Yamchas manga: första officiella Dragon Ball spin-off - The Happy Android

Titeln kan vara vilseledande. Hittills har det funnits flera Dragon Ball-manga oberoende av Toriyamas officiella berättelse, men om minnet tjänar mig är det första gången som en 100% originalberättelse publiceras som inte baseras på något videospel och inte heller är det fan-art. eller dōjinshi. En manga i förhållanden. Vi pratar om Dragon Ball Gaiden: Reinkarnated as Yamcha.

Ett fan av Dragon Ball reinkarnerat i Yamchas kropp

Mangaen berättar historien om en gymnasiepojke, en stark Dragon Ball-fan och särskilt förtjust i Yamcha. Av en slump av liv (och mer av klumpighet än någonting annat) hamnar han med att förlora sitt liv, och åh, överraskning! vakna upp i Dragon Ball-världen, reinkarnerad i karaktären av Yamcha direkt efter att han först slog Pilaf.

Det faktum att vår huvudperson känner till hela Dragon Balls historia utan att hjälpa honom att förändra händelseförloppet lite. ¿Du trodde verkligen att Yamcha var en svagling? Du kan inte föreställa dig vad du kan få när du i förväg vet att du kommer att hamna kallt kött i händerna på den hatfulla Saibamen.

Dragon Ball Gaiden, den nya mangan av DragongarowLee

Dragon Ball Gaiden: Reinkarnated as Yamcha publiceras i den digitala tidningen Shonen Jump Plus och hittills har bara den första numret sett ljuset. Berättelsen kommer att bestå av tre delar, varav den andra utgåvan borde se dagens ljus i början av 2017 (även om det verkar som att den försenas lite). Författaren till mangan är DragongarowLee, samma konstnär som gjorde det nu mytiska dōjinshi av Vegeta, även känd som Super Vegeta Den eller Dragon ball sai.

Vi står inför en serie full av humor med en extremt intressant förutsättning. Ritningen är spektakulär, och Det härmar perfekt den linje och stil som används av Akira Toriyama under tiden för Dragon Ball och början av Dragon Ball Z. Utan tvekan, tillsammans med Toyotaro, en av de mest avancerade studenterna till den japanska geni skaparen av Dr Slump.

Självklart mangan är på perfekt japanska, men ingenting att vi gör en liten Google-sökning kan vi hitta några bra översättningar på spanska. En rolig och uppfriskande manga, ett måste för alla Dragon Ball-fans.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found