5 mycket viktiga faktorer att tänka på innan du köper en ny mobil

Jag funderar på att byta mobil. Hittills har jag arbetat underbart med min älskade Elephone P8 Mini, men sanningen är att jag har gett den så mycket piska att den stackars sak inte längre ger för mycket mer. Det har fått slag från alla håll, och förutom att ha flera sprickor över hela skärmen har kameran slutat fungera.

Det är dags att gå i pension av den lilla P8, men vad ska ersätta hans? Det finns flera krav som jag har tydliga och andra som jag egentligen inte bryr mig för mycket om. Idag granskar vi några av dessa väsentliga faktorer, som, om vi inte tar hänsyn till de kan förstöra ett förvärv som är lika viktigt som köp av en mobiltelefon.

Fem väsentliga krav som hjälper oss att välja den perfekta telefonen

Här har jag försökt vara så neutral som möjligt. Om vi ​​är fans av mobilfotografering kommer vi självklart att försöka ha den bästa kameratelefonen på marknaden som vi har råd med. Men saken handlar inte om det. Här vad vi ska prata om är de typer av egenskaper som kan göra vi tvingas ersätta en nyligen förvärvad mobil, Helt enkelt för att det inte tjänar oss!

Nätverk och band som stöds

Detta är en av de egenskaper som mina läsare ofta frågar mig mycket när jag lägger upp en recension på Facebook. "Är det kompatibelt med Perus nätverk? ”,” Och de i Mexiko? ” Även om dagens mobiler - särskilt de kinesiska - stöder de flesta nätverk som erbjuds av de viktigaste spanska teleoperatörerna, så är det inte fallet i resten av världen.

Mobiltelefoner stöder vissa typer av frekvensband. Om vår operatör inte är kompatibel med något av dessa band kommer vi inte att kunna använda SIM-kortet för att ringa eller konsumera mobildata.

Kimovil är en bra källa för att kontrollera nätverkskompatibilitet

I följande GearBest blogginlägg har du en mycket användbar band, land och operatörskompatibilitetsguide. Om vi ​​redan har koll på en specifik telefon kan vi också se dess fil på webbplatsen för Kimovil, där nätverkskompatibiliteten som erbjuds av varje telefon i vårt land visas.

Typ av SIM-kort

Det kan tyckas dumt, men du vet att det finns flera typer av SIM-kort, eller hur? Jag är den första som inte tenderar att ägna alltför mycket uppmärksamhet åt dessa saker. Men med tanke på att vi har mikro-SIM-kort, nano-SIM-kort och andra kan det vara så att vi kommer hem med den nyinköpta mobilen och att kortet helt enkelt inte passar i kortplatsen. Vilken nedgång.

Om vi ​​har ett mikro-SIM-kort och vi måste göra överföringen till nano-SIM måste vi kontakta vår operatör, och normalt innebär denna typ av åtgärder en avgift som är lätt mellan 5 och 10 euro.

Även om vanliga SIM-kort inte längre används är detsamma inte fallet med nano och micro. | Källa: Shailendrarana

Telefonens vikt

Det är inte första gången jag betonar vikten av vikt inom en terminal grundläggande egenskaper. Vikten av en mobil är viktig för många faktorer. Om vi ​​inte räknar bra kan vi få en riktig tegelsten och inte förstå det förrän det är för sent.

Personligen skulle jag inte rekommendera att köpa någon mobil som väger mer än 200 gram om vi inte alltid ska bära den i en väska eller ryggsäck. jag tror det den ideala vikten skulle vara mellan 165 och 185 gram: lätt att hantera och bekvämt, även om vi bär det i byxfickan. Uppmärksam, för det är vanligtvis mobiltelefoner med stora batterier som minst tenderar att märka sådana faktorer.

Prestanda (RAM + CPU)

För vissa, om du inte har en toppmodern Snapdragon, suger din telefon. Logiskt sett är det ett absurt resonemang, eftersom hårdvaran som tillverkas idag mer än någonsin erbjuder en ganska bra användarupplevelse i allmänhet, även i de lägre intervallen.

Vi behöver inte en mobiltelefon på 900 euro om vi bara vill bläddra, ladda upp bilder till Instagram och prata på WhatsApp. Men det betyder inte att hela skogen är oregano och att vi ska nöja oss med vad som helst. Det finns också minimum.

Han förstår inte varför det tar så lång tid att ladda upp filer till Google Drive för hans nya hopfällbara telefon från '97. Och vi pratar inte ens om wassap ... Vi ringer till Android SAT!

År 2018, och efter att ha haft flera mellanklass- och lågtelefoner i mina händer, är det här de minsta som jag tror borde kräva från en smartphone till säkerställa god och smidig prestanda:

  • Mediatek MTK6750 Octa Core-processor vid 1,5 GHz.
  • 4 GB RAM-minne.

Från och med nu är alla förbättringar alltid välkomna. Härifrån och ner, problem.

Android-version

Onlinebutiker har ett större lager varje gång. Hundratals och hundratals terminaler tränger igenom produktlistorna, och oundvikligen smyger sig alltid telefoner som redan är ett par eller tre år gamla in.

Designen kan inte alltid få oss att se en mobil ålder. Det är faktiskt inte ens en dålig sak. En mobil som är ett par år gammal kan vara kraftfullare än en annan som just kom ut för 3 dagar sedan.

Le 2 Pro är fortfarande en bra mobil efter två år på marknaden, men dess version av Android börjar bli lite föråldrad

Vad vi tyvärr inte kan undvika är att en gammal mobil har en version av Android (eller iOS) enligt dess släppdatum. Som användare kommer en ny version av det nuvarande operativsystemet alltid att gynna oss mer. Inte längre eftersom enheten blir mer flytande, säkrare och med bättre funktioner. Om vi ​​till exempel har en Android 4.0 eller 5.0 kommer vissa applikationer helt enkelt inte att vara kompatibla, och vi kan inte ens installera dem. Något sorgligare än så?

Var försiktig, eftersom kinesiska mobilbutiker och andra webbplatser som Amazon fortfarande plågas av mobiler med Android 4.4 och liknande. De växer som svampar och tenderar att locka mycket uppmärksamhet tack vare ett riktigt lågt pris.

Kort sagt, ta en titt på alla telefonens funktioner så får du inga obehagliga överraskningar

Efter detta har vi redan andra faktorer som den enkla roten som terminalen erbjuder, skärmens kvalitet, batteriet, kameran eller den budget som vi har.

Lyckligtvis är inget av dessa nödvändigt för att få en anständig genomsnittlig mobiltelefon - såvida inte vårt tak är mindre än 100 euro: där kommer vi naturligtvis att börja ha problem.

Men om vi följer de 5 angivna förutsättningarna kan vi utan tvekan vara lugna, för vi tar en bra telefon hem. Så länge det är bra valuta för pengarna, självklart!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.