Hur man beräknar den tid som krävs för att läsa en bok - The Happy Android

Om du är ett fan av att läsa, kommer du säkert någon gång att ta hur lång tid det kan ta dig läsa en viss bok, e-bok eller roman. Det här är en information som kan vara till nytta för att planera våra lässtunder, men också för att kunna ha ett realistiskt perspektiv på antalet böcker som vi ska köpa eller ladda ner per månad (förutsatt att vi verkligen vill läsa dem alla vid något tillfälle).

Läser tionde är en webbapplikation som är ansvarig för att utföra denna beräkning för oss, och sanningen är att den är den mest exakta. I grund och botten är det en sökmotor där vi måste ange bokens namn och när systemet väl har hittats berättar systemet för oss hur många timmars läsning det tar oss att avsluta det.

Systemet tar Amazon-katalogkatalogen som en databas, så om det inte är en mycket sällsynt titel kommer sökmotorn sannolikt att kunna tillgodose våra krav utan alltför mycket besvär. Det finns många böcker på spanska, men också på engelska, franska och andra språk.

Vilken formel används för att beräkna lästiden för en bok?

Reading Lenght använder en ganska genial teknik - och logiskt å andra sidan - för att få det antal timmar som krävs för att läsa ett arbete. Det första den gör är att göra en uppskattning av antalet ord som boken innehåller, och för detta är den baserad på ljudbokens varaktighet (om det finns) eller i antalet sidor i romanen.

När du har totalt antal ord, dela det numret med 250, vilket är antalet ord per minut som en vuxen kan läsa i genomsnitt. Härifrån, systemet igen dela resultatet med 60, nå det totala antalet timmar som behövs för att läsa alla orden som utgör boken.

Det bra med den här applikationen är att om vi har en snabbare läshastighet eller är lite långsammare, låter systemet oss också justera antalet ord per minut. Om vi ​​till exempel kan läsa 180 ord per minut kan vi till exempel återställa räknaren och få ett mycket mer exakt resultat.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found