Hur man konverterar WAV-filer till MP3 snabbt och problemfritt

Jag har varit en slav för ljudformat i flera år. I början, när det inte ens fanns internet, spelade jag in låtar från radion på en kassett. Sedan kom musik-CD-skivorna och vi började använda minisystemet för att göra kopior på kassetten. Strax efter kom digitala format och vi började hantera WAV-, MP3-, WMA-filer och många andra på tomma CD-skivor och MP3-spelare.

Alla dessa hopp från ett ljudformat till ett annat är ett verkligt besvär. Därför är det viktigt att vi vet vilka program som ska användas för alla våra behov. En av de vanligaste omvandlingarna är filernas WAV till MP3.

Vad är en WAV-fil?

Låtar och ljud i WAV-format tar mycket mer plats än en enkel MP3, därför är det förståeligt att vi vill konvertera denna typ av filer och spara en hel del lagringsutrymme.

Detta beror på att WAV (Waveform Audio File eller “vågform ljudfil”, Skapat av Microsoft och IBM) är ett rå ljudformat - rå, opolerad. De är ljudfiler förlust mindre, utan förlust av kvalitet och utan kompression, vilket gör att de tar så mycket utrymme. För att ge oss en idé, en minut av en låt i WAV-format motsvarar cirka 10 MB.

Det är ett format som används i stor utsträckning inom musikindustrin, men många flyttar för närvarande till FLAC-formatet, eftersom det använder komprimering för att minska filstorleken och bibehålla samma kvalitetsnivå.

Hur man konverterar en WAV-fil till MP3 gratis, snabbt och enkelt

Om vi ​​har en bra handfull låtar, podcaster eller någon annan typ av ljud i WAV-format och vi vill frigöra lite utrymme på hårddisken är det bäst att konvertera dem till MP3. Därefter kommer vi att se 3 olika sätt att göra det:

  • Från en dator eller bärbar dator.
  • Använda en webbkonverterare från webbläsaren.
  • Med hjälp av en mobilapp.

Konvertera låtar från WAV till MP3 från Windows PC

Vissa multimediaspelare låter dig vanligtvis konvertera WAV-ljudfiler till MP3-som VLC eller Winamp-, men de är vanligtvis ganska invecklade sätt. Om det vi inte vill är att komplicera våra liv är det enklaste installera en gratis omvandlare Vad Freemake Audio Converter.

1- När vi har installerat programmet öppnar vi det och klickar på den blå knappen «Audio«.

2- Vi väljer den ljudlåt som vi vill konvertera till MP3.

3- Klicka på ikonen «MP3» som visas längst ner.

4- Ett nytt fönster visas där vi kan välj kvaliteten på MP3-filen resultatet från konvertering (96Kbps / 128Kbps / 192Kbps / 256Kbps / 320Kbps / Optimal och anpassad kvalitet).

5- Sedan väljer vi utdatamappen och klickar på knappen «Bli till«.

6- När processen är klar får vi ett sådant meddelande på skärmen.

Som du kan se är det en mycket enkel metod och även freeware, med vilken vi kan konvertera filer från WAV till MP3 med en mer än rimlig anpassningsnivå och en riktigt bra konverteringshastighet.

Hur man konverterar WAV-filer till MP3 online utan att installera något program

Om vi ​​inte vill installera någon applikation på datorn och vi bara vill konvertera ett par låtar kan vi också använda en online-omvandlare.

Online Audio Converter är en webbsida som, som namnet antyder, används för att konvertera olika ljudfiler. Känner igen mer än 300 ljud- och videoformat, och det kan konvertera filer till MP3, WAV, M4A, FLAC, OGG, AMR, MP2 och M4R (för iPhone-ringsignaler).

Sanningen är att det är ett superintuitivt verktyg, gratis och som också låter oss välja graden av ljudkvalitet.

Sanningen är att efter den här är det svårt att rekommendera andra ljudomvandlare online. Fortfarande, om du vill se andra alternativ kan du ta en titt HÄR Y HÄR.

Komprimera WAV-filer till MP3 från en mobil (Android)

Om vi ​​har ljudet lagrat på mobiltelefonen är det bäst att använda en app. Android erbjuder ett par gratis omvandlare i Play Store som inte är dåliga alls.

Konvertera till MP3: Denna app med ett sådant originalnamn kan konvertera till MP3 från format som aac, wma, wav, ogg, flac, 3gp, aiff och m4a, bland andra. Konvertera en eller flera låtar samtidigt, och även när du installerar det för första gången skannar det internminnet på jakt efter filer i andra format för att konvertera dem och spara utrymme.

Ladda ner QR-kod Konvertera till Mp3-utvecklare: inglesdivino Pris: Gratis

WAV till MP3 Converter: Den här andra omvandlaren har ett enklare och mer direkt gränssnitt med mycket stora knappar så att vi kommer rakt på sak. Liksom den tidigare appen tillåter den masskonverteringar.

Ladda ner QR-kod WAV till MP3 Converter Utvecklare: AppGuru-priset: Gratis

Och det är allt. Om du känner till något annat verktyg för att konvertera WAV-filer till MP3 effektivt och gratis, tveka inte att dela informationen i kommentarfältet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found