Hur man tar bra bilder med din mobil utan att använda blixt - The Happy Android

Gillar du fotografering utan önskan att vara expert, men har du ingen professionell kamera? I dessa tider är det inte längre nödvändigt att ha en, om det du vill ha är att ha kul att ta bra bilder. Det räcker att ha en bra toppmodern mobiltelefon med bra kamera, utan att det är sofistikerat eller högupplöst.

Men den största utmaningen som återstår är att ta foton utan att använda blixt och se till att du får ett tillfredsställande resultat. Om du inte vill förstöra dina bilder med den överflödiga belysningen, läs vidare. Därefter berättar vi hur du tar bra bilder med din mobil utan att använda blixt.

Knep för att undvika att bränna dina foton med blixt

Med den här guiden kommer vi att förklara några alternativa strategier med vilka du kommer att kunna ta bättre bilder utan att tillgripa den onaturliga belysningen av din mobila blixt och uppnå en naturligt utseende och enhetlig ljuseffekt.

Nattläge PÅ

Den senaste generationens utrustning har gjort många framsteg, inte bara vad gäller kvaliteten på de inbyggda linserna, utan erbjuder också en serie tematiska alternativ som tillåter autojustera linsens kapacitet att ta bilder av specifika scener, fånga essensen och maximal trohet i det visuella.

Bland dessa alternativ är nattläget, ett verktyg som utan tvekan bör användas för att undvika användning av blixt och fånga den magiska scenen trots svagt ljus. Detta beror främst på linsens exponeringsgrad, vilket låter mer ljus komma in.

Tänk naturligtvis på att kameran i det här läget vanligtvis är mer mottaglig för rörelse, så du måste ta hänsyn till mobilens stabilitet när du tar bilden. Ett stativ kan vara en utmärkt resurs under dessa omständigheter för att säkerställa det perfekta fotot.

Om din telefon inte har det inbyggda nattläge-alternativet kan du istället använda de avancerade alternativen. I kamerans applikationsmeny ser du ett professionellt fotograferingsläge.

Justera kamerans egenskaper manuellt

Du behöver inte vara expert för att leka med dessa alternativ och upptäcka själv de resultat som passar dig bäst. Du kan försöka ändra olika egenskaper, till exempel ISO-intervall, linsens slutartid eller bländarens diameter. Med detta kommer du att kunna definiera den mest praktiska graden av ljus som används för att ta ditt skott.

Genom att variera dessa parametrar får du ljusare grafik, även när scenen är ganska mörk; allt utan att blixt krävs. Du bör välja ett högt ISO-värde och använda a mycket längre sensorns exponeringstid för ljus. Naturligtvis, se till att inte överskrida dessa värden för att inte lägga till mycket buller på bilderna.

Balansera de vita

Så smarta som dagens telefoner är det, de slår inte alltid rätt ljusinställningar när du tar bilder. För att förbättra detta skadar inte lite manuellt arbete.

Varje skott kan kräva olika hantering av de vita ljusområdena för att få den mest trogen kopian. Spela med alternativet vitbalans och bli förvånad över de resultat du kan uppnå. Justera ljusets kvalitetGenom att göra det varmare eller svalare kan du öka ljusstyrkan på dina foton utan blixt.

Dra nytta av scenen

Undersök miljön och använd andra ljuskällor i den för att förbättra dina nattbilder utan blixt. Oavsett om det är naturligt eller konstgjord, luta dig på dessa fontäner så att din syn inte går förlorad i mörkret.

En uppsättning med lampor, ljus eller lyktor kan vara mycket lämplig för att fånga nattens väsen. Undvik att projicera ljus direkt i mitten av bilden för att inte bränna scenen.

Om de tidigare alternativen inte har hjälpt dig, alltid du kan försöka anpassa en flashenhet till din mobil Extern justerbar, med vilken du kommer att spara dig besvärlig och frustrerande konfiguration innan du tar dina nattbilder, om du inte är särskilt skicklig eller äventyrlig med kamerainställningarna.

Och nu ja, det finns ingen ursäkt för att bara njuta av nattfotografering med din mobil och utan blixt, så att du tar de bästa bilderna som en professionell. Har du velat ha mer? Ta en titt på inlägget «10 användbara knep för att ta bra foton med din mobil»Där vi tar några fler tips för att förbättra vår fotografiska teknik.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found