spela i ett nätverk, men utan internet. Du måste bara ansluta alla datorer som ska delta via den gamla routern och skapa ett lokalt nätverk.

10- Skapa externa WiFi-nätverk

De människor som reser ständigt bör inte ignorera detta alternativ. Du kan ta routern med dig vart du vill och bara genom att sätta på den kan du använda för att ansluta dina enheter. Alltid via en Ethernet-port med Internet, eftersom din utrustning kommer att ha konfigurationen sparad.

Relaterade inlägg:Vad är mellanområdet för ett Wi-Fi-nätverk?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found